Jonáš Bartoš
23. února 2020 • 11:30

Plzeň sviští podle Guľy. Sprintující Beauguel, rozparáděný Bucha i vášeň

Vstoupit do diskuse
0
  • Plzeňský trenér Adrian Guľa se těší z výhry 4:0 nad Příbramí s Tomášem HořavouPlzeňský trenér Adrian Guľa se těší z výhry 4:0 nad Příbramí s Tomášem HořavouFOTO: Barbora Reichová (Sport)

    Dva zápasy, šest takřka povinných bodů. Suverénní výhry Plzně v Opavě (3:0) a následně s Příbramí (4:0) vznikly proti papírově slabším soupeřům. Zároveň demonstrují, že Viktoria nabírá solidní formu. Zimní nástup Adriana Guľy přivál na západ čerstvý vítr a dělá radost celému klubu. Co ukázala dvě jarní kola v podání českého vicemistra?  

  • HVĚZDNÝ BUCHA

    Plzeň - Příbram: Bucha dovršil hattrick! Suverénně proměnil penaltu, 4:0
    Video se připravuje ...

    Nástup jako hrom! Pavel Bucha vtrhl do plzeňské sestavy po hostování v Boleslavi hlavním vchodem. A beze studu rozrazil dveře. Jednadvacetiletý záložník si v přípravě rychle vybojoval místo v základu, v Opavě se podílel na poslední brance Jana Kopice. V sobotu proti Příbrami to rozbalil naplno – první ligový hattrick, k tomu jedna asistence. Podvečer ve Štruncových sadech patřil skvěle hrajícímu mladíkovi, který v sezoně nastřílel už devět gólů. Momentálně dokonce útočí na krále ligových střelců. „Věřím si na to. Když to takhle slyším, tak bych vůbec před sezonou neřekl, že bych se do takové situace mohl dostat,“ pravila skromně vycházející plzeňská kometa.

    Premiérový hattrick v nejvyšší soutěži si v utkání proti Příbrami připsal plzeňský záložník Pavel BuchaFoto Barbora Reichová (Sport)

  • BEAUGUEL SPRINTEREM

    Plzeňský útočník Jean-David Beauguel dělal příbramské obraně značné problémyFoto Barbora Reichová (Sport)

    Odchod Michaela Krmenčíka znamenal hozenou rukavici. Jean-David Beaugel pochopil správně, co znamená tuhle šanci zdvihnout. Na startu jara vypadá velmi dobře – Opavu sestřelil dvěma zásahy, předvedl se i v klání s Příbramí. Dře pro tým, do posledních minut na hřišti napadal ve sprintu a nabízel se do kombinace. „Opravdu solidní a pracovitý výkon, při kterém uhrál spoustu míčů. Tušil jsem, že se dočká i gólové odměny. Škoda, že mu byla branka odepřena kvůli ofsajdu,“ chválil svého hroťáka trenér Adrian Guľa. Slovenský kouč útočníka skvěle nachystal, neustále s ním komunikuje a evidentně ho dostal na svou stranu.

    Plzeň - Příbram: Beauguel dopravil míč do sítě, ale “bůr” se nekoná, ofsajd!
    Video se připravuje ...

  • ATMOSFÉRA V TÝMU

    SESTŘIH: Plzeň - Příbram 4:0. Kanonáda, Bucha se blýskl hattrickem
    Video se připravuje ...

    Nový realizační štáb vyvětral plzeňskou kabinu, zavedl řadu novinek. Sehraná parta plná skvělých fotbalistů zvyklých na úspěchy změny kouše evidentně dobře. Hráči jsou pozitivně naladění, baví je ofenzivní kejkle a věří stylu, který týmu ordinují Guľa a jeho spolupracovníci. Vidět je vášeň, se kterou borci v červenomodrém fotbal momentálně hrají. „Jsou tu silné individuality, už předtím mělo mužstvo kvalitní herní projev. A věřím, že z toho můžeme teď těžit my. Kluci jsou ambiciózní a motivovaní, ukazují kvalitu. Jsme ale pořád jen za začátku procesu budování toho, co bychom chtěli nadále rozvíjet,“ pravil slovenský odborník.

    Po výhře nad Příbramí přistála Adrianu Guľovi rychlá gratulace od generálního manažera Adolfa ŠádkaFoto Barbora Reichová (Sport)

  • UZDRAVENÝ LIMBERSKÝ

    Plzeň - Příbram: Limberský kroutil střelu na vzdálenější tyč, Kočí vyškrábl míč ven
    Video se připravuje ...

    Když je na place David Limberský, plzeňský trenér může být hned klidnější, protože v drtivé většině zápasů vyhrává. Matador Viktorie vyřešil zdravotní neduhy a proti Příbrami už naskočil v základu. Opět dokázal, že i v 36letech bez problémů obhospodaří levou stranu hřiště. Vrhal se do útoků, pozorně strážil příbramského kapitána Michala Škodu. Jako vždy byl přesný v kombinaci, rozjížděl spoustu ofenzivních akcí. V 74. minutě šel z placu. Preventivně. „David se po zranění dokázal vrátit opravdu rychle. Chtěli jsme předejít tomu, aby se zranění nezopakovalo. Na druhou stranu jsme si vyzkoušeli variantu s Honzou Kovaříkem na levém beku,“ vysvětlil Guľa.

    Plzeňský obránce David Limberský byl faulem zastaven Michalem Škodou z Příbrami Plzeňský obránce David Limberský byl faulem zastaven Michalem Škodou z PříbramiFoto Barbora Reichová (Sport)

  • UPEVNĚNÍ DRUHÉHO MÍSTA

    Šest vstupních bodů do jara znamená pro Plzeň solidní klid na práci. Sice šlo „pouze“ o Opavu a Příbram, nicméně i zápasy proti slabším celkům dokážou být pořádně zrádné. Viktoria je zvládla s noblesou a před pondělní dohrávkou Jablonce s Baníkem drží na druhé příčce šestibodový náskok. Právě místenka do kvalifikace Ligy mistrů je jedním z důležitých kritérií pro úspěšné hodnocení sezony. Západočeši mají před sebou záludný čtyřboj (v Jablonci, s Budějovicemi, čtvrtfinále poháru s Mladou Boleslaví, na Spartě), který hodně napoví o tom, zda Guľova družina kráčí opravdu správným směrem.

    Lukáš Kalvach schovaný v klubku radujících se hráčů PlzněFoto Barbora Reichová (Sport)

Vstoupit do diskuse
0

FORTUNA:LIGA - první fotbalová liga 2023/2024

Nejvyšší česká fotbalová soutěž FORTUNA:LIGA se i v sezoně 2023/2024 odehraje ve formátu s nadstavbou. Vrací se skupina o Evropu, protože české týmy budou mít v nadcházející sezoně opět pět pohárových účastníků. Titul obhajuje Sparta Praha.

Základní část - tabulka a rozpis zápasů Dresy iSport Index Sestřihy zápasů VIDEO momenty Fantasy liga

Stránky klubů: Viktoria Plzeň * Slavia Praha * Sparta Praha * Bohemians 1905

Fotbal dnes * Liga mistrů * Evropská liga * Konferenční liga




Články odjinud


Články odjinud