Michal Kvasnica
Premium
30. září 2020 • 04:50

Případ Azevedo: Z béčka křídlem číslo jedna. Baník řeší jeho smlouvu i posily

Vstoupit do diskuse
4
TOP VIDEA
Olomouc - Sparta: Krejčího hlavička jako kulka za Stoppenova záda, 0:2!
Hradec Králové - Slavia: Zmrzlý předběhl Harazima a zvyšuje na 2:0 pro sešívané
VŠECHNA VIDEA ZDE

Před měsícem byl na odpis, jednou nohou pryč, nastupoval za třetiligové béčko. Nyní je Carlos De Azevedo pro Baník křídlem číslo jedna a zároveň nejproduktivnějším hráčem klubu. Stačily mu na to dva poslední zápasy. Paradox? Ještě nedávno nechtěný Brazilec posadil na lavičku Romana Potočného a Rudolfa Reitera odsunul dokonce až na hostování do Brna. Posledního prosince končí Azevedovi v Ostravě smlouva, minimálně do té doby jej bude mít Luboš Kozel k dispozici. Jaká je jeho situace i jaké řeší Baník posily rozebíráme v článku pro iSport Premium.



Příprava se mu nevydařila, na Carlosi De Azevedovi bylo evidentní, že jeho koncentrace není stoprocentní. Končící smlouva, do toho námluvy s jinými kluby, touha zkusit něco nového a finančně zajímavějšího. Nebylo vůbec překvapivé, když ho kouč Luboš Kozel nevzal na herní soustředění do Rakouska a přestal s ním počítat. Na jeho post měl jiné kusy, takže technický driblér šel odehrát pět duelů za béčko v MSFL.

„Měli jsme pět křídel, trošku jsme počítali s tím, že Carlos skončí. Tak to v úvodu sezony vypadalo. Byl na odchodu, v tu chvíli jsme nikoho dalšího nechtěli pouštět,“ vzpomíná trenér, který během léta několikrát zopakoval, že dokud na pozici křídla nikdo nepřijde, tak taky nikdo z kádru neodejde. „Snažíme se toho držet,“ řekl tehdy a odmítl poslat Rudolfa Reitera na restart do Zlína.

Luboše Kozla mohl těšit Azevedův výkon
Luboše Kozla mohl těšit Azevedův výkon

Dnes je Reiter v Brně na hostování do konce podzimu... „Situace se vyvinula tak, že Carlos tady minimálně ještě na podzim bude. Je náš hráč, teď neodejde. Z tohoto důvodu jsme uvolnili Rudu,“ vysvětluje nyní.

Reiter, za nějž dal Baník před rokem Bohemians cca sedm milionů korun, Kozla nepřesvědčil. Podobná nejistota panuje také u dalšího křídelníka Milana Lalkoviče, jemuž stejně jako Azevedovi končí kontrakt posledním dnem roku.

I když... Neřekl si náhodou 29letý Brazilec svými výkony a produktivitou (2+1) v posledních dvou zápasech – jediných, do kterých nastoupil – o prodloužení smlouvy s Ostravou?

Tento článek je součástí balíčku PREMIUM+

Odemkněte si exkluzivní obsah a videa!

Koupit
Vstoupit do diskuse
4

FORTUNA:LIGA - první fotbalová liga 2023/2024

Nejvyšší česká fotbalová soutěž FORTUNA:LIGA se i v sezoně 2023/2024 odehraje ve formátu s nadstavbou. Vrací se skupina o Evropu, protože české týmy budou mít v nadcházející sezoně opět pět pohárových účastníků. Titul obhajuje Sparta Praha.

Základní část - tabulka a rozpis zápasů Dresy iSport Index Sestřihy zápasů VIDEO momenty Fantasy liga

Stránky klubů: Viktoria Plzeň * Slavia Praha * Sparta Praha * Bohemians 1905

Fotbal dnes * Liga mistrů * Evropská liga * Konferenční liga

34. kolo
Články odjinud


Články odjinud