Jan Vacek
13. října 2020 • 04:30

Hráči, co v létě opustili Spartu: Kanga pod palbou i umořený talent

Autor: Jan Vacek
Vstoupit do diskuse
9
  • Jak si vedou hráči, kteří v létě skončili ve Spartě?Jak si vedou hráči, kteří v létě skončili ve Spartě?FOTO: koláž iSport.cz

    Byl to masivní hráčský odliv, který v létě postihl pražskou Spartu. Branami Letné naposledy prošla celá řada fotbalistů, jedním z nich byl i fanoušky oblíbený obránce Costa Nhaimonesu. Sympaťák ze Zimbabwe se nově domluvil na angažmá v indickém klubu Kerala Blasters. Server iSport.cz se při té příležitosti podíval, jak jsou na tom aktuálně další fotbalisté, kteří po minulé sezoně pražský klub definitivně opustili.

  • Guélor Kanga

    záložník, 30 let
    Klub: Crvena Zvezda Bělehrad

    Bilance v 2020/2021
    Zápasy: 11
    Minuty: 674
    Góly: 1
    Asistence: 4

    Prakticky okamžitě po návratu do Crvene Zvezdy skočil Guélor Kanga do základní sestavy. To se ostatně v případě gabonského reprezentanta očekávalo. Jeho dosavadní výkony ale budí spíš rozpaky. Pod palbu kritiky médií i fanoušků se dostal především za výkon v utkání proti Nikósii, ve kterém klub z Bělehradu ztratil šanci na postup do Ligy mistrů. Nezvládl penaltový rozstřel, Kanga měl jít kopat až v páté sérii, vůbec se na něj ale nedostalo. „Nejhorší letní posila Zvezdy,“ mají jasno příznivci na sociálních sítích.

    Guélor Kanga (vpravo) do základní skupiny Ligy mistrů s Crvenou Zvezdou nepostoupíFoto Profimedia.cz

  • Martin Frýdek

    obránce/záložník, 28 let
    Klub: FC Lucern

    Bilance v 2020/2021
    Zápasy:  0
    Minuty:  0
    Góly: 0
    Asistence: 0

    Když na konci července oficiálně skončil ve Spartě, mělo se za jisté, že velmi rychle podepíše smlouvu jinde. Tak se ale v případě Martina Frýdka nestalo. Dny a týdny letěly a defenzivní univerzál zůstával bez práce až skoro do tohoto týdne, kdy podepsal ve Švýcarsku. Částečně doplácel na pandemii koronaviru, která zasáhla i fotbalový trh. Částečně i na své vysoké požadavky. Blog Frýdek má, co chtěl. Ale co sportovní aspekt?>>>

    Martin Frýdek je bez angažmáFoto Pavel Mazáč / Sport

  • Georges Mandjeck

    záložník, 31 let
    Klub: Beveren

    Bilance v 2020/2021
    Zápasy:  1
    Minuty:  73
    Góly:  0
    Asistence: 0

    Představoval si angažmá v Ligue 1, koketoval s přesunem do Maccabi Haifa, kde v minulosti během působení ve Spartě hostoval. Osud ale záložníka Georgese Mandjecka zavál do Belgie, kde se domluvil na spolupráci s Beverenem. K celku ze dna tamní nejvyšší soutěže se připojil až v rozběhnutém ročníku, i proto zatím stihl odehrát pouze jedno utkání.

    Georges Mandjeck zamířil do BelgieFoto Barbora Reichová (Sport)

  • Tal Ben Chaim

    křídlo, 31 let
    Klub: Maccabi Tel Aviv

    Bilance v 2020/2021
    Zápasy:  4
    Minuty: 91
    Góly: 0
    Asistence: 0

    Letnou opustil už během jara, když se s ním vedení Sparty domluvilo na předčasném ukončení smlouvy. Tal Ben Chaim neměl prakticky jinou možnost, než se vrátit domů do Izraele. Na starém kontinentu o něj totiž nejevil zájem vůbec nikdo. A první týdny v Maccabi Tel Aviv možná ukazují, proč tomu tak bylo. Ben Chaim zatím odehrál pouze 91 minut, na kontě nemá žádný gól ani asistencí. Jeho kariéra tak nadále uvadá, vzkříšení po návratu do důvěrně známého prostředí nepřichází.

