17. března 2021 • 15:00

Liga očima fanoušků: Hlavní role Stanciu. Povzdech z Letné i válec

Autor: šf
Vstoupit do diskuse
0
  • Slávistický záložník Nicolae Stanciu střílí na bránu v utkání proti Mladé BoleslaviSlávistický záložník Nicolae Stanciu střílí na bránu v utkání proti Mladé BoleslaviFOTO: Michal Beranek / Sport

    Tři z pěti největších fanouškovských táborů za sebou mají krásný víkend. Jasné výhry s čistým kontem si užívají v Baníku, Bohemians i na Slavii, kterou dirigoval Nicolae Stanciu. Zápas Sparty s Plzní se musel odložit, a tak na Letné mohou přemýšlet, proč takové výkony nepodával i v jejich dresu. Projděte si, jak poslední kolo viděli zástupci zavřených kotlů. 

  • SLAVIA PRAHA

    Jak je důležité mít Nika

    Nejprve jsme odehráli zápas s tím druhým glasgowským celkem. Již v sedmé minutě dal gól Nicolae Stanciu, bohužel zápas nakonec skončil remízou, i když Slavia byla celou dobu lepším týmem. Sice je pro fanouška skvělé v této fázi Evropské ligy vidět, že jsme jednoznačně lepší než soupeř, na druhou stranu smutné, že jsme právě s Rangers nedokázali vyhrát. Nemůže se na mě nikdo zlobit, když napíšu, že to mělo skončit 3:0. Ale pro svou nepředvídatelnost je fotbal krásný. Jak měl dopadnout čtvrteční zápas, tak to pak skončilo v Mladé Boleslavi. A kdo se trefil, a rovnou dvakrát? Ano, Nico Stanciu! V posledních čtyřech duelech, ve kterých nastoupil, skóroval už šestkrát. Momentálně je gólovým tahounem mužstva. A právě včas, kdy se ostatním spoluhráčům nedaří na sto procent. Neřekl bych, že je Slavia v krizi, to určitě ne. Ale trochu útlum u některých hráčů rozhodně je. Proto jsme nevyhráli první zápas s Rangers. Doufám, že se probereme ve Skotsku, zasloužíme si postup!

    DAVID OCETNÍK. 42 let, AREA 114

    SESTŘIH: Mladá Boleslav - Slavia 0:3. Pohodlný triumf řídil zářící Stanciu
    Video se připravuje ...

  • VIKTORIA PLZEŇ

    Trenére i mladí hráči, nebojte se

    Tak i na naší Plzeň dopadla COVID-19 karanténa. Prý máme mužstvo nakažené, a tak jsme si místo zápasu se Spartou užili – bohužel – volna. Kdysi super hyper šlágr se odkládá na někdy. Co k tomu říct? Jen ať se z toho všichni hlavně dostanou ve zdraví a bez následků, i když si o tom sám myslím svoje. Zatím se pro nás sezona nevyvíjí nejlépe. Upracovaný herní projev, chybí mi ta lehkost, co nás vždy zdobila. Střelba ze všech pozic, boření soupeřových vozových hradeb, to postrádám. Prý je to tím, že jedna černá eminence šla od válu. Houby, na hřišti za nás nehrála, takže tím to není. Tak ohrajeme mladé a zase to půjde, jen se nikdo nesmí bát. Trenér je stavět a oni na trávníku hrát. Tak jen dál a za naši Plzeň se rvát a bít.

    Jo, jestli to letos ještě uvidíme naživo? Ptejte se jiných. Kdybych nepsal i tenhle sloupek, dal bych sem inzerát: Dám za odvoz na Mars celou naši vládu. Zn. hlavně rychle, dost to spěchá! Čest královně Viktorce, celý COVID-19 z Česka navždy pryč!

    KOVI. 52 let, koordinátor distribuce

    Plzeňští fotbalisté nehráli kvůli karanténě Plzeňští fotbalisté nehráli kvůli karanténěFoto Michal Beranek / Sport

  • SPARTA PRAHA

    Proč jsme to ze Stancia nedostali my?

