22. srpna 2020 • 15:00

Exbrňané v rudém! Sparťani Hložek s Krejčím netají: Hecování proběhlo

Autor: apr
Vstoupit do diskuse
2
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Start nové sezony pro ně bude mít speciální nádech. Adam Hložek s Ladislavem Krejčím se totiž v 1. kole FORTUNA:LIGY postaví Zbrojovce Brno. Týmu, z nějž zamířili do Sparty. Oba přiznávají, že před duelem proběhlo hecování, a to nejen mezi nimi samotnými. Jaká mají očekávání?



Oba v současnosti oblékají dres pražské Sparty, spojuje je ale i to, že rudý dres navlékli po přestupu z brněnské Zbrojovky. Řeč je o Ladislavu Krejčím a Adamu Hložkovi.

První jmenovaný nastartoval svou kariéru právě v moravském celku. Jeho ligový příběh má kouzlo v tom, že svůj vůbec první zápas v nejvyšší soutěži odehrál v říjnu 2016 proti Spartě (3:3). Postupně se pak vypracoval v klíčového muže sestavy, odehrál 52 zápasů, v nichž zapsal 4 góly, a v létě 2019 to vyústilo v přestup na Letnou.

Hložkova cesta začala v Ivančicích, kde převyšoval nejen vrstevníky, ale častokrát i starší kluky. I proto se následně vydal v šlépějích svého staršího bratra a ocitl se ve Zbrojovce. Tam si jej následně vyhlédla Sparta. Svůj potenciál naplno ukazoval i v jejích mládežnických kategoriích U17a U19. I proto se v nich příliš neohřál. Už v 16 letech, 3 měsících a 16 dnech debutoval v ligovém áčku v závěru duelu v Karviné, kde tak byl u výhry 3:1. Závěr podzimu ještě dojel coby střídající hráč, ale od jara začal nastupovat v základní jedenáctce.

Nyní čeká sparťanské duo první souboj na nejvyšší scéně s Brnem. „Co se týče reakcí fanoušků Zbrojovky, tak myslím, že pozitivní nebudou. To bych byl překvapený, ale patří to k tomu,“ předpokládá Krejčí.

„Přípravy jsou velké. Už se na to oba těšíme,“ pronesl Hložek ve videu na klubovém webu. Ten by se měl s největší pravděpodobností objevit v útoku, kde se od něj logicky budou očekávat góly. „Podle toho, jak na nás budou reagovat, tak se rozhodnu, jestli budu případně slavit, nebo ne,“ podotkl sparťanský osmnáctiletý talent.

Speciálně vnímá duel i Krejčí. „Bude to hodně zvláštní. Těším se hodně a mám velká očekávání. Probíhá hecování jak mezi mnou a Hložanem, tak kluky z Brna. Měl jsem několik telefonátů. Stupňuje se to, bude to zajímavé,“ tuší defenzivní záložník, který by se ale v zápase mohl netradičně postavit v rozestavení 3-5-2 po bok stoperů Ondřeje Čelůstky a Lukáše Štetiny, namísto zraněného Dávida Hancka. Jeho post ve středu hřiště by zase mohl zastat Filip Souček, který zaujal během soustředění v Rakousku.

Boj s nováčkem bývá vždy nevyzpytatelný. Sparta navíc v Brně v posledních třech zápasech dvakrát prohrála a jednou remizovala. „Zbrojovka je silná v brejcích. Po zisku míče hrají rychle nahoru. Na tom si zakládají a mohli by v tom být nebezpeční,“ upozorňuje Krejčí.  

AC Sparta Praha Vše o klubu ZDE

SÁZKAŘSKÉ TIPY: Skončí Sparta před Plzní? Kdo bude nejlepší střelec?
Video se připravuje ...

RENTGEN: Sparta se třemi stopery? Rozestavení není důležité
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
2

FORTUNA:LIGA - první fotbalová liga 2023/2024

Nejvyšší česká fotbalová soutěž FORTUNA:LIGA se i v sezoně 2023/2024 odehraje ve formátu s nadstavbou. Vrací se skupina o Evropu, protože české týmy budou mít v nadcházející sezoně opět pět pohárových účastníků. Titul obhajuje Sparta Praha.

Základní část - tabulka a rozpis zápasů Dresy iSport Index Sestřihy zápasů VIDEO momenty Fantasy liga

Stránky klubů: Viktoria Plzeň * Slavia Praha * Sparta Praha * Bohemians 1905

Fotbal dnes * Liga mistrů * Evropská liga * Konferenční liga

34. kolo
Články odjinud


Články odjinud