Jan Vacek
18. května 2020 • 13:12

Překažený plán Sparty. Lischka mířil do základu, ale bude chybět dlouho

Autor: Jan Vacek
Vstoupit do diskuse
3
TOP VIDEA
SESTŘIH: Boston - Toronto 2:3. Pastrňák dal první gól v play off, rozhodl ale Matthews
Zima dohnal(a) Slavii, Trpišovského díl viny. Sparta má víc herní nadstavby
VŠECHNA VIDEA ZDE

Chystal se na návrat do základní sestavy Sparty, trenér Václav Kotal ho měl ve svých plánech směrem k blížícímu se restartu FORTUNA:LIGY. Talentovaného stopera Davida Lischku ovšem zradilo vlastní tělo, v sobotu nedohrál tréninkové utkání s Duklou. Podle informací serveru iSport.cz dvaadvacetiletého zadáka vyřadila z akce trhlinka v třísle. Podle prvních odhadů by mohl být mimo hru čtyři až šest týdnů.



Co přípravný dvojzápas, to jeden marod. Tuhle smutnou bilanci si zatím drží Sparta. Před necelým týdnem v utkání s Jihlavou utrpěl zlomeninu klíční kosti útočník Martin Graiciar, v sobotu pak odpadl David Lischka .
Mladého beka v úvodu utkání píchlo v třísle, ještě to chvilku zkusil, pak ale musel předčasně z placu. Diagnóza? Podle zdrojů portálu iSport.cz trhlina v třísle a poměrně dlouhá absence. Lischka by mohl být mimo hru čtyři až šest týdnů, při úplně nejhorším scénáři pak dokonce dva měsíce.

„Ve stoperské dvojici máme problém. Neustále zkoušíme různé varianty a pořád nemáme zdravé ty hráče, které bychom tam chtěli vyzkoušet,“ posteskl si pro klubový web bezprostředně po dvou střetech s Duklou hlavní trenér Václav Kotal.

Právě Lischkovo zranění je pro Pražany citelnou ranou. Podle informací iSport.cz se totiž schylovalo k návratu talentovaného zadáka do základní sestavy. Bývalý hráč Baníku, Karviné či Jablonce z ní vypadl hned po úvodním jarním kole, kdy Sparta doma podlehla Liberci 0:2. Od té doby na šanci čekal, nyní měla přijít.

„Trenér Kotal pracoval s variantou, že by se Dávid Hancko přesunul na levý kraj obrany, na jeho místo by šel právě Lischka,“ popsal zdroj dobře obeznámený se situací kolem zraněného fotbalisty.

Tenhle plán je v tuhle chvíli u ledu. Lischka bude mít co dělat, aby se plnohodnotně vrátil ještě v této sezoně, která by podle aktuálních plánů měla skončit zhruba v polovině července. Alespoň malou útěchou pro sympatického stopera může být fakt, že se nedávno podrobil pravidelné prohlídce loni v zimě operovaného srdce. Ta dopadla dobře, v tomhle směru je Lischka zcela fit. Na to fotbal si ale v nadcházejících týdnech musí nechat zajít chuť.

Pokud nedojde k dalším zdravotním trablům, Sparta do prvního utkání po ligovém restartu (27. května doma s Viktorií) nastoupí zřejmě se stejným složením defenzivy, jako tomu bylo v posledním soutěžním duelu před pandemií koronaviru. Tehdy do derby v Edenu vyběhlo kvarteto Andreas Vindheim, Lukáš Štetina, Hancko, Martin Frýdek.

Deník Sport, Sport Magazín i časopis GÓÓÓL kupujte pohodlně ONLINE na iKiosek.cz »

Titulní strana pondělního Sport Titulní strana pondělního SportFoto Deník Sport

AC Sparta Praha Vše o klubu ZDE

Vstoupit do diskuse
3

FORTUNA:LIGA - první fotbalová liga 2023/2024

Nejvyšší česká fotbalová soutěž FORTUNA:LIGA se i v sezoně 2023/2024 odehraje ve formátu s nadstavbou. Vrací se skupina o Evropu, protože české týmy budou mít v nadcházející sezoně opět pět pohárových účastníků. Titul obhajuje Sparta Praha.

Základní část - tabulka a rozpis zápasů Dresy iSport Index Sestřihy zápasů VIDEO momenty Fantasy liga

Stránky klubů: Viktoria Plzeň * Slavia Praha * Sparta Praha * Bohemians 1905

Fotbal dnes * Liga mistrů * Evropská liga * Konferenční liga




Články odjinud


Články odjinud