7. července 2020 • 04:45

Hancko? O stoperovi mám jinou představu, řekl Chovanec. A Svědík?

Autor: adl
Vstoupit do diskuse
35
Video se připravuje ...
TOP VIDEA
Hvězdy vyvedly partnerky: kdo dorazil na vyhlášení Fotbalisty roku?
PRVNÍ DOJEM ze čtvrtfinále: Motor se zlepšuje, ale dostává lekci, co Třinec umí
VŠECHNA VIDEA ZDE

Fanoušci Sparty trnou každým dnem. Zůstane talentovaný Dávid Hancko? To je otázka, na kterou by každý příznivec Letenských chtěl co nejdřív znát odpověď. O slovenském stoperovi padla řeč i v pondělním pořadu Tiki-Taka na O2 TV Sport. Bývalý kouč Sparty a nynější šéf rozhodčích Jozef Chovanec se svým názorem překvapil: „Tolik se mi nelíbí, protože jsem stopera hrál a mám o stoperovi úplně jinou představu.“



Hancko je ve Spartě na hostování s opcí z italské Fiorentiny. To zní hezky, horší už je výše zmíněné opce: astronomických šest milionů eur (160 milionů korun). Letenský klub už naznačil, že takovou částku nebude ochotný dát, podle informací iSport.cz opci neuplatní.

„Musím říct, že se mi líbí. Ale myslím, že na naši ligu je to hodně peněz. Poměr cena a kvalita zase neodpovídá,“ zmínil v pořadu Martin Svědík, trenér Slovácka. „Přesně tak. Co ti vlastně ten hráč přinese za ty peníze? Co je schopen ti přinést?“ souhlasně přikyvoval redaktor deníku Sport Jan Podroužek.

Jablonecký Jan Matoušek ve sparťanském obležení
Jablonecký Jan Matoušek ve sparťanském obležení

Nicméně po skvělých jarních výkonech chce Sparta o 22letého obránce bojovat dál. Jeho příchod je stále prioritou. Existuje varianta, že by za přestup zaplatila míň a při následném dalším přestupu by zbytek doplatila. Sám hráč několikrát prohlásil, že by rád v Praze zůstal, koneckonců si zde našel i přítelkyni – tenistku Kristýnu Plíškovou .

V nedělním zápase proti Jablonci se Hancko blýskl parádní akci zakončenou exkluzivní gólovou přihrávkou. „Jak to připravil Kozákovi, vždyť to je nádherný,“ rozplýval se Petr Švancara . Vedle sedící Chovanec měl ale úplně jiný názor, čímž překvapil snad všechny přítomné.

Sparta - Jablonec: Hancko skvěle našel Kozáka, ten zvyšuje už na 3:0!
Video se připravuje ...

„Někteří hráči se v českém fotbale přeceňují, někteří se nedoceňují. Každý máme jiné představy. Někomu se líbí víc, někomu míň. Mně se tolik nelíbí, protože jsem stopera hrál a mám o stoperovi úplně jinou představu. Vy máte jinou představu…“ nedopověděl bývalý vynikající stoper.

Švancara následně vyjádřil překvapení, načež Chovanec pokračoval. „Nerozhoduje cena. Dneska už je to úplně jinde. Když vezmu pár let zpátky, když jsem ve Spartě trénoval, tak o takových transferových částkách jsme se vůbec nebavili. I když jako trenér bych byl happy, že jo. Ale dokázal bych 160 milionů utratit jinak,“ dodal bývalý trenér Sparty či české reprezentace.

AC Sparta Praha Vše o klubu ZDE

Z V R P Skóre B
1. Slavia 35 26 7 2 69:12 85
2. Plzeň 35 23 7 5 68:24 76
3. Sparta 35 17 9 9 66:40 60
4. Jablonec 35 14 9 12 48:52 51
5. Liberec 35 15 6 14 55:51 51
6. Ostrava 35 12 11 12 47:43 47

Deník Sport, Sport Magazín i časopis GÓÓÓL kupujte pohodlně ONLINE na iKiosek.cz »

Hancko je neformální lídr. Kolem něj se vytvořila parta, chválí stopera Kotal
Video se připravuje ...

iSport podcast: Zůstane Hancko ve Spartě? V čem se Štetina změnil?
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
35

FORTUNA:LIGA - první fotbalová liga 2023/2024

Nejvyšší česká fotbalová soutěž FORTUNA:LIGA se i v sezoně 2023/2024 odehraje ve formátu s nadstavbou. Vrací se skupina o Evropu, protože české týmy budou mít v nadcházející sezoně opět pět pohárových účastníků. Titul obhajuje Sparta Praha.

Základní část - tabulka a rozpis zápasů Dresy iSport Index Sestřihy zápasů VIDEO momenty Fantasy liga

Stránky klubů: Viktoria Plzeň * Slavia Praha * Sparta Praha * Bohemians 1905

Fotbal dnes * Liga mistrů * Evropská liga * Konferenční liga




Články odjinud


Články odjinud