Michal Kvasnica
9. června 2020 • 14:15

Show a nejlepší zápas kariéry! Šašinka pod Kozlem roste, jak zářil na Sigmě?

Vstoupit do diskuse
3
  • Ondřej Šašinka odehrál v Olomouci skvělý zápaOndřej Šašinka odehrál v Olomouci skvělý zápaFOTO: koláž iSport.cz

    V lednu 2016 o tehdy sedmnáctiletém Ondřeji Šašinkovi trenér Vlastimil Petržela prohlásil: „Stačilo mi pár tréninků, abych věděl, že je to fotbalista jako bejk.“ Čas zkušenému kouči dává za pravdu. Na mladším z bratrů Šašinkových stojí reprezentační jednadvacítka a aktuálně už i Baník, kde jeho výkonnost pod vedením Luboše Kozla viditelně roste. Prozatímním vrcholem 22letého útočníka byla jeho nedělní show v Olomouci, kde jeden gól vstřelil, na další dva nahrál a byl u všeho nebezpečného. Na zimní odchod Dameho Diopa může Ostrava definitivně zapomenout. Jak si Šašinka vedl proti Sigmě?

  • 5. minuta - Asistence na Jiráskův gól (1:0)

    Krásný důkaz toho, jak Šašinka umí trhat obranu svými náběhy ze strany na stranu. V tomto případě si odskočil na Kuzmanovičovu kolmici doprava k Jemelkovi, který absolutně nestihl zareagovat na jeho rychlý centr slabší nohou z prvního dotyku přímo do Jiráskova běhu. „U těchto situací mi trenér říká, že jakmile dostanu na straně balon, mám to hned dávat před bránu. V minulých zápasech jsem to furt sekal zpátky na svou silnější levou nohu, teď jsem to tam dal pravou,“ usmíval se Šašinka. Bránící Breite se Štěrbou jen sledovali, jak si střelec zpracovává míč a pálí.

    5. minuta - Asistence na Jiráskův gól (1:0) 5. minuta - Asistence na Jiráskův gól (1:0)Foto Repro O2 TV Sport

    Olomouc - Ostrava: Baník rychle poslal do vedení Jirásek
    Video se připravuje ...

  • 15. minuta - Centr do tutovky Potočnému

    Obrovský akční rádius tentokrát Šašinku zavedl pro změnu na levou stranu, kde si tělem odstavil Štěrbu a přes Sladkého poslal parádní centr do „kapsy“, což se takřka nedá bránit. Potočný si ze své pozice pravého křídla ideálně seběhl na malé vápno, dostal se přes Vepřeka, zakončil, ale jeho šikovnou teč z velké blízkosti pohotově zneškodnil brankář Mandous. To, že Šašinka silnou nohou automaticky volí kroucený „rohlík“ do nebezpečného prostoru mezi gólmana a obránce, kam vbíhá ze strany Potočný, není náhoda. Jde o nacvičenou situaci, kterou Baník předvedl už v Budějovicích.

    15. minuta - Centr do tutovky Potočnému 15. minuta - Centr do tutovky PotočnémuFoto Repro O2 TV Sport

  • 23. minuta - Přímočará akce a lob (2:0)

    I dlouhý sedmdesátimetrový nákop může být konstruktivní a nebezpečný, když je správně proveden v součinnosti s ostatními. Předvedl to stoper Stronati, který si dobře všiml vysokého postavení Sigmy, velké díry uprostřed a vyslal pas na Šašinku do souboje s osamoceným Štěrbou. „Balon po nákopu sklouzl a Štěrbu jsem díky tomu předběhl. Pak jsem se podíval na gólmana a jen ho přehodil,“ komentoval svůj následný lob a nejisté Mandousovo vyběhnutí. „Záměr se jednoznačně vydařil, je to pro něj odměna za trpělivost. Gól mu strašně pomůže,“ chválil kouč Kozel.

    23. minuta - Přímočará akce a lob (2:0) 23. minuta - Přímočará akce a lob (2:0)Foto Repro O2 TV Sport

    Olomouc - Ostrava: Šašinka přeloboval olomouckého Mandouse a zvyšuje vedení Baníku, 0:2
    Video se připravuje ...

  • 26. minuta - Žlutá karta a stop na Slavii

    Nedělní přísná čtvrtá žlutá karta pro Ondřeje Šašinku znamená, že Baník si doma proti Slavii bude muset poradit bez něj. Změní se i způsob hry a ofenzivní fáze, trenér Luboš Kozel totiž jiného takhle běhavého útočníka v kádru nemá. Šanci tak dostane buď urostlý Tomáš Smola, jenž Šašinku ve druhé půli nahradil kvůli zdravotním problémům už v Olomouci a kouč ho chválil za uhrávání balonů, nebo uzdravený kapitán Milan Baroš. „Uvidíme, každopádně poslední vítězství naší psychice rozhodně pomůže,“ nebojí se Kozel střetu s nejlepším týmem ligy.

    Ondřej Šašinka byl v duelu s Olomoucí hodně vidět, zároveň ale dostal čtvrtou žlutou a proti Slavii bude svému týmu chybět Ondřej Šašinka byl v duelu s Olomoucí hodně vidět, zároveň ale dostal čtvrtou žlutou a proti Slavii bude svému týmu chybětFoto ČTK / CTK / Peřina Luděk

  • 45. minuta - Sklepnutí Kuzmanovičovi do běhu (3:1)

    Tragického Vepřekova autu využil Jánoš, který okamžitě po zisku míče našel přesnou kolmicí Šašinku. Ten si balon hned přebírá do otevřené pozice směrem „nahoru“ a druhým dotykem jej posílá na rozběhnutého Kuzmanoviče do středu pole. Protože Šašinka svůj manévr dělá ve velké rychlosti, bránící Jemelka ho nedostoupí a Srb má šanci upalovat co nejkratší cestou k brance. Breite opět nestíhá, Šašinka sprintuje do tandemu na levou stranu, čímž odtahuje Štěrbu a Kuzmanovič má tak čas připravit si ránu a zakončit. S pomocí Jemelkovy teče zapadne pod víko.

    45. minuta - Sklepnutí Kuzmanovičovi do běhu (3:1) 45. minuta - Sklepnutí Kuzmanovičovi do běhu (3:1)Foto Repro O2 TV Sport

    Olomouc - Ostrava: Kuzmanovič i s přispěním teče posílá míč do olomoucké sítě, 1:3
    Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
3

FORTUNA:LIGA - první fotbalová liga 2023/2024

Nejvyšší česká fotbalová soutěž FORTUNA:LIGA se i v sezoně 2023/2024 odehraje ve formátu s nadstavbou. Vrací se skupina o Evropu, protože české týmy budou mít v nadcházející sezoně opět pět pohárových účastníků. Titul obhajuje Sparta Praha.

Základní část - tabulka a rozpis zápasů Dresy iSport Index Sestřihy zápasů VIDEO momenty Fantasy liga

Stránky klubů: Viktoria Plzeň * Slavia Praha * Sparta Praha * Bohemians 1905

Fotbal dnes * Liga mistrů * Evropská liga * Konferenční liga




Články odjinud


Články odjinud