    Tak nám covid odložil další zápas. Docela se množí a začínám mít obavy, aby se z dohrání ligy nestal opět paskvil. Ale pravidla by měla být nastavena, tak snad vše proběhne v duchu regulí. Každopádně hromadění zápasů může být pro týmy s užšími kádry problém. Jinak se zájmem sleduji špičkové výkony Stancia. A znova se nabízí otázka: proč nebo kvůli komu odešel? Proč jsme neudrželi takového hráče? A hlavně proč jsme z něj nedokázali dostat to, co teď předvádí ve Slavii? Ano, byl skvělý už u nás, ale až teď opravdu rozkvetl. V této souvislosti často přemýšlím i nad druhou věcí: jaká by byla Sparta pod trenérem Trpišovským? Jaký by byl kádr? Hrál by třeba vůbec Dočkal? A jak dlouho by u nás Trpišovský se svojí filozofií a náročností vydržel? Na závěr: jsem trochu smutný, že ani my, ani Slavia nepustíme hráče na EURO. Vždyť pro ty kluky to mohl být odrazový můstek pro další kariéru. Mám pocit, že doba, kdy byla repre nad klubovými zájmy, je asi nenávratně pryč...

    MICHAL ŠEDIVÝ. 52 LET, OUTDOOR EXPERT

    Radost hráčů Sparty po gólu Adama Karabce proti PříbramiFoto Pavel Mazáč / Sport

  • BANÍK OSTRAVA

    Nový trenér přinesl pohodu a sebevědomí

    Byl jsem velmi zvědavý na domácí premiéru trenéra Smetany. A musím říct, mě výkon a výsledek velmi potěšily. Sice bylo prvních dvacet minut trošku nervózních, ale zbytek zápasu jsme dominovali. Ze soboty vidím několik jasných pozitiv. To první a hlavní je, že mančaft působil jednotně a klidně. Nebylo vidět žádné zbytečné rozhazování rukama, všichni se koncentrovali na vlastní výkon. Vypadá to, že nový kouč přinesl do kabiny tolik potřebnou pohodu a některým i sebevědomí, což dokazují góly Ondry Šašinky a hlavně Dana Holzera, který se dlouhodobě trápil. Snad nový a svěží vzduch v kabině pomůže všem, a to dlouhodobě. Pětibrankové vítězství bych nepřeceňoval, ale ani nepodceňoval. Pořád jsme hráli s ligovým soupeřem a dát někomu bůra se nepodaří každý víkend. Zrcadlo „výkonnostního posunu“ nám ukáží zápasy na Slovácku a v Liberci. Mezitím si dnes dáme pohár na Spartě. Můžeme překvapit, ale hlavně tam nenechejme nic zadarmo. Náš fotbal je musí pořádně bolet!

    David Liveč. 39 let, vedoucí prodeje

    SESTŘIH: Baník - Příbram 5:0. Ostrava rozmetala neškodného soupeře
    Video se připravuje ...

  • BOHEMIANS PRAHA 1905

    Klokaní válec a pochybná delegace

    Neskutečnej válec! Dlouho nepamatuju od Bohemky něco takového. Slízla to Karviná a může být ráda, že si na cestu nepřibalila bůra. S prvním kouskem symbolicky přifrčel Schumacher. A pak přišel festival neproměněných šancí. Malinko jsem se obával, aby hosté nevyrovnali z náhodného úniku nebo standardky, ale klokani měli situaci pod kontrolou. Květovi, Necidovi i Puškáčovi chybělo pouze seřídit mířidla. Mimochodem Puškáčovo zpracování špičkou před bombou do pravé tyče mělo světové parametry. Bohemku nerozhodil ani VARem neuznaný gól pro ofsajdové postavení. Tyto situace jsou dost subjektivní na posouzení, a i když se mi to nelíbí, tak tentokrát si řezník Proske situaci obhájí. Když mluvíme o rozhodčím, absolutně nechápu delegaci. Stejný člověk udělal fatální chybu v minulém vzájemném utkání, byl potrestán – a je opět nominován. Náhoda? V neděli mohou jet zelenobílí do Teplic v pohodě a vyskočit do horní poloviny tabulky. S touhle hrou to rozhodně půjde! Klokani bojují!

    Vít Lukeš. 28 let, živnostník

    SESTŘIH: Bohemians - Karviná 2:0. Trefili se Schumacher a Bartek
    Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
0

FORTUNA:LIGA - první fotbalová liga 2023/2024

Nejvyšší česká fotbalová soutěž FORTUNA:LIGA se i v sezoně 2023/2024 odehraje ve formátu s nadstavbou. Vrací se skupina o Evropu, protože české týmy budou mít v nadcházející sezoně opět pět pohárových účastníků. Titul obhajuje Sparta Praha.

Základní část - tabulka a rozpis zápasů Dresy iSport Index Sestřihy zápasů VIDEO momenty Fantasy liga

Stránky klubů: Viktoria Plzeň * Slavia Praha * Sparta Praha * Bohemians 1905

Fotbal dnes * Liga mistrů * Evropská liga * Konferenční liga

34. kolo
Články odjinud


Články odjinud