Jan Podroužek
14. července 2020 • 11:35

Dynamo má velkého sponzora. Bohatý patriot by mohl klub převzít za rok

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Je nedotknutelnost Třince pryč? Dynamo a Spartu táhnou schovaní lídři. Překvapí Litvínov?
Spor o Kováče: kouč budoucnosti a opravdová trefa, nebo jen bublina?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Převzetí českobudějovického Dynama bude probíhat pozvolnějším tempem. Firma jihočeského patriota Karla Kováře Autodraft, která se zabývá prodejem ojetých vozů, se nejprve stane na sezonu 2020/2021 hlavním sponzorem klubu s tím, že k převzetí by mohlo definitivně dojít až před dalším ročníkem, tedy v létě 2021.



Web iSport.cz a deník Sport o Kovářově zájmu vstoupit do jihočeského fotbalu informoval už v průběhu dubna, mluvilo se až o částce třicet milionů korun, o které by podnikatel mohl přifouknout rozpočet Dynama.

S penězi Kovář přichází už nyní, ovšem nejdřív jako hlavní sponzor.

„Dáváme dohromady tým specialistů na datovou analytiku i obchod, který by mohl podpořit vedení klubu novou energií a nápady. Do Dynama chceme přinést účinnou sportovní a obchodní strategii. A chceme tu také využít naše marketingové know-how. Z pozice sponzora budeme moct tohle všechno ověřit, aniž bychom zatím zasahovali do provozu klubu,“ vysvětlil to Kovář pro klubový web.

K tomu by nejspíš mělo dojít, pokud půjde všechno podle plánu, až příští léto.

Budějovické Dynamo
Budějovické Dynamo

„I když má Autodraft dnes svoji centrálu v Praze, doma jsem tady. Vždycky budu. A cítím povinnost vrátit něco ze svého úspěchu i svému kraji,“ říká Kovář o svém vztahu k českobudějovickému fotbalu.

Karel Kovář je majitelem sítě bazarů Autodraft, která prorazila i za hranice.

„Autodraftu se během posledních několika let podařilo díky férovým vztahům se zákazníky obnovit jejich důvěru i v tak složitém segmentu s komplikovanou pověstí. Firma dnes dosahuje miliardového obratu a těží ze skvělých referencí. Myslím si, že je to zkušenost, která by mohla být cenná právě ve fotbale. Klíčem je vždycky tvrdá práce a vztah se zákazníky. Proto chceme kromě investic do sportovní oblasti klást důraz na lepší fanouškovský zážitek, a to do posledního detailu. Fotbal se hraje pro ně,“ říká o svém byznysu, který by chtěl částečně uplatnit právě ve fotbale.

SK České Budějovice Vše o klubu ZDE

Vstoupit do diskuse
0

FORTUNA:LIGA - první fotbalová liga 2023/2024

Nejvyšší česká fotbalová soutěž FORTUNA:LIGA se i v sezoně 2023/2024 odehraje ve formátu s nadstavbou. Vrací se skupina o Evropu, protože české týmy budou mít v nadcházející sezoně opět pět pohárových účastníků. Titul obhajuje Sparta Praha.

Základní část - tabulka a rozpis zápasů Dresy iSport Index Sestřihy zápasů VIDEO momenty Fantasy liga

Stránky klubů: Viktoria Plzeň * Slavia Praha * Sparta Praha * Bohemians 1905

Fotbal dnes * Liga mistrů * Evropská liga * Konferenční liga




Články odjinud


Články odjinud