Premium
28. července 2020 • 05:00

Souboj o Lingra: Slavia proti Baníku. Kam zamíří karvinský talent?

Vstoupit do diskuse
9
TOP VIDEA
Jarůšek nechtěl hattrick: Stálo by to peníze, smál se. Jágr mu hokejky nevrátil
Vaniak: Staněk se ti dostane do hlavy, Vindahl Čechy nepředčí. Na EURO...
VŠECHNA VIDEA ZDE

Do poslední chvíle se třásl o záchranu, teď přichází jiné období, složité na rozhodování. Ondřej Lingr, ofenzivní univerzál z Karviné, řeší zájem mistrovské Slavie, kam ho láká sám kouč Jindřich Trpišovský. A do toho nahodil motory Baník, který by 21letý talent ze stejného regionu nejradši viděl ve své základní sestavě. Lingr by se navíc líbil i Jablonci. „Jednání všech klubů nabírají na obrátkách,“ shodují se zdroje iSport Premium. Kam nakonec zamíří? Smlouva s MFK mu vyprší za rok…



Jeho snem je hrát v Anglii, ideálně za Chelsea, ale rád by vyzkoušel i tamní druhou nejvyšší soutěž. Ondřeji Lingrovi totiž imponuje běhavý, důrazný a přímočarý fotbal, kterým se sám prezentuje. A právě takový způsob hry přináší pod taktovkou Jindřicha Trpišovského úspěchy Slavii.

Takže? Ano, hádáte správně: trenér mistra láká Lingra do Edenu. Hráč má od Karviné zákaz cokoli komentovat, podle informací Sportu však už došlo i na telefonáty, kde Trpišovský reprezentanta do 21 let seznamoval se svými vizemi. Jde o koučův běžný proces, v zimě takhle oťukával například Davida Zimu, toho času obránce Olomouce.

Ondřej Lingr v souboji s Ladislav Takácsem. Budou z nich brzy spoluhráči?
Ondřej Lingr v souboji s Ladislav Takácsem. Budou z nich brzy spoluhráči?

Lingr v průběhu předchozí sezony několikrát zopakoval, že má před sebou dva cíle: nejdříve zachránit MFK a pak se přesunout na ambicióznější adresu. „Karvinou mám strašně rád, všichni to vědí, ale chci se zlepšovat a mít zase novou motivaci,“ vykládal pracovitý mladík.

iSport Premium nyní pro nové předplatitele jen za 1 Kč za první měsíc + zdarma vstup do saunového světa >>>

Setrvání mezi elitou se vydařilo, byť trochu netradičně. Nyní se tedy může řešit transfer. A zdá se, že přichází ideální doba. Na jaře Lingr nastřílel pět branek, celkem skončil na sedmi trefách (včetně těch do sítě Plzně či Sparty), nabral svalovou hmotu a v každém utkání patřil mezi nejlepší borce. Ve chvíli, kdy zlepšil osobní statistiky, bylo jasné, že se movité kluby ozvou. Interes Slavie vzhledem k omlazovacímu trendu, jeho typologii a univerzálnosti nakonec až tak překvapivý není.

Jenže je tady ještě jiný silný protivník: Baník. Zástupci ostravského celku

Tento článek je součástí balíčku PREMIUM+

Odemkněte si exkluzivní obsah a videa!

Koupit
Vstoupit do diskuse
9

FORTUNA:LIGA - první fotbalová liga 2023/2024

Nejvyšší česká fotbalová soutěž FORTUNA:LIGA se i v sezoně 2023/2024 odehraje ve formátu s nadstavbou. Vrací se skupina o Evropu, protože české týmy budou mít v nadcházející sezoně opět pět pohárových účastníků. Titul obhajuje Sparta Praha.

Základní část - tabulka a rozpis zápasů Dresy iSport Index Sestřihy zápasů VIDEO momenty Fantasy liga

Stránky klubů: Viktoria Plzeň * Slavia Praha * Sparta Praha * Bohemians 1905

Fotbal dnes * Liga mistrů * Evropská liga * Konferenční liga

34. kolo
Články odjinud


Články odjinud