Michal Kvasnica
9. dubna 2020 • 15:02

Proti nim hrát nechcete! 10 hráčů z české ligy, které je lepší mít v týmu

Vstoupit do diskuse
0
  • Které hráče se vyplatí mít raději ve svém týmu?Které hráče se vyplatí mít raději ve svém týmu?FOTO: Koláž iSport.cz

    Stoprocentní nasazení, agresivita, příkladný přístup a zápal až do poslední minuty. Není náhoda, že právě tyto atributy většinou mívají kapitáni svých týmů. Fanoušci je milují, protihráči se na souboje s nimi netěší. Vybrali jsme deset tvrďáků z FORTUNA:LIGY, které je lepší mít hned z několika důvodů na své straně. Patří tam tři cizinci, beci z obou pražských „S“ nebo „blázen“ z Karviné. Zařadili byste do výběru někoho jiného? Vyzkoušejte nové diskuze na iSport.cz! Jak se zaregistrovat? Více zde>>>

  • Tomáš Poznar (útočník, 31 let, Zlín)

    Dráždí tím, že pro úspěch svého milovaného Zlína je ochoten udělat úplné maximum. Proto se na něj někdy spoluhráči zlobí za tvrdé zákroky či naopak za ochotné pády. Vysoký Poznar má nevýhodu (podobně jako třeba kdysi Libor Došek) v postavě. Roztáhne ruce a loket je ihned v protihráčově tváři. Před rokem mu disciplinárka právě za úder do Mešaninova obličeje vyměřila trest na dva zápasy. Dukla mu loni vyčítala údajné nafilmování penalty v nastaveném čase.

    Baník - Zlín: Poznar loktem složil Mešaninova, sudí ale penaltu nepíská!
    Video patří k placenému obsahu iSportu
    Odemknout video

  • Admir Ljevakovič (záložník, 35 let, Teplice)

    Během 284 ligových utkání v teplickém dresu nastřádal 103 žlutých karet. Přestože je Ljevakovičova hra každému technickému středopolaři nepříjemná, Bosňan není zákeřným fotbalistou. Většina karet vyplynula z taktického přerušení hry, což mu pozice defenzivního štítu vyloženě přikazuje. Rodící se brejk okamžitě brzdí, což protihráče štve. „Na sto karet nejsem hrdý, raubíř nejsem,“ dušoval se. V soukromí jde o slušného a sympatického otce dvou synů.

    Teplice - Sparta: Ljevakovič mohl být rád, že za faul na Kangu nedostal kartu
    Video se připravuje ...

  • Josef Jindřišek (záložník, 39 let, Bohemians)

    Téměř čtyřicítka na krku? Věk na něm vůbec nepoznáte. Jindřišek je prototypem nepříjemného fotbalisty, který je vám pořád za zadkem. „Čím víc zápasů za Bohemku odehraje, tím to pro ni bude lepší,“ chválil kapitána „klokanů“ sám legendární Antonín Panenka. Zkušený poctivec se pořád udržuje ve výborné formě, mnohem mladším spoluhráčům jde příkladem. Že se svým náročným stylem odehrál již 344 ligových zápasů a stále se nechystá končit? Klobouk dolů.

    Bohemians - Opava: Jindřišek v posledních vteřinách spasil Klokany a srovnává na 1:1!
    Video se připravuje ...

  • Radim Breite (záložník, 30 let, Olomouc)

    Sigma ho v zimě z Liberce vykoupila za tři a půl milionu korun a následně mu nabídla velmi lukrativní kontrakt z jednoho důvodu. Mezi technické hračičky, které si Olomouc sama vychovala, totiž potřebovala získat „rapla“, který bude mít u soupeře respekt. „Je lepší hrát s ním než proti němu,“ usmál se spoluhráč Martin Hála hned po jeho příchodu. Breite sice nedisponuje robustní postavou (175 cm, 72 kg), ale přitvrdit umí znamenitě. To se líbí kouči Radoslavu Látalovi.

    Baník - Liberec: Breite v problémech a Baroš chce červenou kartu
    Video se připravuje ...

  • Costa Nhamoinesu (obránce, 34 let, Sparta)

    Svalnaté tělo, válečnický výraz. Souboje s Costou nejsou pro slabé povahy. Dlouholetý sparťan má na důrazu a tvrdosti svou hru založenou. „Fotbal je pro mě o soubojích. Chodím do nich rád. A nemám problém ani přijmout. Na trénincích je to pro mě kolikrát těžké, protože vím, že se musím hlídat,“ nechal se slyšet rodák ze Zimbabwe. Každý duel je pro něj soukromou válkou. O lecčems vypovídá i prohlášení Bořka Dočkala, když po dlouhé absenci naskočil do prvního zápasu. „Jsem domluvený s Costou, že mě na tréninku otestuje naplno. Pokud to přežiju, už to bude dobré,“ usmál se kapitán Sparty. Šlo sice o slova vyřčená s nadsázkou, nicméně Costu dokonale vystihují.

