Jan Malý
Premium
29. prosince 2020 • 12:30

Analytik popsal, jak tvořili ceny pro Simu či Hložka: Byli jsme odvážnější

Autor: Jan Malý
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Dočkali se už i ti, kteří po slavném derby pražských „S“ dychtivě, ale marně pátrali na serveru Transfermarkt.de po cenovce slávistického křídelníka Abdallaha Simy, a udělali tak ze senegalského teenagera nejvyhledávanějšího světového hráče na tomhle renomovaném webu v daný okamžik. Sima je čerstvě ohodnocen, u jeho jména visí částka 8 milionů eur (210 milionů korun). Nejcennějším pokladem v rámci FORTUNA:LIGY ale disponuje Sparta. Adam Hložek má podle Transfermarktu hodnotu 12 milionů eur (315 milionů korun). iSport Premium mluvil s „koordinátorem hodnot hráčů“ prestižního serveru, který popsal, jak tyhle „cenovky“ vznikají.



Nikoliv zrychlení z nuly na sto, ale rovnou na dvě stě. O hodnotě podzimního objevu Abdallaha Simy ze Slavie by se po pozoruhodných představeních a pytli branek dalo dlouze debatovat.

Vodítko nabídl server Transfermarkt.de, který ceny hráčů dlouhodobě a pravidelně sleduje a upravuje. V neděli provedl tento web revizi ve FORTUNA:LIZE a Simu ocenil na 8 milionů eur (210 milionů korun).

Devatenáctiletý Senegalec neměl dosud určenou hodnotu, protože do letního přestupu do Edenu z Táborska neodehrál v Česku jediný soutěžní zápas. A také proto, že Transfermarkt se i kvůli přerušení české ligy v průběhu podzimu rozhodl nedělat v ní průběžné aktualizace. Kompletní „update“ provedl až na konci kalendářního roku.

Na Transfermarktu měli o to víc času přemýšlet a analyzovat, jak Simu ohodnotí. „Nebylo to jednoduché, protože jeho vývoj byl tak rychlý. Před sezonou ho i v Česku sotva někdo znal a teď je z něj mezinárodní téma,

Tento článek je součástí balíčku PREMIUM+

Odemkněte si exkluzivní obsah a videa!

Koupit
Vstoupit do diskuse
0

FORTUNA:LIGA - první fotbalová liga 2023/2024

Nejvyšší česká fotbalová soutěž FORTUNA:LIGA se i v sezoně 2023/2024 odehraje ve formátu s nadstavbou. Vrací se skupina o Evropu, protože české týmy budou mít v nadcházející sezoně opět pět pohárových účastníků. Titul obhajuje Sparta Praha.

Základní část - tabulka a rozpis zápasů Dresy iSport Index Sestřihy zápasů VIDEO momenty Fantasy liga

Stránky klubů: Viktoria Plzeň * Slavia Praha * Sparta Praha * Bohemians 1905

Fotbal dnes * Liga mistrů * Evropská liga * Konferenční liga

34. kolo
Články odjinud


Články odjinud