21. července 2020 • 16:11

Teplice myslí na bývalé hráče. Založily nadační fond a draží trávník či dresy

Autor: spo
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Co má Třinec a nemá Sparta? V čem selhali lídři poražených?
Střeďáci na EURO: Koho k Součkovi? Dilema s parťáky i rozestavením
VŠECHNA VIDEA ZDE

Dlouhodobě se angažují v oblasti společenské odpovědnosti a mnoha způsoby se snaží pomáhat svému okolí. Teplice podporují zejména projekty ze sociální oblasti, které jsou nejčastěji zacíleny na místní komunity, přičemž se jedná zejména o děti a mládež či handicapované a nemocné občany. Klub nezapomíná ani na bývalé hráče či seniory. Pro další rozšiřování těchto akcí vznikl Nadační fond FK Teplice.



„V oblasti CSR jsme ušli v posledních letech velký kus cesty a nadační fond by nás měl posunout ještě o něco dál. V západní Evropě je zcela běžné, že většina klubů má své nadační fondy, jejichž prostřednictvím se snaží pomáhat svému okolí," vysvětluje založení ředitel klubu Petr Hynek.

Nově založený Nadační fond FK Teplice by měl přispět k dalšímu rozšíření těchto aktivit, kterými se snaží klub přispívat zejména k pozitivním společenským změnám v regionu. Ve vedení fondu navíc usedne i dlouholetý kapitán ligového A mužstva Admir Ljevakovič, který se stává členem dozorčí rady.

Ve správní radě pak bude jako předseda manažer marketingu a PR FK Teplice Martin Kovařík, dále také Oldřich Slavík ze společnosti OLPE, která podporuje většinu aktivit CSR FK Teplice, a Vilém Kunz, CSR manažer FK Teplice a současně autor knih o společenské odpovědnosti.

Podobně jak je to běžné v zahraničních klubech, tak také do Nadačního fondu FK Teplice budou pravidelně přispívat hráči A mužstva žlutomodrých. „Reakce celé kabiny byla jednoznačná, chtějí se do těchto aktivit zapojit i touto formou a přispět na dobrou věc, čehož si moc vážíme," říká předseda správní rady nadačního fondu Martin Kovařík.

Důležitou součástí získávání prostředků budou také dobročinné aukce, ta nejbližší přijde již za několik týdnů, kdy se bude dražit jubilejní červená sada dresů, ve které ligové A mužstvo odehrálo několik utkání v ročníku 2019/2020 jako připomenutí památného utkání na hřišti Borussie Dortmund. Před rekonstrukcí hrací plochy chce klub také svým fanouškům nabídnout možnost zakoupit si drn ze stínadelského trávníku, symbolický poplatek bude rovněž putovat do nadačního fondu.

FK Teplice Vše o klubu ZDE

Vstoupit do diskuse
0

FORTUNA:LIGA - první fotbalová liga 2023/2024

Nejvyšší česká fotbalová soutěž FORTUNA:LIGA se i v sezoně 2023/2024 odehraje ve formátu s nadstavbou. Vrací se skupina o Evropu, protože české týmy budou mít v nadcházející sezoně opět pět pohárových účastníků. Titul obhajuje Sparta Praha.

Základní část - tabulka a rozpis zápasů Dresy iSport Index Sestřihy zápasů VIDEO momenty Fantasy liga

Stránky klubů: Viktoria Plzeň * Slavia Praha * Sparta Praha * Bohemians 1905

Fotbal dnes * Liga mistrů * Evropská liga * Konferenční liga




Články odjinud


Články odjinud