Ondřej Škvor
19. října 2020 • 13:04

Chovanec ven! Liga podpoří Malíka, chce odvolat šéfa rozhodčích

Vstoupit do diskuse
7
TOP VIDEA
Chci koupit Hradec. Dluhy jsou nesmysl, říká Ulich
Vecheta proti Spartě dvakrát na hraně, ČK pro Tanka správně. Liberec měl mít penaltu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Martin Malík, předseda fotbalové asociace, dnes na mimořádném odpoledním zasedání Výkonného výboru FAČR navrhne v souvislosti s právě probíhající kauzou odvolání předsedy komise rozhodčích Jozefa Chovance. A Ligový výbor Ligové fotbalové asociace už jeho snahu na svém dopolední jednání podpořil.



Chovanec sice nefiguruje mezi dvacítkou obviněných, ale pro jeho odvolání mluví nejméně dvě skutečnosti s kauzou spojené. Jednak mezi obviněnými figuruje řada těch z profesionální listiny, což jsou Chovancovi přímí podřízení, jednak se jeho jméno mělo objevit v odposleších v souvislosti s žádostí Romana Rogoze na změnu delegace sudích v zápasu Vyšehradu.

Předseda komise rozhodčích Jozef Chovanec připouští nespokojenost s výkony sudích v minulé sezoně, podle něj však šlo o osobní selhání
Předseda komise rozhodčích Jozef Chovanec připouští nespokojenost s výkony sudích v minulé sezoně, podle něj však šlo o osobní selhání

Podpora ligy však ještě neznamená zaručené Chovancovo odvolání. Ve dvanáctičlenném výkonném výboru, který předsedu rozhodčích jmenuje i odvolává, sedí za ligové kluby pouze dva zástupci (Dušan Svoboda, Tomáš Paclík).

Přesto je nucený odchod někdejšího reprezentanta a trenéra pravděpodobný. S ním by padla celá komise rozhodčích, což by pro ligu i asociaci to znamenalo nutnost urychleně nalézt provizorní systém delegace rozhodčích na utkání první a druhé nejvyšší soutěže. V tomto paradoxně všem nahrává koronavirová přestávka.

iSport podcast: Proč byl zatčen Berbr? Jaký má vztah s Rogozem?
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
7

FORTUNA:LIGA - první fotbalová liga 2023/2024

Nejvyšší česká fotbalová soutěž FORTUNA:LIGA se i v sezoně 2023/2024 odehraje ve formátu s nadstavbou. Vrací se skupina o Evropu, protože české týmy budou mít v nadcházející sezoně opět pět pohárových účastníků. Titul obhajuje Sparta Praha.

Program nadstavby Dresy iSport Index Sestřihy zápasů VIDEO momenty Fantasy liga

Stránky klubů: Viktoria Plzeň * Slavia Praha * Sparta Praha * Bohemians 1905

Fotbal dnes * Liga mistrů * Evropská liga * Konferenční liga

34. kolo
Články odjinud


Články odjinud