Štěpán Filípek
4. června 2021 • 12:12

Hráči Slavie očima Suchopárka: Kúdela je nejlepší, Bo(u)řil i bavič Sima

Vstoupit do diskuse
2
  • Video se připravuje ...

    Neporazitelní. Tohle označení, jehož anglický „originál“ The Invincibles je spojen s londýnským Arsenalem, se začíná vžívat i pro slávisty. Díky nabobtnalému kádru si přitom leckdy mohli dovolit kosit soupeře i s pořádně obměněnou sestavou. Bývalý vynikající stoper Jan Suchopárek, jenž zná slast celosezonního triumfu, z hráčů mistrovského týmu vybral a okomentoval svou ideální jedenáctku.

  • Ondřej Kolář

    31 zápasů/1 vstřelený gól + 1 asistence/19 inkasovaných gólů

    Jasná jednička Slavie. I když se říkalo, že měl na začátku roku slabší chvilky, tak si myslím, že moc zásadních chyb neudělal. Nenahraditelný hráč, ať už jde o brankářské umění, nebo hlavně rozehrávku, na které má Slavia hodně postavenou hru. Typ moderního brankáře, který v Česku určitě nemá konkurenci, k velice nadstandardním gólmanům patří i na evropské scéně.

    Slavia - Příbram: To je bizár! Penaltu proměnil brankář Kolář!
    Video se připravuje ...

  • Jan Bořil 

    27/3+3

    Jméno k němu úplně sedí, i když by spíš bouřil… Je to správný kapitán a lídr, který na rozdíl od Ondřejů Koláře a Kúdely pořádně ukáže emoce a trošku i zvedne kosu, tímhle důrazem umí nabudit tým. Někdy je to pro mě až extrém, ale nestalo se to v moc případech. Odehrál skoro všechno, má vynikající kondici, zvládá náročnost hry. Jde nahoru, má za sebou špičkovou sezonu. Když jsem ho viděl s Plzní, jak vlétl do pozápasového rozhovoru, musí to být dobrý parťák. Myslím, že ho mužstvo jako kapitána uznává a ctí.

    Bořil s Kuchtou slavili titul. Mickova dorážka? To bych snad dal i já, smál se kapitán Slavie
    Video se připravuje ...

  • David Zima

    21/0+1

    Překvapení pro všechny, i pro mě. Přišel jako benjamínek, neznámá, bez větších zkušeností, a přitom za vysokou sumu. Myslím, že ani on sám netušil, do jaké pozice se dostane. I když říkal, že se cítí na to, aby hrál v základní sestavě. To mi bylo sympatické, a hlavně se jeho slova potvrdila. Jsem jenom rád, protože se ukázalo, že poctivost a pracovitost s pohybovým nadstandardem dokážou dělat zázraky. Ve většině utkání obstál, do základní sestavy patřil.

    Olomouc - Slavia: Zima ve velké šanci, Kuchta na zadní tyči nedostihl míč
    Video se připravuje ...

  • Ondřej Kúdela 

    29/6+0

    Pro mě nejlepší hráč v lize, který obstál i na mezinárodní scéně. Stěžejní osobnost Slavie a dosud i národního týmu. Prokázal nejen fotbalové, ale i osobnostní předpoklady, byl lídrem mužstva. Podporoval spoluhráče nebo na sebe v některých chvílích vzal odpovědnost, například při penaltách. Dával důležité góly, šest v této sezoně je na stopera výborné číslo. To všechno z něho pro mě dělá klíčového hráče, který drží dohromady celý tým.

    Děkovačka Slavie po zisku titulu: dojatý Kúdela musel před fanoušky
    Video se připravuje ...

  • Lukáš Masopust 

    26/2+4

    Měl během sezony útlum, ale dostal se z něho. Je schopen zvládnout kvalitně víc postů. Pro mě to není úplně klasický krajní obránce, ale Slavia hraje většinou ofenzivněji a má víc ze hry než soupeř, takže může uplatnit nadstandard v útočné fázi. Dokáže přejít jeden na jednoho, má velmi dobré čtení hry a schopnost přesně vyhodnotit situaci, co se týče náběhů a pohybu bez míče. Pořád má ale velké rezervy ve finální fázi a zakončení. Když dá gól, tak z nějaké neuvěřitelné pozice. Ve vyložené šanci úplně ideální řešení nevolí. Až na tom zapracuje, bude ještě cennější.

    Slavia - Baník: Masopust nádherně zakroutil ránu za Laštůvku, 1:0!
    Video se připravuje ...

  • Tomáš Holeš 

    24/6+2

    Už to není univerzál, své místo už asi příliš opouštět nebude… Leda že by se někdy zase přesunul na stopera, ale tam nebyl úplně v topu. Neřekl bych, že je překvapením co do pracovitosti, akčního rádia a pohybu na hřišti: už jako krajní obránce byl ´jezdič´. Co mě ale naprosto udivuje, je jeho fantastická hernost, kterou bych na tomhle postu nečekal. Dal z něho v lize i šest gólů, to je dost. I v reprezentaci hrál dobře. Má toho ještě dost před sebou a věřím, že se uplatní v zahraničí.

