Premium
12. prosince 2020 • 13:40

Guľa v Plzni: 11 dní pravdy! Čím se zachrání i srovnání s minulostí

Vstoupit do diskuse
1
Video se připravuje ...
TOP VIDEA
PRVNÍ DOJEM: Bestiální Kacetl. Není člověk, ale robot
Penalty ve šlágrech? Křapka měl proti Krejčímu namále, Chorý pádu přidal
VŠECHNA VIDEA ZDE

Příští pátek to bude přesně rok od chvíle, kdy Adrian Guľa podepsal kontrakt s fotbalovou Plzní. Začal skvěle, dokonce famózně, jenže dobré časy odvál čas. Plzeň se aktuálně hrabe protivnou výsledkovou krizí, kterou v novodobé éře nepamatuje. A slovenský kouč je pod drtivým tlakem, v banku je i předčasné vypovězení 2,5letého kontraktu. Nyní přichází jedenáct dní pravdy, během nichž Viktoria odehraje čtyři náročné partie. Začíná už dnes v Jablonci. Ustojí to Guľa? V zamčené části textu pro iSport Premium najdete i pohled slovenského redaktora Šport.sk Jána Jasenky, který Adriana Guľu zná z předchozího angažmá v Žilině.



Určitě by se našlo v uplynulých letech období, kdy herní projev Viktorie pálil mnohem víc do očí a budil daleko nepříjemnější stavy. Třeba na konci druhé vlády Pavla Vrby. Jenže platí fakta. A ty stojí tvrdě proti slovenskému expertovi.

Trojicí za sebou jdoucích ligových zápasů bez vstřelené branky se Viktoria naposledy protrápila v sezoně 2008/09. Jen jedno vítězství ze sedmi zápasů v kuse na cizím stadionu brala Plzeň naposledy též v minulé dekádě tohoto století. Devítibodová ztráta na lídra tabulky po deseti kolech je nejvyšší v novodobé historii, totožné manko měli Západočeši ještě na Spartu v ročníku 2011/12.

Sečteno podtrženo, za posledních jedenáct let neměla Viktoria v těchto statistických parametrech tak zlá čísla. 

Tento článek je součástí balíčku PREMIUM+

Odemkněte si exkluzivní obsah a videa!

Koupit
Vstoupit do diskuse
1

FORTUNA:LIGA - první fotbalová liga 2023/2024

Nejvyšší česká fotbalová soutěž FORTUNA:LIGA se i v sezoně 2023/2024 odehraje ve formátu s nadstavbou. Vrací se skupina o Evropu, protože české týmy budou mít v nadcházející sezoně opět pět pohárových účastníků. Titul obhajuje Sparta Praha.

Základní část - tabulka a rozpis zápasů Dresy iSport Index Sestřihy zápasů VIDEO momenty Fantasy liga

Stránky klubů: Viktoria Plzeň * Slavia Praha * Sparta Praha * Bohemians 1905

Fotbal dnes * Liga mistrů * Evropská liga * Konferenční liga

34. kolo
Články odjinud


Články odjinud