Michal Kvasnica
Premium
10. března 2021 • 11:30

Tvrďák Fillo baví i dráždí. Pitbul, nezná bolest, říkají o něm parťáci

Vstoupit do diskuse
3
TOP VIDEA
Kuchta už může být u Haška nad čárou. Ale triko Belmondo je výsměch
Po zlatém gólu jsem nevěděl, co mám dělat, vzpomíná Hlaváč
VŠECHNA VIDEA ZDE

Patří mezi hrstku tváří, které rozdělují FORTUNA:LIGU. Zatímco fanoušci Baníku, spoluhráči i trenéři, jimž prošel Martin Fillo rukama, si přístup zkušeného borce nemohou vynachválit, soupeři ho v lásce nemají. Souboje s pětatřicetiletým tvrďákem totiž ukrutně bolí, navíc se z maximálního nasazení občas vyklube zbytečný zkrat. Tak jako v neděli, kdy byl vyloučen již ve třetí minutě za trefu do Bořilovy tváře. Bylo otázkou času, kdy to přijde?



Na rovinu: vzhledem k dráždivému stylu na samotné hraně pravidel není to, co Martin Fillo v Edenu předvedl, úplným překvapením. Tak trochu se něco podobného čekalo. Dlouho to viselo ve vzduchu a rozhodčí už si po minulých zkušenostech (například zranění sparťanů Frýdka s Krejčím či hokejový bodyček jabloneckému Sýkorovi) dávali na oporu Baníku pozor. Proto si sudí Ondřej Pechanec pošťuchování s kapitánem Slavie detailně všímal a hned měl jasno: ČK.

„Hrubá nekázeň, pokuta musí přijít,“ hodnotil ve studiu O2 TV Sport ostřílený kouč Miroslav Koubek. A kolega David Holoubek s nechápavým kroucení hlavy doplnil: „Ten zápas ještě neměl žádné emoce, dohrál to úplně zbytečně. Velká škoda.“

Přesto se navzdory těmto názorům a docela vysokému počtu žlutých napomenutí ve Fillově kariéře ti, co ho velmi dobře znají, shodují: „Martin opravdu není zákeřný.“ Tuto teorii podporuje i fakt, že nedělní vyloučení bylo první přímou červenou kartou v sedmnáct let dlouhé profesionální dráze.

„Vždycky šel do všeho natvrdo a naplno. Nepřemýšlel. Prostě do toho vletěl a nic okolo neřešil,“ vzpomíná olomoucký bek Martin Sladký, jenž Filla zažil před deseti lety v Plzni při svých začátcích v áčku.

Tento článek je součástí balíčku PREMIUM+

Odemkněte si exkluzivní obsah a videa!

Koupit
Vstoupit do diskuse
3

FORTUNA:LIGA - první fotbalová liga 2023/2024

Nejvyšší česká fotbalová soutěž FORTUNA:LIGA se i v sezoně 2023/2024 odehraje ve formátu s nadstavbou. Vrací se skupina o Evropu, protože české týmy budou mít v nadcházející sezoně opět pět pohárových účastníků. Titul obhajuje Sparta Praha.

Program nadstavby Dresy iSport Index Sestřihy zápasů VIDEO momenty Fantasy liga

Stránky klubů: Viktoria Plzeň * Slavia Praha * Sparta Praha * Bohemians 1905

Fotbal dnes * Liga mistrů * Evropská liga * Konferenční liga

34. kolo
Články odjinud


Články odjinud