    Slavia - Plzeň: Holeš z dorážky posílá sešívané do vedení, 1:0
    Video se připravuje ...

  • Peter Olayinka 

    24/6+4

    V rozhodujících momentech evropských pohárů udělal kus práce, ale nemyslím si, že to byla úplně jeho sezona. Ta minulá se mu povedla více. Roli v tom může hrát hodně aspektů, byl zraněný… Věřím, že herní a střeleckou formu zase najde. Působí na mě dojmem, že má dobrý hráčský charakter, znamená podporu a tmel pro hráče z ciziny, kteří tolik nezvládají angličtinu. Myslím, že na ně má velice dobrý vliv.

    Zlín - Slavia: Olayinka zakončil skvělou akci po Simově centru! 0:1
    Video se připravuje ...

  • Lukáš Provod 

    28/3+8

    Když jsem ho viděl, jak dal v plzeňském béčku tři góly Slavii, tak to pro něho asi byl takový odpich. Bavilo ho to, ukázal kvalitu. Dřív to tak výrazný hráč nebyl, nebo si to alespoň nepamatuju. Je pracant, který se musel potýkat s určitými překážkami, zraněními, ale všechno zvládnul. Za poslední dobu je to největší ligový objev. Ať už hraje od začátku, nebo střídá, má vysokou výkonnost. Dokázal se prosadit i střelecky v národním týmu. Jen ať se o zakončení pokouší dál, má předpoklady na to, aby dal za sezonu stejně gólů jako Stanciu.

    Slavia - Příbram: Po rohu dopravil míč do sítě nepokrytý Provod, 1:0
    Video se připravuje ...

  • Nicolae Stanciu 

    30/12+6

    Směrem dopředu je bez něj Slavia poloviční. Je radost se dívat na to, jak hru cítí. Tahle sezona mu vyšla náramně. Ve srovnání s předchozí začal sbírat góly a asistence. V málo zápasech neodehrál vysoký standard. Dokázal se prosadit ve většině utkání Evropské ligy, dával krásné góly nebo přihrával ze standardních situací. Někdy se může zdát, že má příliš ztrát míčů, ale když to nebudete zkoušet, kvalitu a geniální věci v ofenzivě mít nebudete.

    Slavia - Zlín: Stanciu opět zachraňuje sešívané. Je srovnáno, 1:1
    Video se připravuje ...

  • Abdallah Sima 

    21/11+4

    Na to, jak je mladý, vletěl do velkého fotbalu jako kometa. Pohybově, rychlostně, co do ladnosti běhu, odrazové síly i zakončení je to naprosto jiný typ hráče. Měl sérii zápasů, kdy dal prakticky v každém klíčový gól. Uvidíme, jak to bude pokračovat dál, zájem zahraničních týmů o něho je enormní. Pořád si myslím, že je potřeba, aby se rozvíjel, má ještě spoustu nedostatků. Ale určitě je to fotbalista, který je schopen rozhodovat zápasy a baví nás.

    Gólostroj Sima! Podívejte se na všech jedenáct dosavadních ligových branek
    Video se připravuje ...

  • Jan Kuchta

    27/15+3

    Pracant, který do týmu zapadá. A podtrhává to góly, z nichž některé jsou až neuvěřitelné. Za to, jak maká pro tým a jak je nezdolný co do napadání a okopávání, si je zaslouží. Koncovka by ale mohla být lepší, v některých momentech by mohl být i sobec. Dokáže rozdat, soupeř musí být pořád ve střehu. Jednou se prosadí i do národního týmu, je to takový jiný typ. Jen musí dál pracovat a nezůstat na místě. Je nejlepším střelcem ligy, ale – abych si zarýmoval – jeho sparťanská konkurence Sigi dal gólů třeba i dvacet. V jeho silách je daleko víc, než předvádí.

    Slavia - České Budějovice: Bahův parádní pas doklepl do sítě Kuchta, 2:0
    Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
2

FORTUNA:LIGA - první fotbalová liga 2023/2024

Nejvyšší česká fotbalová soutěž FORTUNA:LIGA se i v sezoně 2023/2024 odehraje ve formátu s nadstavbou. Vrací se skupina o Evropu, protože české týmy budou mít v nadcházející sezoně opět pět pohárových účastníků. Titul obhajuje Sparta Praha.

Základní část - tabulka a rozpis zápasů Dresy iSport Index Sestřihy zápasů VIDEO momenty Fantasy liga

Stránky klubů: Viktoria Plzeň * Slavia Praha * Sparta Praha * Bohemians 1905

Fotbal dnes * Liga mistrů * Evropská liga * Konferenční liga

34. kolo
Články odjinud


Články odjinud