21. února 2020 • 15:35

Trpišovský o Nezmarově roli: My jsme neřízené střely, on má odpovědnost

Autor: krm
Vstoupit do diskuse
0
Video se připravuje ...
TOP VIDEA
Hvězdy vyvedly partnerky: kdo dorazil na vyhlášení Fotbalisty roku?
PRVNÍ DOJEM ze čtvrtfinále: Motor se zlepšuje, ale dostává lekci, co Třinec umí
VŠECHNA VIDEA ZDE

Otázka, která v zimní přestávce budila spoustu emocí. Zůstane Jan Nezmar ve Slavii, nebo odejde? Zvítězila nakonec první varianta, sportovní ředitel se nově stal i klubovým viceprezidentem. A trenér ligového lídra Jindřich Trpišovský považuje tohle setrvání za ohromně důležité: „Někteří lidé jsou nenahraditelní,“ pronesl v pořadu Jeden na jednoho Davida Sobiška, který dnes večer vysílá O2 TV Sport (19.00).



Trpišovský Nezmara velmi dobře zná už z působení v Liberci, na spolupráci pak navázali v Edenu. A velmi úspěšně. Proto čtyřiačtyřicetiletý kouč vnímal možný odchod dlouholetého parťáka jako problematický. Nakonec si ale mohl oddechnout.

„Honza zůstal naši největší posilou. Je tu dva roky a v klubu nastavil určité věci. Má jiné uvažovaní než my všichni. My jsme neřízené střely, on má nejvyšší míru odpovědnosti. Kdyby tu nebyl, bylo by to složité,“ podotkl Trpišovský.

Nezmar podle něj dokáže hledět i více dopředu, což je obrovská výhoda. „Honza je brzdou spousty emočních věcí. My jsme všichni zažraní do současnosti, ale on přemýšlí hodně nad budoucností. I díky tomu, co všechno poznal a sjezdil,“ uvedl trenér, který Slavii v roce 2019 dovedl k doublu i účasti v nabité skupině Ligy mistrů.

Slávistický trenér Jindřich Trpišovský zažil první ligovou prohru v sezoně
Slávistický trenér Jindřich Trpišovský zažil první ligovou prohru v sezoně

Role bývalého ligového střelce je podle něj pro Slavii klíčová. „Někteří lidé jsou nenahraditelní. Odejít od rozdělané práce by při jeho širokém záběru pro klub byla stejná rána jako odchod Suka (Tomáše Součka),“ poznamenal Trpišovský.

V pořadu Jeden na jednoho mluvil i o vztahu s asistentem Zdeňkem Houšteckým či složitých přípravách na zápas Champions League v Dortmundu. A proč každý jeho trénink začíná bagem? „To je ukázka všeho, co ve hře potřebujete. Pokud jsou hráči správně nastavení a hrají o něco, co jim vadí, tak hrají naplno. To do žádného cvičení nedáte,“ vysvětlil kouč Pražanů.

Řeč přišla i na mediální povinnosti či fantasy ligy, které Trpišovský v minulosti úspěšně hrál. A možná překvapí, jak moc prožíval zámořskou kariéru Jaromíra Jágra a jeho honbu za řadou rekordů NHL.

Rozhovor s Jindřichem Trpišovským v pořadu Jeden na jednoho Davida Sobiška sledujte dnes od 19.00 na O2 TV Sport.

SK Slavia Praha Vše o klubu ZDE

LIGA NARUBY: Jílkův poslední rozhovor, hořící šály Slavie a parádní oslava Baníku
Video se připravuje ...

SESTŘIH: Bohemians - Slavia 1:0. Neporazitelnost sešívaných skončila! Rozhodl Vodháněl
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
0

FORTUNA:LIGA - první fotbalová liga 2023/2024

Nejvyšší česká fotbalová soutěž FORTUNA:LIGA se i v sezoně 2023/2024 odehraje ve formátu s nadstavbou. Vrací se skupina o Evropu, protože české týmy budou mít v nadcházející sezoně opět pět pohárových účastníků. Titul obhajuje Sparta Praha.

Základní část - tabulka a rozpis zápasů Dresy iSport Index Sestřihy zápasů VIDEO momenty Fantasy liga

Stránky klubů: Viktoria Plzeň * Slavia Praha * Sparta Praha * Bohemians 1905

Fotbal dnes * Liga mistrů * Evropská liga * Konferenční liga




Články odjinud


Články odjinud