Michal Kvasnica
10. ledna 2021 • 06:45

Hora na jaře Teplicím nepomůže, míří za Nezmarem do Polska

Vstoupit do diskuse
3
TOP VIDEA
Koubkův majstrštyk: Osm nul a LM pro Česko. Další krok: smlouva a boj o titul?
Rock vs. Cataloni. Liverpool proti Londýnu v Oktagonu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Po úspěšném manažerovi Janu Nezmarovi míří podle informací iSport.cz do polského Podbeskidzie Bielsko-Biała další Čech: už jen zdravotní prohlídka brání ofenzivnímu univerzálovi Jakubu Horovi (29) v podpisu půlročního hostování s opcí z Teplic. Produktivní křídelník, jenž strávil rok 2020 u lotyšského mistra FC Riga, se bude snažit pomoct klubu udržet se v Ekstraklase.



Teplice, Lotyšsko, Kypr, Kazachstán nebo Polsko? Jakub Hora už má jasno: jeho dalším angažmá bude tým z posledně zmíněné země – Podbeskidzie Bielsko-Biała, kde se shodou okolností v sobotu domluvil na oficiální půlroční spolupráci i jiný Čech, úspěšný funkcionář Jan Nezmar.

Možná právě jeho poradní hlas nakonec hrál roli v Horově příchodu, jehož už čeká jen zdravotní prohlídka. Pak by měl podepsat půlroční hostování z Teplic, součástí smlouvy bude i opce na odkup.

Částka na papíře pro případný přestup? Podle informací iSportu si Teplice řekly o 150 tisíc eur, v přepočtu o necelé čtyři miliony korun.

Jde o cifru, která odradila například Olomouc. I ta o Horovi uvažovala, pravděpodobně jako o náhradě za Šimona Faltu, jenž je na odchodu do Plzně, ale takový výdaj si v případě devětadvacetiletého Hory momentálně nemohla dovolit.

Pro mosteckého rodáka to bude druhé zahraniční angažmá, celý loňský rok totiž strávil na hostování v FC Riga, kde se stal lotyšským mistrem. Přispěl k němu osobní bilancí 3+10.

V české FORTUNA:LIZE nastoupil Hora k 226 utkáním, ve kterých vstřelil 36 gólů a na dalších 20 přihrál. Za měsíc oslaví ofenzivní univerzál kulaté třicetiny.

Jakub Hora s Janem Nezmarem zná ze Slavie
Jakub Hora s Janem Nezmarem zná ze Slavie

FK Teplice Vše o klubu ZDE

 

Vstoupit do diskuse
3

FORTUNA:LIGA - první fotbalová liga 2023/2024

Nejvyšší česká fotbalová soutěž FORTUNA:LIGA se i v sezoně 2023/2024 odehraje ve formátu s nadstavbou. Vrací se skupina o Evropu, protože české týmy budou mít v nadcházející sezoně opět pět pohárových účastníků. Titul obhajuje Sparta Praha.

Základní část - tabulka a rozpis zápasů Dresy iSport Index Sestřihy zápasů VIDEO momenty Fantasy liga

Stránky klubů: Viktoria Plzeň * Slavia Praha * Sparta Praha * Bohemians 1905

Fotbal dnes * Liga mistrů * Evropská liga * Konferenční liga

34. kolo
Články odjinud


Články odjinud