Jan Malý
19. září 2020 • 05:00

Co ukázal zápas Slavie? Povzbuzení na Dány, Holeš a Olayinka si řekli o místo

Autor: Jan Malý
Vstoupit do diskuse
0
  • Hned v prvním poločase dala Slavia tři gólyHned v prvním poločase dala Slavia tři gólyFOTO: Pavel Mazáč/sport

    Slavia si pohrála s Teplicemi, rozcupovala je 5:1. Co zápas ukázal? Třeba dobrou formu křídelníka Petera Olayinky. Duel sednul i na pozici defenzivního záložníka Tomáši Holešovi. Červenobílí se perfektně připravili na boj o Ligu mistrů proti Midtjyllandu, mohli pošetřit některé hráče. Bezchybní ale také nebyli. Naopak Teplice byly skoro na ručník.

  • Ideální naladění na Midtjylland

    Zápas s Teplicemi byl pro Slavii posledním testem před kvalifikací o Ligu mistrů, už v úterý přivítá český mistr v Edenu v prvním duelu dánský Midtjylland. Červenobílí se na utkání, na které se moc upínají, ideálně naladili. Teplice jasně přejeli, nasázeli jim pět branek, odčinili předchozí zaváhání s Pardubicemi (1:1), zvedli si sebevědomí. Trenér Jindřich Trpišovský mohl brzy vystřídat Petra Ševčíka, Nicolae Stancia a Jana Bořila, stěžejní hráči nemuseli tolik plýtvat silami.

    SESTŘIH: Slavia - Teplice 5:1. Demolici řídil Olayinka, Skláři hráli 70 minut v deseti
    Video se připravuje ...

    SK Slavia Praha Vše o klubu ZDE

  • Holeš míří do základní sestavy

    Pozice defenzivního záložníka není ve slávistické sestavě po zimním odchodu Tomáše Součka do West Hamu stále pevně obsazená. Kouč Trpišovský na ní už v této sezoně vyzkoušel Ibrahima Traorého, Lukáše Provoda a nyní proti Teplicím Tomáše Holeše. Ten si vedl velmi zdatně. Působil jistě a vstřelil i krásný gól. Díky své zarputilé povaze je vhodným typem hráče do utkání proti Midtjyllandu. I Trpišovský naznačil, že je dost možné, že v úterý bude hrát.

    Slavia - Teplice: Holešova výstavní pumelice, domácí vedou už 4:0!
    Video se připravuje ...

  • Roste forma Olayinky, šance dostali i další

    V minulém kole chtěl trenér Trpišovský dostat Petera Olayinku do hry, proti Pardubicím odehrál nevýrazný poločas. Teď působil nigerijský křídelník živěji, pomohl mu rychlý gól, který vstřelil už ve druhé minutě. Olayinkovi se dařilo, neustále větral teplické obránce, jeho forma po nepříjemné zlomenině nohy roste. Je velmi pravděpodobné, že nastoupí i proti Midtjyllandu. Plusem pro Slavii také je, že vývoj zápasu nahrál tomu, že za ni poprvé naskočili Jan Kuchta a Ondřej Karafiát. Velkou část druhé půle odehrál i Ondřej Lingr.

    Slavia - Teplice: Ostrý start! Už po dvou minutách skóruje Olayinka, 1:0
    Video se připravuje ...

  • Občasná lehkovážnost

    Slavia zápasu jasně vládla, měla ho pevně pod kontrolou. Nevyvarovala se ale laciných chyb. V první půli jednou brankář Ondřej Kolář rozehrál mizerně, Daniel Trubač jeho úmysl vystihl, ale nedokázal ho gólově potrestat, stoper David Zima ho stačil rozhodit. Po změně stran si slávisté počínali lehkovážně, když jim frknul Trubač, kterého pak fauloval Vladimír Coufal. Pískala se penalta, kterou Jakub Mareš proměnil.

    Slavia - Teplice: Kolář zase v problémech! Namazal rozehrávku Trubačovi
    Video se připravuje ...

  • Zdecimované Teplice

    Tolik morových ran, které potkaly Teplice v Edenu, by zacvičilo s každým. Záložník Tomáš Kučera ve čtvrtek večer navštívil koncert a po porušení pravidel se v nominaci na utkání neobjevil. Hned ve druhé minutě Severočeši inkasovali, za jedenáct minut podruhé a navíc v tu chvíli museli vystřídat obránce Jevgenije Nazarova a útočníka Jakuba Řezníčka. A na konci první dvacetiminutovky byl vyloučen David Heidenreich. Teplice byly úplně zdecimované, odpor nemohly klást.

    Slavia - Teplice: Fatální Marečkova hrubka! Namazal Musovi, ten se nemýlil, 3:0
    Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
0

FORTUNA:LIGA - první fotbalová liga 2023/2024

Nejvyšší česká fotbalová soutěž FORTUNA:LIGA se i v sezoně 2023/2024 odehraje ve formátu s nadstavbou. Vrací se skupina o Evropu, protože české týmy budou mít v nadcházející sezoně opět pět pohárových účastníků. Titul obhajuje Sparta Praha.

Základní část - tabulka a rozpis zápasů Dresy iSport Index Sestřihy zápasů VIDEO momenty Fantasy liga

Stránky klubů: Viktoria Plzeň * Slavia Praha * Sparta Praha * Bohemians 1905

Fotbal dnes * Liga mistrů * Evropská liga * Konferenční liga

34. kolo
Články odjinud


Články odjinud