Premium
15. května 2020 • 17:40

Graiciar se vzdálil oběma „S“. Situaci mu komplikuje zranění i cena

Vstoupit do diskuse
1
TOP VIDEA
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Ještě dva roky nazpátek měl slušně nakročeno. Talentovaný útočník Martin Graiciar, aktuálně na hostování ve Spartě, tehdy v pouhých devatenácti letech zamířil za 40 milionů korun z Liberce rovnou do Fiorentiny. Od té doby mu ale kariéru ničí opakující se zranění. Naposledy si v úterním přípravném zápase s Jihlavou zlomil klíční kost a zbytek sezony stráví na marodce. Pro Graiciara je to s ohledem na další směřování kariéry komplikace. Proč se mu vzdálilo pokračování ve Spartě i přestup do Slavie, jež se o něj zajímala, se dočtete v zamčené části článku.



Dvakrát zlomená klíční kost, opakovaně natržené svaly. Výčet zdravotních lapálií Martina Graiciara je s ohledem na jeho stále nízký věk nezvykle bohatý. Právě zranění zatím představují bariéru, přes kterou se rodák z Karlových Varů není schopný rozletět do fotbalových výšin.

iSport Premium nyní pro nové předplatitele jen za 1 Kč na první měsíc a slevy na televize>>>

„Martin je ohromně talentovaný, má ale velkou smůlu na zranění, často ho provází. Na začátku angažmá ve Fiorentině si v posledním přípravném zápase natrhnul opakovaně sval a chyběl čtyři měsíce, do kádru se pak nedostal,“ vzpomíná hráčův agent Pavel Paska ze společnosti ISM.

Martin Graiciar si ze zápasu s Jihlavou odnesl zlomeninu klíční kosti
Martin Graiciar si ze zápasu s Jihlavou odnesl zlomeninu klíční kosti

Graiciar proto v létě zvolil návrat do Čech, když se na poslední chvíli upeklo roční hostování ve Spartě. Ani tam se ale potíží se zdravím nezbavil. A když už se mu to povedlo, vysedával mezi náhradníky, kolikrát dokonce jenom na tribuně. „Když byl připravený, dlouho čekal na šanci. Zatímco jiní

Tento článek je součástí balíčku PREMIUM+

Odemkněte si exkluzivní obsah a videa!

Koupit
Vstoupit do diskuse
1

FORTUNA:LIGA - první fotbalová liga 2023/2024

Nejvyšší česká fotbalová soutěž FORTUNA:LIGA se i v sezoně 2023/2024 odehraje ve formátu s nadstavbou. Vrací se skupina o Evropu, protože české týmy budou mít v nadcházející sezoně opět pět pohárových účastníků. Titul obhajuje Sparta Praha.

Základní část - tabulka a rozpis zápasů Dresy iSport Index Sestřihy zápasů VIDEO momenty Fantasy liga

Stránky klubů: Viktoria Plzeň * Slavia Praha * Sparta Praha * Bohemians 1905

Fotbal dnes * Liga mistrů * Evropská liga * Konferenční liga




Články odjinud


Články odjinud