15. května 2020 • 15:15

Baník v přípravě remizoval s Karvinou, Bohemians dvakrát přehráli Jihlavu

Autor: ČTK, krm, adl
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Fotbalisté Ostravy remizovali ve svém druhém přípravném utkání v přerušené sezoně na hřišti regionálního rivala z nejvyšší domácí soutěže Karviné 2:2. Bohemians 1905 v tréninkovém areálu v Uhříněvsi dvakrát porazili druholigovou Jihlavou 4:1 a 3:0 a po čtyřech testovacích zápasech jsou bez porážky.



Karvinou poslal ve slezském derby v deváté minutě do vedení Ondřej Lingr. Po více než půlhodině hry srovnal Ondřej Šašinka, ale vedení na stranu domácích vrátil do konce poločasu z penalty Vukadin Vukadinovič. Remízu čtvrtému týmu ligové tabulky Baníku zajistil v 82. minutě brazilský záložník Dyjan Carlos de Azevedo. Ostrava ve druhém duelu v pauze zaviněné pandemií koronaviru nenavázala na úterní výhru 2:0 nad Vítkovicemi.

„Všichni jsme se těšili a byl to dobrý zápas, který jednoznačně splnil účel. V první půli jsme viděli, co jsme chtěli vidět. Určitě jsme byli lepší než soupeř a zaslouženě úvodní dějství vyhráli. Kluci si zahráli s chutí. Po hromadném střídání už byl lepší Baník,“ řekl pro klubový web trenér Karviné Juraj Jarábek.

Michal Šmíd se raduje z první branky po koronavirové pauze
Michal Šmíd se raduje z první branky po koronavirové pauze

Bohemians vedli v prvním utkání po brankách Matěje Pulkraba a Kamila Vacka. Za Jihlavu snížil Filip Novotný, ale „Klokani“ ve druhé půli přidali další dvě branky zásluhou Romana Květa a Vladislava Ljovina z pokutového kopu.

V odpoledním duelu nastoupil vršovický celek v obměněné sestavě a v závěrečné pětiminutovce prvního poločasu se prosadili Pavel Osmančík a Jakub Nečas. Po změně stran proměnil penaltu Jakub Podaný.

Pražané po pondělní výhře 2:1 nad druholigovou Chrudimí a středeční remíze 1:1 s Libercem ani ve čtvrtém přípravném zápase nenašli přemožitele.

Karviná - Ostrava 2:2 (2:1)
Branky:
9. Lingr, 43. Vukadinovič z pen. - 33. Šašinka, 82. De Azevedo.
Karviná: Neuman - Ndefe (75. Mangabeira), Šindelář (46. Santos), Rundič (75. Stropek), Moravec (46. Čonka) - Janečka (46. Bukata), Smrž (75. Želizko), Hanousek (75. Tijani) - Vukadinovič (60. Guba), Lingr (76. Petráň), Taiwo. Trenér: Jarábek.
Ostrava: Laštůvka (46. Budinský) - Jánoš, Procházka, Pokorný, Fleišman - Reiter, Kaloč, Jirásek, Buchta - Kuzmanovič, Šašinka. Trenér: Kozel.

Bohemians 1905 - Jihlava 4:1 (2:1)
Branky:
25. Pulkrab, 27. Vacek, 47. Květ, 75. Ljovin z pen. - 34. Novotný.
Bohemians: Le Giang - Bartek, Köstl, Bederka, Schumacher - Vacek, Levin - Hronek, Květ - Pulkrab (59. Keita), Vodháněl (59. Novák). Trenér: Klusáček.

Bohemians Praha 1905 - Jihlava 3:0 (2:0)
Branky: 40. Osmančík, 43. Nečas, 67. Podaný z pen.
Bohemians: Valeš - Dostál, Krch, Hůlka, Podaný - Vaníček, Hůlka, Novák (28. Jindřišek), Mosquera - Nečas, Keita (28. Osmančík). Trenér: Klusáček.

Deník Sport, Sport Magazín i časopis GÓÓÓL kupujte pohodlně ONLINE na iKiosek.cz »

Vstoupit do diskuse
0

FORTUNA:LIGA - první fotbalová liga 2023/2024

Nejvyšší česká fotbalová soutěž FORTUNA:LIGA se i v sezoně 2023/2024 odehraje ve formátu s nadstavbou. Vrací se skupina o Evropu, protože české týmy budou mít v nadcházející sezoně opět pět pohárových účastníků. Titul obhajuje Sparta Praha.

Základní část - tabulka a rozpis zápasů Dresy iSport Index Sestřihy zápasů VIDEO momenty Fantasy liga

Stránky klubů: Viktoria Plzeň * Slavia Praha * Sparta Praha * Bohemians 1905

Fotbal dnes * Liga mistrů * Evropská liga * Konferenční liga




Články odjinud


Články odjinud