Jakub Dvořák
23. srpna 2020 • 12:30

Heidenreich pálil i asistoval. Takhle se v Itálii prosadí, chválí Hejkal

Vstoupit do diskuse
0
Video se připravuje ...
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Ačkoliv se jim ten nápad zrovna dvakrát nelíbil, v Bergamu mohou být spokojeni. Jeden z klenotů tamní akademie Atalanty David Heidenreich prožil v teplickém dresu premiéru z říše snů. Na úvod FORTUNA:LIGY proti Příbrami (3:1) mladý stoper jeden gól vstřelil a na jeden přihrál. „Nádhera,“ rozplýval se dvacetiletý obránce po debutu v nejvyšší tuzemské soutěži.



Mohl si vybírat. Zájem byl z druhé italské ligy, možnosti se nabízely i v sousedním Švýcarsku. Davida Heidenreicha, někdejšího kapitána české devatenáctky, však srdce táhlo domů.

A hned v prvním ligovém kole „skláři“ ukázali, že se s talentovaným stoperem nespletli. „Bylo to náročné. Pro mě to byl první ligový zápas. Zvykal jsem si, Ale jsem strašně rád, že jsme to zvládli především jako tým,“ lapal tvořivý obránce po dechu v útrobách příbramského stadionu.

V utkání, které Severočeši ovládli 3:1, byl Heidenreich u dvou vstřelených branek. V prvním poločase se po jeho vyhraném hlavičkovém souboji nekompromisně prosadil ruský parťák z obrany Jevgenij Nazarov.

Příbram - Teplice: Nazarov krásnou střelou otevřel skóre a připsal si první ligový gól, 0:1
Video se připravuje ...

Ve druhé půli už si vzal hlavní slovo sám teplický odchovanec, když si šikovně naběhl na Moulisův centr z rohu a hlavou nedal příbramskému brankáři Melicharovi šanci. „Nádhera. Chtěl bych ten gól věnovat dědovi, který měl před třemi dny narozeniny. A vůbec celé mojí rodině, která mě v Příbrami byla podpořit,“ usmíval se.

Chválou nešetřil ani jindy věčně nespokojený trenér Stanislav Hejkal. „David má dobrou postavu i výskok. Už v generálce na Bohemce to vypadalo, že dá gól hlavou. Tak ho dal dnes. Myslím si, že jeho největší devizou je celkem slušná rozehrávka a výborná organizace hry.“

Právě poslední úkol nesl mladý obránce na svých bedrech od prvních minut. Dvacetiletý stoper v tříobráncovém systému nastoupil uprostřed pole a dirigoval o několik let starší spoluhráče. „Trenér i kluci chtěli, abych si to řídil sám. V závěru mi s tím hodně pomohl i Tomáš Kučera,“ děkoval Heidenreich zkušenému středopolaři. A Hejkal jen dodal: „Pokud bude tímto stylem pokračovat, jsem si jistý, že se jednou v Bergamu určitě prosadí.“

Dlouho to dokonce vypadalo, že by trojice Nazarov, Heidenreich, Mareček mohla kromě ofenzivního příspěvku u Litavky udržet i čisté konto, ale to jim v 79. minutě zkazil domácí veterán Jan Rezek. Osmatřicetiletý matador nastoupil nezvykle na hrotu útoku a deset minut před koncem základní hrací doby využil Nového centr a překonal Grigara.

I tak byl ústecký rodák nadšený. „V Itálii je to spíš hodně o taktice, zatímco v české lize je plno soubojů a hraje se v rychlosti. A přesně to já nyní potřebuju. Jsem rád, že mám možnost tu hrát a bojovat o místo zrovna v Teplicích,“ dodal Heidenreich.

SESTŘIH: Příbram - Teplice 1:3. Teplice po devíti prohrách porazily Příbram
Video se připravuje ...

FK Teplice Vše o klubu ZDE

Vstoupit do diskuse
0

FORTUNA:LIGA - první fotbalová liga 2023/2024

Nejvyšší česká fotbalová soutěž FORTUNA:LIGA se i v sezoně 2023/2024 odehraje ve formátu s nadstavbou. Vrací se skupina o Evropu, protože české týmy budou mít v nadcházející sezoně opět pět pohárových účastníků. Titul obhajuje Sparta Praha.

Základní část - tabulka a rozpis zápasů Dresy iSport Index Sestřihy zápasů VIDEO momenty Fantasy liga

Stránky klubů: Viktoria Plzeň * Slavia Praha * Sparta Praha * Bohemians 1905

Fotbal dnes * Liga mistrů * Evropská liga * Konferenční liga

34. kolo
Články odjinud


Články odjinud