29. října 2020 • 14:07

Juliše nebavil fotbal: Šel jsem úplně do pr… Jakou roli hrál Stramaccioni?

Autor: mag
Vstoupit do diskuse
3
TOP VIDEA
Bořil v ofsajdu? Asi ano, ale žádný záběr není stoprocentní. Nejasná ČK pro Petráka
SESTŘIH: Boston - Toronto 2:3. Pastrňák dal první gól v play off, rozhodl ale Matthews
VŠECHNA VIDEA ZDE

Do letošní ligy vtrhl v ostrém tempu. Osmkrát se trefil na jaře za Olomouc, šestkrát na podzim za Spartu, potřeboval na to jenom 18 zápasů. Skvělé fotbalové období, že? Teď rozhodně, jenže Lukáš Juliš prožil i temné časy, boje s neviditelnými démony. Pro páteční Sport Magazín detailně popsal, co ho trápilo a jak se z těžkostí vyhrabával. „Když to mám říct upřímně a jak to cítím, Stramaccioni ze mě udělal debila. I to určitě sehrálo svou roli,“ vysvětluje v příloze pátečního deníku Sport, který pohodlně zakoupíte i online přes iKiosek.cz.



„Fotbal mě vůbec nebavil,“ přiznává 25letý útočník Sparty. „Vypadalo to, že jdu úplně do prdele. Ale úplně!“ vzpomíná v obsáhlé zpovědi pro Sport Magazín, v níž vůbec poprvé otevřeně promluvil o stavech, kterým čelil během letitých zdravotních trablů.

Vážné zranění kolena. Pak opakující se problémy s chodidlem, které odezněly až díky návštěvám specializované kliniky v Belgii. „A do toho stavy, kdy jsem vůbec nebyl schopný vstát z postele,“ popisuje upřímně Juliš.

Začátek trápení mládežnického reprezentanta se datoval od konce sezony 2016/17. „Byl jsem zraněný, do toho přišlo EURO jednadvacítek v Polsku. Jel jsem tam ne úplně zdravý, skoro vůbec jsem nehrál. Asi jen deset minut. Do toho přišel do Sparty trenér Stramaccioni. Můj pocit byl, že absolutně neví, kdo jsem. Ale absolutně! On si přitáhl své koně, já nedostal ani den volna. Skončili jsme na EURO a já jel druhý den na soustředění do Mariánských Lázní. Tam jsme jenom běhali kilometry, moje hlava byla úplně hotová. Pak jsem něco odehrál, ale po prvním kole s Bohemkou přišel konec. Byl jsem odstřelený do juniorky. A krátce poté jsem si udělal koleno. To pro mě byla hrozná rána. Dostal jsem se do stavu, že jsem ani nechtěl chodit na rehabilitace. Jsem splachovací, pořád vysmátej, ale tělo vnímá, že všechno není fajn. Když to mám říct upřímně a jak to cítím, Stramaccioni ze mě udělal debila. I to určitě sehrálo svou roli.“

Co přesně a jak dlouho Juliše trápilo?

Kdo mu nejvíc pomohl s návratem do běžného života?

V čem se jeho osud protnul s esy typu Lukaku, Modrič a Mertens?

Proč chodil rád hrát za béčko Sparty?

Odpovědi najdete v hlavním rozhovoru pátečního Sport Magazínu.

Co také nabízí páteční Sport Magazín:

Rozhovor: Lukáš Juliš

Uniklo z facebooku: Pavel Vrba

Dvojrozhovor: Lukáš Pollert & Martin Doktor

Trenérská výzva: Marek Sýkora

Lukáš Juliš na titulce nového Sport Magazínu Lukáš Juliš na titulce nového Sport MagazínuFoto Sport Magazín

Vstoupit do diskuse
3

FORTUNA:LIGA - první fotbalová liga 2023/2024

Nejvyšší česká fotbalová soutěž FORTUNA:LIGA se i v sezoně 2023/2024 odehraje ve formátu s nadstavbou. Vrací se skupina o Evropu, protože české týmy budou mít v nadcházející sezoně opět pět pohárových účastníků. Titul obhajuje Sparta Praha.

Základní část - tabulka a rozpis zápasů Dresy iSport Index Sestřihy zápasů VIDEO momenty Fantasy liga

Stránky klubů: Viktoria Plzeň * Slavia Praha * Sparta Praha * Bohemians 1905

Fotbal dnes * Liga mistrů * Evropská liga * Konferenční liga

34. kolo
Články odjinud


Články odjinud