Jonáš Bartoš
22. února 2021 • 04:40

Co ukázala Plzeň: Polibek pro Staňka, gólový Kayamba i tah Beauguelem

Vstoupit do diskuse
2
  • Gólový Beauguel i skvělý Staněk. Co ukázala Plzeň proti Bohemians?Gólový Beauguel i skvělý Staněk. Co ukázala Plzeň proti Bohemians?FOTO: Koláž iSport.cz

    Výhra 3:1 vypadá jako poměrně snadná záležitost. Nicméně Viktoria Plzeň se v neděli proti Bohemians na tři body sakra nadřela. Z pohledu českého vicemistra nešlo o zcela dominantní výkon, byť někteří hráči sehráli slušný part. Především gólman Jindřich Staněk, který za stavu 1:0 lapil klíčovou penaltu hostujícímu kapitánovi Josefu Jindřiškovi. Co ukázal duel v Doosan Areně?

  • Polibek pro Staňka

    Nadaný gólman se čím dál víc zabydluje v plzeňské brance, mužstvu zásadně pomohl i proti Bohemians. Ve 49. minutě se mohl obraz utkání zásadně otočit. Josef Jindřišek kopal penaltu, ale Staněk vystihl směr nedůrazné střely a v klíčový moment tým podržel. Plzeňský kapitán Jakub Brabec ho po lapené penaltě udměnil polibkem, význam zákroku si všichni domácí hráči moc dobře uvědomovali. „Je nadstandardem, když chytnete pokutový kop. Významně pomohl mužstvu, má velmi solidní formu. Jsem rád, že šanci takto uchopil a že konkurence v podobě Aleše Hrušky ho bude nutit být neustále takto kvalitní a stabilní,“ chválil 24letého brankáře trenér Adrian Guľa.

    Plzeň - Bohemians: Brabec sestřelil Vaníčka a po zásahu VAR se kope penalta!
    Video patří k placenému obsahu iSportu
    Odemknout video

    Plzeň - Bohemians: Staněk vychytal Jindřiškovu penaltu
    Video se připravuje ...

  • Tah Beauguelem

    Poprvé v roce 2021 dostal v lize šanci od začátku, vyměnil si roli s dosud upřednostňovaným Zdeňkem Ondráškem. A šlo o dobrý tah. Když se Jean-David Beauguel dá zdravotně do pořádku a vyladí formu, má na plzeňskou ofenzivu ohromný vliv. Proti Bohemians udržel spousty míčů, chytře rozehrával a s přehledem proměnil i penaltu, kterou zvyšoval na 3:0. Ukázal, že právě on může být v aktuální pohodě první ofenzivní volbou. „Útočník je od toho, aby dával góly, sebral na sebe pokutový kop a proměnil,“ ocenil Guľa. O místo na hrotu se srdnatě pere též 23letý odchovanec Lukáš Matějka, zbraně jistě nesloží ani dosud nejvíc vytěžovaný Ondrášek. „Kobra je makač, pracant, určitě se o pozici bude bít,“ upozornil plzeňský kouč i na třetího forvarda na soupisce.

    Plzeň - Bohemians: Beauguel nekompromisně proměnil penaltu, 3:0
    Video se připravuje ...

  • Gólový Kayamba? Neznamená, že má vystaráno

    Od léta 2019 čekal, než v lize ukončí střelecký půst. Joel Kayamba tentokrát splatil důvěru a ukázal, že Plzni stále má co nabídnout. Nejen pohledné ofenzivní tanečky a povedené akce jeden na jednoho, ale také góly a asistence, které se od krajního ofenzivního hráče vyžadují. „Potřebujeme, aby křídelníci byli i snajpři, aby vytvářeli pozice pro spoluhráče, aby měli finální či předfinální asistence. Je super, že Kaji dal gól, ale snad to neznamená, že má zase na rok a půl vystaráno,“ řekl Guľa.

    Plzeň - Bohemians: Kayamba v závěru poločasu dotlačil míč do brány. Viktoria vede, 1:0
    Video se připravuje ...

  • Herní dominance? Jen úseky

    Zejména v prvním poločase nebyl na plzeňskou hru hezký pohled. Bohemka srdnatě napadala a dostávala Západočechy do úzkých. Ti se až příliš pomalu a kostrbatě dostávali k ofenzivním výpadům. Dlouho šlo pouze o záblesky, nikoliv o nebezpečné akce nebo šance na skórování. Pokud se Viktoria hodlá vyšvihnout zpět do nejvyšších pater ligové tabulky, potřebuje, aby hra vypadala podstatně lépe. „Vždycky chceme vyhrát absolutně dominantním způsobem. Je to naše touha, náš cíl. Když jsme zjednodušili a zrychlili hru, dominovali jsme. Ale jen úsekově,“ uvědomoval si Guľa.

    Guľa po Bohemians: Cenné vítězství po bojovném výkonu. Po chycené penaltě jsme dostali energii
    Video se připravuje ...

  • Bohemka šla do rizika

    Bohemka vyrukovala na Plzeň sympaticky, vědoma si taktiky, co zafungovala na Spartě (výhra 1:0), sympaticky odehrála i souboj na Slavii (1:2). Hráči v tříobráncovém systému vysoko napadali, nebáli se vysunout hru a jít do risku. Viktoria však i s přispěním individuálních chyb recept na nepříjemné „klokany“ našla. „Naše hra s vysokým napadáním byla na riziko, což si uvědomuju. Nedocházelo k tak dobrému doplnění směrem do obrany, nezachytávali jsme to podle  našich představ,“ souhlasil trenér Bohemians Luděk Klusáček.

    Klusáček: Hráli jsme dobře, ale potřebovali jsme být nebezpečnější
    Video se připravuje ...

  • Plzeň potrestala neproměněnou penaltu Bohemians a zvítězila jasně 3:1
    Plzeň potrestala neproměněnou penaltu Bohemians a zvítězila jasně 3:1

Vstoupit do diskuse
2

FORTUNA:LIGA - první fotbalová liga 2023/2024

Nejvyšší česká fotbalová soutěž FORTUNA:LIGA se i v sezoně 2023/2024 odehraje ve formátu s nadstavbou. Vrací se skupina o Evropu, protože české týmy budou mít v nadcházející sezoně opět pět pohárových účastníků. Titul obhajuje Sparta Praha.

Základní část - tabulka a rozpis zápasů Dresy iSport Index Sestřihy zápasů VIDEO momenty Fantasy liga

Stránky klubů: Viktoria Plzeň * Slavia Praha * Sparta Praha * Bohemians 1905

Fotbal dnes * Liga mistrů * Evropská liga * Konferenční liga

34. kolo
Články odjinud


Články odjinud