Michal Kvasnica
Premium
30. září 2020 • 04:50

Případ Azevedo: Z béčka křídlem číslo jedna. Baník řeší jeho smlouvu i posily

Vstoupit do diskuse
4
TOP VIDEA
Hvězdy vyvedly partnerky: kdo dorazil na vyhlášení Fotbalisty roku?
PRVNÍ DOJEM ze čtvrtfinále: Motor se zlepšuje, ale dostává lekci, co Třinec umí
VŠECHNA VIDEA ZDE

Před měsícem byl na odpis, jednou nohou pryč, nastupoval za třetiligové béčko. Nyní je Carlos De Azevedo pro Baník křídlem číslo jedna a zároveň nejproduktivnějším hráčem klubu. Stačily mu na to dva poslední zápasy. Paradox? Ještě nedávno nechtěný Brazilec posadil na lavičku Romana Potočného a Rudolfa Reitera odsunul dokonce až na hostování do Brna. Posledního prosince končí Azevedovi v Ostravě smlouva, minimálně do té doby jej bude mít Luboš Kozel k dispozici. Jaká je jeho situace i jaké řeší Baník posily rozebíráme v článku pro iSport Premium.



Příprava se mu nevydařila, na Carlosi De Azevedovi bylo evidentní, že jeho koncentrace není stoprocentní. Končící smlouva, do toho námluvy s jinými kluby, touha zkusit něco nového a finančně zajímavějšího. Nebylo vůbec překvapivé, když ho kouč Luboš Kozel nevzal na herní soustředění do Rakouska a přestal s ním počítat. Na jeho post měl jiné kusy, takže technický driblér šel odehrát pět duelů za béčko v MSFL.

„Měli jsme pět křídel, trošku jsme počítali s tím, že Carlos skončí. Tak to v úvodu sezony vypadalo. Byl na odchodu, v tu chvíli jsme nikoho dalšího nechtěli pouštět,“ vzpomíná trenér, který během léta několikrát zopakoval, že dokud na pozici křídla nikdo nepřijde, tak taky nikdo z kádru neodejde. „Snažíme se toho držet,“ řekl tehdy a odmítl poslat Rudolfa Reitera na restart do Zlína.

Luboše Kozla mohl těšit Azevedův výkon
Luboše Kozla mohl těšit Azevedův výkon

Dnes je Reiter v Brně na hostování do konce podzimu... „Situace se vyvinula tak, že Carlos tady minimálně ještě na podzim bude. Je náš hráč, teď neodejde. Z tohoto důvodu jsme uvolnili Rudu,“ vysvětluje nyní.

Reiter, za nějž dal Baník před rokem Bohemians cca sedm milionů korun, Kozla nepřesvědčil. Podobná nejistota panuje také u dalšího křídelníka Milana Lalkoviče, jemuž stejně jako Azevedovi končí kontrakt posledním dnem roku.

I když... Neřekl si náhodou 29letý Brazilec svými výkony a produktivitou (2+1) v posledních dvou zápasech – jediných, do kterých nastoupil – o prodloužení smlouvy s Ostravou?

Tento článek je součástí balíčku PREMIUM+

Odemkněte si exkluzivní obsah a videa!

Koupit
Vstoupit do diskuse
4

FORTUNA:LIGA - první fotbalová liga 2023/2024

Nejvyšší česká fotbalová soutěž FORTUNA:LIGA se i v sezoně 2023/2024 odehraje ve formátu s nadstavbou. Vrací se skupina o Evropu, protože české týmy budou mít v nadcházející sezoně opět pět pohárových účastníků. Titul obhajuje Sparta Praha.

Základní část - tabulka a rozpis zápasů Dresy iSport Index Sestřihy zápasů VIDEO momenty Fantasy liga

Stránky klubů: Viktoria Plzeň * Slavia Praha * Sparta Praha * Bohemians 1905

Fotbal dnes * Liga mistrů * Evropská liga * Konferenční liga

34. kolo
Články odjinud


Články odjinud