6. května 2020 • 17:40

Plzeň hlásí posily! Přichází duo ze Žiliny, smlouvu má na tři roky

Autor: ČTK, krm
Vstoupit do diskuse
2
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Dubnové informace deníku Sport se potvrdily. Fotbalisty Plzně posílili obránce Filip Kaša a slovenský středopolař Miroslav Káčer. Oba získala Viktoria jako volné hráče ze Žiliny, v novém klubu podepsali smlouvu na tři roky. Západočeský klub o tom informoval na svém webu.



Oba hráči na konci března dostali výpověď v Žilině, která je kvůli koronavirové krizi v likvidaci. Existuje teoretická možnost, že by za Plzeň mohli nastoupit ještě v této sezoně, pokud se znovu rozehraje, je to však nepravděpodobné.

Káčera i Kašu v minulosti vedl v Žilině současný plzeňský trenér Adrián Guľa a v sezoně 2016/17 společně slavili mistrovský titul. „Zareagovali jsme na situaci, která nastala v Žilině. Jsem rád, že můžeme v našem kádru přivítat hned dva nesmírně kvalitní fotbalisty. Jak Miro Káčer, tak Filip Kaša patřili k oporám týmu a velmi dobře je ze společného působení zná i trenér Adrián Guľa. I to byl důležitý faktor během jednání. Věřím, že oba budou přínosem a posilami pro náš již tak velmi kvalitní kádr,“ uvedl generální manažer Viktorie Adolf Šádek.

Věříte, že posily ze Žiliny najdou v Plzni uplatnění? Zapojte se do nových diskuzí na iSport.cz>>>

Čtyřiadvacetiletý středopolař Káčer je odchovancem a bývalým kapitánem Žiliny, za niž odehrál 212 soutěžních utkání a zaznamenal 37 gólů a 22 asistencí. Dvojnásobný reprezentant se ve věku 16 let a 162 dnů stal historicky nejmladším střelcem slovenské nejvyšší soutěže.

„Plzeň je pro mě nová výzva. Je to velký klub evropských parametrů, který mě může v kariéře dále posunout. Doufám, že pomůžu k tomu, abychom hráli evropské poháry a samozřejmě získali i titul v domácí soutěži,“ uvedl Káčer.

Šestadvacetiletý stoper Kaša přišel do Žiliny v roce 2016 z Ostravy a ve 108 zápasech za MŠK vstřelil 13 branek a další tři připravil. Někdejší reprezentant do 21 let v české lize za Baník absolvoval 47 duelů a dal jeden gól.

Deník Sport, Sport Magazín i časopis GÓÓÓL kupujte pohodlně ONLINE na iKiosek.cz »

Titulní strana deníku Sport, středa 6. května 2020Foto Sport

FC Viktoria Plzeň Vše o klubu ZDE

Vstoupit do diskuse
2

FORTUNA:LIGA - první fotbalová liga 2023/2024

Nejvyšší česká fotbalová soutěž FORTUNA:LIGA se i v sezoně 2023/2024 odehraje ve formátu s nadstavbou. Vrací se skupina o Evropu, protože české týmy budou mít v nadcházející sezoně opět pět pohárových účastníků. Titul obhajuje Sparta Praha.

Základní část - tabulka a rozpis zápasů Dresy iSport Index Sestřihy zápasů VIDEO momenty Fantasy liga

Stránky klubů: Viktoria Plzeň * Slavia Praha * Sparta Praha * Bohemians 1905

Fotbal dnes * Liga mistrů * Evropská liga * Konferenční liga




Články odjinud


Články odjinud