Jakub Dvořák
25. září 2020 • 15:00

Další Král? Slavii opouští velký talent, do ligy ho zlákala Boleslav

Vstoupit do diskuse
2
TOP VIDEA
Hvězdy vyvedly partnerky: kdo dorazil na vyhlášení Fotbalisty roku?
PRVNÍ DOJEM ze čtvrtfinále: Motor se zlepšuje, ale dostává lekci, co Třinec umí
VŠECHNA VIDEA ZDE

V mládeži vršovického klubu byste moc talentovanějších fotbalistů nenašli. Sedmnáctiletý Daniel Langhamer patří k nadějím, od kterých si Slavia mnoho slibuje. Na debut v seniorském áčku si však nadaný záložník počká. Rozhodl se totiž přestoupit do Mladé Boleslavi, která mu slíbila posun do FORTUNA:LIGY. „Děkuju vedení klubu, že mi umožnilo posunout se do ligového fotbalu,“ říká Langhamer.



Prošel téměř všemi mládežnickými výběry, zahrál si UEFA Youth League a loni zářil na All Stars Cupu, který nakonec se slávistickou šestnáctkou vyhrál. Šlo o třetí triumf slávistických talentů v jedenáctileté historii tohoto prestižního turnaje, na který pravidelně jezdí evropská i světová klubová špička.  

U jednoho ze slávistických vítězství v minulosti byl třeba i Alex Král, který dnes patří k základním stavebním kamenům seniorské reprezentace. A právě ve stopách kudrnatého středopolaře Spartaku Moskva se vydá i Daniel Langhamer. Stejně jako Král i člen slávistické rezervy se po dlouhých jednáních s vedením sešívaných dohodl na přestupu do ligového celku. Do svých řad jej zlákalo boleslavské trio Jozef Weber, Josef Jinoch a František Mysliveček.

„Slavia je top klub a sen mnoha mladých hráčů jako jsem já. Jenže nyní hraje evropské poháry a sbírá tituly. I proto bere hotové hráče. Jsem jí za mnohé vděčný, strávil jsem tam krásných devět let. Nyní jsem ale velmi šťastný, že mohu být součástí týmu Mladé Boleslavi a posunout se do FORTUNA:LIGY. O svoji šanci se hodlám porvat,“ říká Langhamer, který zastupuje ročník 2003.

Daniel Langhamer míří ze Slavie do Mladé Boleslavi
Daniel Langhamer míří ze Slavie do Mladé Boleslavi

V jeho věku mají s ligou zkušenosti například Adam Karabec (Sparta), Michal Černák (Jablonec), Jakub Drozd (Baník), Kryštof Daněk (Olomouc), Vojtěch Stránský (Mladá Boleslav), Lukáš Endl, David Jambor (oba Brno) či Dalibor Večerka (Opava) 

„Ve Slavii o tom vůbec nechtěli slyšet. Sportovní ředitel Jiří Bílek i předseda představenstva Jaroslav Tvrdík byli rezolutně proti,“ říká Ondrej Chovanec, jehož agentura Chovanec Sport Agency talentovaného reprezentanta zastupuje.

Nakonec ale nejvyšší muž v hierarchii přeci jen odchod mladého záložníka, jenž už dvakrát absolvoval přípravu s A-týmem pod dozorem Jindřicha Trpišovského, povolil. I proto, že Středočeši souhlasili se smlouvou obsahující klauzuli o zpětném odkupu.

„Pokud by se Slavia v budoucnu ozvala, rozhodně bych neváhal,“ nevylučuje návrat Langhamer.

SK Slavia Praha Vše o klubu ZDE

FK Mladá Boleslav Vše o klubu ZDE

Vstoupit do diskuse
2

FORTUNA:LIGA - první fotbalová liga 2023/2024

Nejvyšší česká fotbalová soutěž FORTUNA:LIGA se i v sezoně 2023/2024 odehraje ve formátu s nadstavbou. Vrací se skupina o Evropu, protože české týmy budou mít v nadcházející sezoně opět pět pohárových účastníků. Titul obhajuje Sparta Praha.

Základní část - tabulka a rozpis zápasů Dresy iSport Index Sestřihy zápasů VIDEO momenty Fantasy liga

Stránky klubů: Viktoria Plzeň * Slavia Praha * Sparta Praha * Bohemians 1905

Fotbal dnes * Liga mistrů * Evropská liga * Konferenční liga

34. kolo
Články odjinud


Články odjinud