4. září 2020 • 19:13

Sparta se prvně střetla s Haškem. Osm hodin u soudu, kdy padne verdikt?

Vstoupit do diskuse
1
TOP VIDEA
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Po dlouhých měsících se konfrontovali tváří v tvář. Zástupci Sparty a Martin Hašek za sebou mají první kolo řízení, které se zabývá hráčovou březnovou výpovědí smlouvy. Páteční zasedání rozhodčího senátu se neplánovaně protáhlo na osm hodin, obě strany dostaly možnost předložit své důkazy. Nyní se bude čekat na verdikt. Ten by podle informací iSport.cz měl padnout nejpozději v polovině října.



Podle původního plánu mělo zasedání rozhodčího senátu v kauze Sparty a Martina Haška trvat slabé čtyři hodinky. Už ve své první části, tedy během dokazování, se ovšem začalo významně protahovat. Sportovní ředitel Letenských Tomáš Rosický měl s výpovědí předstoupit krátce po jedenácté hodině, nakonec šel na „kobereček“ až před půl druhou.

Řízení se protáhlo na téměř osm hodin, což obě strany překvapilo. To hlavní se ale povedlo. Klub i hráč dostali možnost před tříčlenným sborem rozhodců předložit své důkazy. Senát je nyní posoudí a vynese verdikt. Stát by se tak mělo nejpozději v polovině října.

Oficiálnímu vyjádření rozhodců ale budou předcházet další procesní kroky. Obě strany musí do konce září vypracovat závěrečné návrhy, takzvané zhodnocení dokazování. Překladem do srozumitelné češtiny to znamená, že mohou zapracovat případné nové poznatky z pátečního zasedání do své závěrečné zprávy.

Je velmi pravděpodobné, že Sparta i Hašek tak učiní. A to navzdory tomu, že očekávaná konfrontace nepřinesla žádné zásadní zvraty. Obě strany se opíraly o předem prezentované argumenty. Klub o opakované a flagrantní porušení smlouvy ze strany hráče, Hašek zase o nesouhlas s přeřazením do B-týmu.

Zástupci Sparty a Martin Hašek za sebou mají první kolo řízení, které se zabývá hráčovou březnovou výpovědí smlouvy
Zástupci Sparty a Martin Hašek za sebou mají první kolo řízení, které se zabývá hráčovou březnovou výpovědí smlouvy

Podle informací iSport.cz se však obě strany navzájem ničím nepřekvapily a neprezentovaly nové skutečnosti. Nestalo se tak ani během výpovědi svědků, které zabraly největší porci času.

K výslechu se postupně dostavili všichni pozvaní. Tedy Petr Hrdlička, Tomáš Rosický, Miroslav Baranek, Tomáš Malý a Pavel Rada za Spartu, Martin Hašek starší za protistranu a Michal Sáček s Václavem Jílkem na pozvání samotných rozhodců.

Nutno zmínit, že se celý den nesl v poměrně klidném duchu. Hašek se po příchodu do sídla Fotbalové asociace se všemi členy Sparty pozdravil, první přímá konfrontace po mnoha měsících proběhla korektně a bez jakýchkoli extempore.

Nyní pro obě strany nastává období čekání. Verdiktem senátu v první instanci ale případ rozhodně nemusí skončit. Obě strany mají možnost se odvolat. Případ by se tak vrátil znovu k rozhodcům, k jeho dalšímu projednání by byl ustanoven nový senát o šesti členech.

Pokud by ani poté nebyla některá ze stran spokojena, mohl by se spor dostat až k mezinárodnímu tribunálu CAS. Na tyhle úvahy je ale ještě příliš brzy.

Deník Sport, Sport Magazín i časopis GÓÓÓL kupujte pohodlně ONLINE na iKiosek.cz »

Vstoupit do diskuse
1

FORTUNA:LIGA - první fotbalová liga 2023/2024

Nejvyšší česká fotbalová soutěž FORTUNA:LIGA se i v sezoně 2023/2024 odehraje ve formátu s nadstavbou. Vrací se skupina o Evropu, protože české týmy budou mít v nadcházející sezoně opět pět pohárových účastníků. Titul obhajuje Sparta Praha.

Základní část - tabulka a rozpis zápasů Dresy iSport Index Sestřihy zápasů VIDEO momenty Fantasy liga

Stránky klubů: Viktoria Plzeň * Slavia Praha * Sparta Praha * Bohemians 1905

Fotbal dnes * Liga mistrů * Evropská liga * Konferenční liga

34. kolo
Články odjinud


Články odjinud