Michal Kvasnica
Premium
16. července 2020 • 12:10

Nové tváře pro Baník. Plzeňský talent nepřijde, o kom se mluví a kdo odejde?

Vstoupit do diskuse
8
TOP VIDEA
Hvězdy vyvedly partnerky: kdo dorazil na vyhlášení Fotbalisty roku?
PRVNÍ DOJEM ze čtvrtfinále: Motor se zlepšuje, ale dostává lekci, co Třinec umí
VŠECHNA VIDEA ZDE

Byl dosud jedinou opravdu rozjednanou posilou Baníku, ale nyní už je jisté, že Dominik Janošek (22) tým trenéra Luboše Kozla, jenž měl o středního záložníka sám zájem, neposílí. Přestože Mladá Boleslav, kde Janošek na jaře hostoval z Plzně, do předkola Evropské ligy nakonec nepostoupila, což mělo hrát do karet právě Ostravským, reprezentant do 21 let podle informací iSport Premium zůstane ve středočeském klubu ještě minimálně na podzim. A Baník tak musí hledat dál. Na koho se klub zaměřuje, kdo by naopak mohl odejít? Vše najdete v prémiové části textu.



Napovídalo a napsalo se toho v posledních týdnech až moc. David Houska, Daniel Tetour, Jozef Urblík...O tyhle všechny fotbalisty měl mít Baník zájem, ba dokonce už snad finalizoval jejich příchody. Nic takového se však vůbec nedělo. Ani jeden ze zmíněných středních záložníků, což je jinak post, kde Slezany tlačí bota, nemá do Ostravy namířeno.

iSport Premium nyní pro nové předplatitele jen za 1 Kč za první měsíc + zdarma vstup do saunového světa>>>

Reálné obrysy měl pouze příchod Dominika Janoška, který byl tématem v kancelářích na Bazalech poslední měsíc. Na vytipovanou pozici byl v minulých týdnech jasným kandidátem číslo jedna. Funkcionářům pro kádr na příští sezonu pasoval typologií (dokáže zastat defenzivnější i ofenzivnější roli), potenciálem (ročník 1998) a v neposlední řadě se zamlouval trenéru Luboši Kozlovi, jenž Janoška dobře znal z mládežnických reprezentací a soutěží.

„Jestliže chceme mít nějaké ambice, které jsou nám neustále podsouvány – což je samozřejmě správně – tak potřebujeme mužstvo posílit a doplnit o určité typy hráčů na některých postech, které tady nejsou,“ uznal kouč po posledním zápase v Jablonci, kam obratem zamířil Robert Hrubý. „Nelze to však udělat ze dne na den, protože ti hráči nejsou úplně levní nebo nejsou bez smlouvy,“ dodal Kozel.

Tento článek je součástí balíčku PREMIUM+

Odemkněte si exkluzivní obsah a videa!

Koupit
Vstoupit do diskuse
8

FORTUNA:LIGA - první fotbalová liga 2023/2024

Nejvyšší česká fotbalová soutěž FORTUNA:LIGA se i v sezoně 2023/2024 odehraje ve formátu s nadstavbou. Vrací se skupina o Evropu, protože české týmy budou mít v nadcházející sezoně opět pět pohárových účastníků. Titul obhajuje Sparta Praha.

Základní část - tabulka a rozpis zápasů Dresy iSport Index Sestřihy zápasů VIDEO momenty Fantasy liga

Stránky klubů: Viktoria Plzeň * Slavia Praha * Sparta Praha * Bohemians 1905

Fotbal dnes * Liga mistrů * Evropská liga * Konferenční liga




Články odjinud


Články odjinud