Adam Procházka
11. února 2020 • 10:53

Souček přestupuje do Sparty. Mladý záložník zůstane na jaře v Opavě

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Nezmarova vize a Kaniovy peníze: nový Liberec. Co Kulenovič a Slavia?
SESTŘIH: Everton - Liverpool 2:0. Překvapení v Merseyside derby, Reds se vzdaluje titul
VŠECHNA VIDEA ZDE

Sparta hlásí novou posilu. Jak již dříve informoval iSport.cz, na Letnou přestupuje Filip Souček. Devatenáctiletý záložník podepsal s aktuálně čtvrtým týmem FORTUNA:LIGY smlouvu do konce roku 2023. Jaro však ještě stráví na hostování v Opavě, kde působil i na podzim. Podle informací iSport.cz by se přestupní částka měla pohybovat kolem 15 milionů korun. 



Je to oficiální. Devatenáctiletý Filip Souček nově patří pražské Spartě. Opavský odchovanec podepsal na Letné smlouvu do roku 2023. „Je to naprosto nepopsatelný pocit, podepsat smlouvu v takovém klubu. Jsem v lize teprve půl roku a ohromně si vážím toho, že dostávám takovou šanci," uvedla nová posila Letenských. 

„Filip je mladý, talentovaný záložník, který má dobrý pohyb, je agresivní v soubojích, poctivý v defenzivě, podporuje i útočnou fázi, chce hrát s míčem. Po ztrátě balonu ihned pracuje na tom, aby jeho tým získal míč co nejdříve zpět,“ vypíchl sportovní ředitel Sparty Tomáš Rosický pro klubový web vlastnosti, které se mu na nové posile nejvíce líbí.

Mladý záložník, který v aktuální sezoně odehrál 13 ligových a dvě pohárová utkání, zůstane na jaře ještě v Opavě. „Pro jeho vývoj je nejdůležitější, aby dodělal školu a pravidelně nastupoval, proto ještě zůstane na hostování v Opavě,“ objasnil Rosický.

„O Filipa projevilo zájem několik klubů, nejvyšší nabídku na stůl položila Sparta. Splnila naše požadavky, proto jsme se rozhodli nebránit hráči v kariérním posunu,“ řekl pro opavský web sportovní manažer Slezského FC Alois Grussmann. „Co se týče přestupové částky, nemohu být konkrétní, ale jedná se o jeden z největších přestupů z našeho klubu v posledních letech,“ dodal.

Podle informací iSport.cz by se přestupní částka měla pohybovat kolem 15 milionů korun. Opava navíc obdrží finanční kompenzaci i bonusy z případného dalšího prodeje. 

AC Sparta Praha Vše o klubu ZDE

 

Vstoupit do diskuse
0

FORTUNA:LIGA - první fotbalová liga 2023/2024

Nejvyšší česká fotbalová soutěž FORTUNA:LIGA se i v sezoně 2023/2024 odehraje ve formátu s nadstavbou. Vrací se skupina o Evropu, protože české týmy budou mít v nadcházející sezoně opět pět pohárových účastníků. Titul obhajuje Sparta Praha.

Základní část - tabulka a rozpis zápasů Dresy iSport Index Sestřihy zápasů VIDEO momenty Fantasy liga

Stránky klubů: Viktoria Plzeň * Slavia Praha * Sparta Praha * Bohemians 1905

Fotbal dnes * Liga mistrů * Evropská liga * Konferenční liga




Články odjinud


Články odjinud