20. května 2020 • 09:40

V Teplicích dostali výjimku. Na ligový zápas s Libercem může 150 lidí

Autor: ČTK, jon
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Lokvenc: Chemie Kuchty a Birmančeviče je úžasná! Chorý není zákeřňák
Tomášek o fiasku s Färjestadem: Byli jsme jako Boston. Jak zvládá tlak?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Sobotního úvodního zápasu obnovené sezony první fotbalové ligy mezi Teplicemi a Libercem se smí nově zúčastnit až 150 osob. Ministerstvo zdravotnictví udělilo nejvyšší soutěži výjimku, původně mohlo na stadion před pondělním dalším uvolněním opatření proti pandemii nového koronaviru jen 100 lidí.



Teplice s Libercem načnou dohrávkou 23. kola obnovený ročník, který byl přerušen před polovinou března. Od 26. května se nejvyšší soutěž naplno rozběhne zápasy 25. kola a na nich už bude moci být na stadionu na základě pondělního uvolnění přítomno 300 osob.

Pokud se epidemiologická situace nezhorší, navýší se od 8. června limit na 500 lidí a od 22. června na 1000 osob. Do počtu lidí se započítávají všichni aktéři sportovních akcí, tedy i hráči, členové realizačních týmů či rozhodčí.

Ministerstvo zdravotnictví rovněž na sobotním zápase povolilo využívat při splnění hygienických podmínek šatny a sprchy, které měly ve sportovních areálech zůstat zavřené až do pondělí. Hráči a rozhodčí musejí omezit čas v šatnách na nezbytné minimum, je třeba zajistit v nich co největší rozptýlení osob a možnost dezinfekce rukou. Ve sprchách mezi sebou musejí lidé udržovat co největší odstupy.

Zvýšení limitu na 150 osob je pro fotbalisty významnou pomocí, neboť počet 100 lidí označovali pořadatelé ligových zápasů za velmi omezující. Nově by na sobotní utkání měli dostat i vybraní novináři.

Stadion bude rozdělen na dvě zóny: vnitřní prostory a tribuny. Do vnitřních prostor bude moci včetně hráčů, realizačních týmů a rozhodčích 77 osob.

„Ministerstvo zdravotnictví stanoví částečnou výjimku z mimořádného opatření ze dne 15. května pro účely konání fotbalového zápasu mezi Teplicemi a Libercem tak, aby se zápas mohl konat i v čase před další vlnou rozvolnění restriktivních opatření vzhledem k režimu fotbalových utkání nejvyšší soutěže a jejich harmonogramu. Ten byl projednán Ligovou fotbalovou asociací s ministerstvem zdravotnictví a s Národní sportovní agenturou,“ uvedl v tiskové zprávě ministr zdravotnictví Adam Vojtěch.

„Pokud bychom byli nuceni to organizovat v počtu 100 lidí, bylo by to složité a hodně šibeniční. Když to řeknu blbě, na stadion by se kromě hráčů, realizačních týmů a rozhodčích prakticky nedostal nikdo, kdo by nevykonával aspoň dvě tři role. Náš sportovní sekretář by musel dělat podavače balonů nebo pořadatele na tribunu, podávat z tribuny balony, aby se vůbec na zápas dostal. Jinak nejsme schopni to ve 100 lidech zorganizovat,“ řekl ČTK tiskový mluvčí teplického klubu Martin Kovařík.

FK Teplice Vše o klubu ZDE

Šmicer o restartu ligy: Každý zraněný hráč bude chybět. Plzeň bude kousat
Video se připravuje ...

Z Ligy mistrů na švýcarskou stavbu. Uběhly tři roky od smrti Davida Bystroně
Video se připravuje ...

Trpišovský očima otce: Trenérem už jako dítě, proč nosí kšiltovku?
Video se připravuje ...

TOP 10 dloubáčků a lobů: Dočkal, Krmenčík nebo Kozák
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
0

FORTUNA:LIGA - první fotbalová liga 2023/2024

Nejvyšší česká fotbalová soutěž FORTUNA:LIGA se i v sezoně 2023/2024 odehraje ve formátu s nadstavbou. Vrací se skupina o Evropu, protože české týmy budou mít v nadcházející sezoně opět pět pohárových účastníků. Titul obhajuje Sparta Praha.

Základní část - tabulka a rozpis zápasů Dresy iSport Index Sestřihy zápasů VIDEO momenty Fantasy liga

Stránky klubů: Viktoria Plzeň * Slavia Praha * Sparta Praha * Bohemians 1905

Fotbal dnes * Liga mistrů * Evropská liga * Konferenční liga




Články odjinud


Články odjinud