25. května 2020 • 15:03

Štetina zůstává ve Spartě, prodloužil o dva roky: Je to zadostiučinění

Autor: ČTK, apr
Vstoupit do diskuse
13
TOP VIDEA
Hvězdy vyvedly partnerky: kdo dorazil na vyhlášení Fotbalisty roku?
PRVNÍ DOJEM ze čtvrtfinále: Motor se zlepšuje, ale dostává lekci, co Třinec umí
VŠECHNA VIDEA ZDE

Stoper Lukáš Štetina prodloužil smlouvu s pražskou Spartou. Jak již dříve informoval deník Sport, výkonnost 28letého obránce stoupla a i trenér Václav Kotal vyslal jasný signál, že se slovenským reprezentantem počítá. V pondělí podepsal Štetina novou smlouvu do roku 2022.



Štetina přišel do Sparty v létě 2017 z jiného pražského klubu Dukly. V prvním roce patřil k oporám a spoluhráči ho zvolili nejlepším hráčem sezony. Pak důrazný stoper ztratil místo v sestavě a spekulovalo se o jeho odchodu.

Štetina ale dostal důvěru od trenéra Václava Kotala a v posledních dvou březnových soutěžních zápasech před koronavirovou pauzou nastoupil od začátku. Za výkony proti Ostravě a Slavii byl chválen.

„Je to zadostiučinění, to, co dělám pro fotbal, se mi vrátilo. Věřím ve fotbalového boha a mám před sebou čistý stůl, vím, že pro fotbal dělám maximum,“ řekl po prodloužení kontraktu Štetina na webu Sparty.

Slovenský stoper Lukáš Štetina v dresu Sparty
Slovenský stoper Lukáš Štetina v dresu Sparty

„Napsalo se toho hodně, ale já vím, jak pracuju doma, na tréninku a samozřejmě i v zápasech. Ne vždycky je to vidět tak, jak bych si přál, ale až jednou skončím s kariérou, budu vědět, že jsem pro fotbal udělal maximum,“ doplnil bývalý hráč Nitry, Prešova a Charkova pro klubovou televizi.

Je vděčný kouči Kotalovi, že ho podržel navzdory chybám. „Když se dívám na fotbal v Anglii nebo kdekoliv jinde, tak hráči dělají chyby, i horší než my tady v Čechách, a hrají dál. To je velmi důležité a ti hráči to potom trenérovi dokážou vrátit,“ uvedl Štetina, který v české nejvyšší soutěži odehrál 172 zápasů, vstřelil devět gólů a přidal pět asistencí.

Deník Sport, Sport Magazín i časopis GÓÓÓL kupujte pohodlně ONLINE na iKiosek.cz »

AC Sparta Praha Vše o klubu ZDE

Vstoupit do diskuse
13

FORTUNA:LIGA - první fotbalová liga 2023/2024

Nejvyšší česká fotbalová soutěž FORTUNA:LIGA se i v sezoně 2023/2024 odehraje ve formátu s nadstavbou. Vrací se skupina o Evropu, protože české týmy budou mít v nadcházející sezoně opět pět pohárových účastníků. Titul obhajuje Sparta Praha.

Základní část - tabulka a rozpis zápasů Dresy iSport Index Sestřihy zápasů VIDEO momenty Fantasy liga

Stránky klubů: Viktoria Plzeň * Slavia Praha * Sparta Praha * Bohemians 1905

Fotbal dnes * Liga mistrů * Evropská liga * Konferenční liga




Články odjinud


Články odjinud