Jakub Dvořák
Premium
3. října 2020 • 12:15

Tandemem proti všem. Hložek a Juliš ohrožují primáty legend Sparty

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

„Snažíme se hrát jako Inter Milán. Adam je Lukaku, já jsem ten Argentinec,“ smál se Lukáš Juliš v televizním rozhovoru pro O2 TV Sport. Bylo jen pár minut po sparťanské demolici Brna. A navrátilec do sestavy Letenských byl v dobrém rozmaru. Pražané si na úvod FORTUNA:LIGY poprvé v ostrém souboji vyzkoušeli, jak by mohlo spojení Hložek & Juliš vypadat. Výsledek? Pět odehraných kol, deset střel na branku a bilance 8+3. Tandem mladých vlčáků atakoval nejlepší ofenzivní spolupráce rudých v historii české ligy.



Srovnání s italským velkoklubem z úst vytáhlého forvarda je samozřejmě hodně přitažené za vlasy. Ale co vedle něj a o osm let mladšího pobočníka postavit Horsta Siegla s Vratislavem Lokvencem ve formě 90. let? Či Tomáše Juna s Milanem Pacandou na začátku 21. století? Aktuálně nejlepší ofenzivní ligová dvojka by nepropadla. Jejich dosavadní příspěvek (Juliš 5+0, Hložek 3+3) v úvodních pěti kolech ohrožoval primáty dnes už sparťanských legend.

„Juliš už v minulé sezoně přesvědčil, že umí střílet góly. Hodně lidí mu nevěřilo, ale trenér ano a on mu to nyní vrací. Umí si najít místo ve vápně. Má velmi rychlou střelu, dobrý první dotek s míčem a dělá si výbornou pozici pro zakončení. V Příbrami šel úplně naslepo za obránce a věděl, že tam dostane přihrávku. Je to střelecká intuice,“ chválí jej Miroslav Jirkal.

Bývalý brankář v ročníku 2003/04 dohlížel z pozice asistenta trenéra Františka Straky právě na vynikající spolupráci Pacanda, Jun. Ta to tehdy po pěti kolech

Tento článek je součástí balíčku PREMIUM+

Odemkněte si exkluzivní obsah a videa!

Koupit
Vstoupit do diskuse
0

FORTUNA:LIGA - první fotbalová liga 2023/2024

Nejvyšší česká fotbalová soutěž FORTUNA:LIGA se i v sezoně 2023/2024 odehraje ve formátu s nadstavbou. Vrací se skupina o Evropu, protože české týmy budou mít v nadcházející sezoně opět pět pohárových účastníků. Titul obhajuje Sparta Praha.

Základní část - tabulka a rozpis zápasů Dresy iSport Index Sestřihy zápasů VIDEO momenty Fantasy liga

Stránky klubů: Viktoria Plzeň * Slavia Praha * Sparta Praha * Bohemians 1905

Fotbal dnes * Liga mistrů * Evropská liga * Konferenční liga

34. kolo
Články odjinud


Články odjinud