    Tal Ben Chaim zatím kariéru nevzkříšilFoto Martin Sekanina (Blesk)

  • Semih Kaya

    stoper, 29 let
    Klub: Malatyaspor

    Bilance v 2020/2021
    Zápasy:  1
    Minuty: 84
    Góly: 0
    Asistence: 0

    Myslel si na návrat do Galatasaraye, to ale neklaplo. Stoper Semih Kaya zůstával po konci ve Spartě dlouho bez angažmá, nakonec musel vzít zavděk nabídkou mnohem skromnějšího tureckého klubu. V Malatyasporu, kde podepsal smlouvu až koncem září, se potkal s bývalým parťákem z Prahy Benjaminem Tettehem. Zatím stihl jedno soutěžní utkání, ale měl by být pevným členem základní sestavy.

    Semih Kaya se čílí v duelu v TeplicíchFoto Pavel Mazáč / Sport

  • Zinedin Mustedanagič

    záložník, 22 let
    Klub: FK Sarajevo

    Bilance v 2020/2021
    Zápasy: 4
    Minuty: 60
    Góly: 0
    Asistence: 0

    Talent od Boha, s pracovní morálkou už to ovšem bylo slabší. Zinedin Mustedanagič platil za jeden z největších klenotů vyhlášené strahovské akademie, přechod z mládežnických kategorií mezi chlapy však nezvládl. V prvním týmu Sparty se nikdy výrazněji neprosadil, nepookřál ani během hostování v Ružomberoku a Českých Budějovicích. Od léta je definitivně hráčem Sarajeva, ani tam to ale není žádná sláva. Zatím má v nohách pouhých 60 minut.

    Zinedin Mustedanagič přestoupil ze Sparty do FK SarajevoFoto www.fksarajevo.ba

  • Martin Graiciar

    útočník, 21 let
    Klub: Mladá Boleslav

    Bilance v 2020/2021
    Zápasy: 2
    Minuty: 117
    Góly: 0
    Asistence: 0

    Angažmá ve Spartě mu nevyšlo podle představ, Martina Graiciara trápily opakované zdravotní problémy i nedostatečná výkonnost. Během jara se mluvilo o zájmu Slavie, někdejší velký talent českého fotbalu nakonec zamířil z Fiorentiny na hostování do Mladé Boleslavi. Nutně potřebuje hrát a získávat praxi. Pod náročným trenérem Jozefem Weberem by mohl uvadající kariéru opět nakopnout, pokud to tedy situace kolem pandemie koronaviru povolí.

    Premiéra Martina Graiciara v rudé základní sestavěFoto Karel Kopáč/CNC

  • Vojtěch Vorel

    brankář, 24 let
    Klub: Dynamo České Budějovice

    Bilance v 2020/2021
    Zápasy:  0
    Minuty: 0
    Inkasované góly: 0

    Věčný cestovatel po hostováních se v létě definitivně odstřihl od Sparty a přesunul se do Českých Budějovic. Na šanci si ovšem musí počkat, v jihočeském klubu má totiž výsostné postavení veterán Jaroslav Drobný. Vojtěch Vorel nicméně během působení v Senici ukázal, že má rozhodně co nabídnout. V 25 duelech zaznamenal dohromady 11 čistých kont.

    Ex-sparťanský brankář Vojtěch VorelFoto Profimedia.cz

Vstoupit do diskuse
9

FORTUNA:LIGA - první fotbalová liga 2023/2024

Nejvyšší česká fotbalová soutěž FORTUNA:LIGA se i v sezoně 2023/2024 odehraje ve formátu s nadstavbou. Vrací se skupina o Evropu, protože české týmy budou mít v nadcházející sezoně opět pět pohárových účastníků. Titul obhajuje Sparta Praha.

Základní část - tabulka a rozpis zápasů Dresy iSport Index Sestřihy zápasů VIDEO momenty Fantasy liga

Stránky klubů: Viktoria Plzeň * Slavia Praha * Sparta Praha * Bohemians 1905

Fotbal dnes * Liga mistrů * Evropská liga * Konferenční liga

34. kolo
Články odjinud


Články odjinud