    Sparta - Baník: Costa bláznivým zákrokem sestřelil Filla! Prošlo mu to ale na žlutou
    Video se připravuje ...

  • Vlastimil Daníček (záložník, 28 let, Slovácko)

    Srdce Slovácka, bez kterého si trenér Martin Svědík neumí svou sestavu představit. Daníček je mistr ve sběru odražených míčů, k čemuž mu pomáhá agresivní styl. Žluté karty k němu patří stejně jako emoce a hlasité pokyny. „Praha může kopat a Morava, ne?“ naštval se kapitán celku z Uherského Hradiště v minulé sezoně po vzájemném utkání se Slavií, když se mu nelíbilo posuzování nedovolených zákroků. Jako kapitán jde svou zarputilostí příkladem.

    Sparta - Slovácko: Další ztráta v rozehrávce! Sáčka obral Navrátil, Daníček zvyšuje na 2:0!
    Video se připravuje ...

  • Tomáš Chorý (útočník, 25 let, Plzeň)

    Předchozí sezona: 9 žlutých karet. Tento ročník: 6 žlutých karet, přestože dvoumetrový obr odehrál pouhých 398 minut. „Hraju na samé hraně únosnosti a někdy až za hranou. Jakmile začne zápas, jsem gauner. Desátá patnáctá minuta, udělám pár soubojů a už na sobě cítím, že to nemusí dopadnout dobře. Když dostanu žlutou kartu, obvykle poznám, že si koleduju, ale stejně jdu pořád na maximum,“ vyprávěl v rozhovoru pro MF Dnes. Jedna výtka: je rozdíl ve tvrdosti a zákeřnosti...

    Příbram - Plzeň: Chorý vyprovokoval Rezka, ten do něj strčil a po druhé žluté jde do sprch!
    Video se připravuje ...

  • Marek Janečka (záložník, 36 let, Karviná)

    „S Janečkou je ta válka někdy o zdraví,“ popisoval kouč Bohumil Páník styl holohlavého válečníka. Janečka vleze do všeho – navíc hlavou napřed – proto si jej Karviná tak cení. Jeho akční rádius, zápal a důraz totiž většinou nabudí i ostatní spoluhráče, k tomu se chytají fanoušci a z útulného stadionku ve Slezsku se rázem stává nepříjemné prostředí. Navíc i v téměř 37 letech stíhá rychlostně i kondičně. Věřte, že pauza způsobená pandemií ďábla s číslem 66 na dresu nezastaví.

    Karviná - Slavia: Janečka naremploval Sýkoru, po přezkoumání na videu mají hosté penaltu!
    Video se připravuje ...

  • Jan Bořil (obránce, 29 let, Slavia)

    „Se mnou to prostě bolí, neměl tam chodit,“ smál se Bořil na podzim po duelu v Lize mistrů, když komentoval situaci, při které u postranní čáry tvrdě sundal Lionela Messiho z Barcelony. Zbytečný respekt ze světové hvězdy? Ani náhodou, „Béřa“ prostě hájil své teritorium. Díky stoprocentnímu přístupu a enormnímu nasazení v každém zápase se stal oblíbenec slávistických fanoušků novým kapitánem. Na prahu třicítky je v životní formě, obejít ho je v současnosti takřka nemožné.

    Bořil o gólu i zákroku na Messiho: Omlouvám se, ale měl si zjistit, jak hraju
    Video se připravuje ...

  • Jiří Fleišman (obránce, 35 let, Baník)

    Kulantně řečeno: do každého souboje chodí na hraně faulu. „Je to robot,“ řekl o Fleišmanovi spoluhráč Daniel Holzer. „Novodobý gladiátor. Vyrýsované tělo, perfektní kondice, nízké procento tuku,“ chválil levého beka Baníku i tehdejší trenér Bohumil Páník. Zástupce ostravského kapitána umí pořádně rozdat, ale i přijmout. Nebývá výjimkou, že dohrává zápasy se zafačovanou hlavou. Fleišman má posunutý práh bolesti, proto se protihráči „šprajcům“ s ním raději vyhýbají.

    Baník - Karviná: Fleišman zakroutil míč přesně, 2:0
    Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
0

FORTUNA:LIGA - první fotbalová liga 2023/2024

Nejvyšší česká fotbalová soutěž FORTUNA:LIGA se i v sezoně 2023/2024 odehraje ve formátu s nadstavbou. Vrací se skupina o Evropu, protože české týmy budou mít v nadcházející sezoně opět pět pohárových účastníků. Titul obhajuje Sparta Praha.

Základní část - tabulka a rozpis zápasů Dresy iSport Index Sestřihy zápasů VIDEO momenty Fantasy liga

Stránky klubů: Viktoria Plzeň * Slavia Praha * Sparta Praha * Bohemians 1905

Fotbal dnes * Liga mistrů * Evropská liga * Konferenční liga




Články odjinud


Články odjinud