7. června 2021 • 23:00

Šádek a Brno: šedá eminence vybírá kouče, ale Plzeň (zatím) neopustí

Vstoupit do diskuse
7
Video se připravuje ...
TOP VIDEA
V čem se Pardubice zlepšily? Pánik - bez komentáře. Marinčin by chyběl hodně
Sport Magazín a otevřená zpověď fotbalisty Martina Fenina
VŠECHNA VIDEA ZDE

Podržte se, Adolf Šádek (46) bude oprašovat slávu Zbrojovky! Jeho neoficiální zapojení do klubu rezonuje zákulisím už několik týdnů. Zdá se vám divné, že majitel Plzně vybírá kouče pro Brno? Adekvátní pocit, ovšem je to tak. Záhy má být oznámen konec sportovního manažera Tomáše Požára i trenéra Richarda Dostálka. Za tím už hledejte Šádka, jenž by se měl po prodeji Viktorie, o němž jedná, zapojit do majetkové struktury „Flinty“. Zatím ji spoluřídí „na tajnačku“.



Adolf Šádek a Zbrojovka Brno. Tohle spojení je stále živější a pouto pevnější. Vzniklo díky partnerskému vztahu plzeňského bosse s dcerou Václava Bartoňka, majitele klubu, který letos sestoupil z nejvyšší soutěže.

Až si holohlavý šéf vyřeší situaci v Plzni, měl by se naplno začít věnovat rozkvětu brněnského fotbalu. „Ve městě tráví poslední dobou spoustu času, zapojuje se i do chodu klubu. Řeší trenéry i hráče,“ shodlo se několik zdrojů Sportu.

Informace ohledně Šádkovy spolupráce se Zbrojovkou v pondělí večer zveřejnil server idnes.cz. S tím, že bude v úterý jmenován do funkce ředitele. Podle našich zdrojů se to však nestane. Na tohle je dost brzy. Šestačtyřicetiletý muž zůstane v ústraní, veřejnou funkci zatím nedostane. Jeho prioritou je dál Plzeň. Tam jeho práce ještě není u konce.

Plzeňský boss Adolf Šádek sleduje skupinku bývalých parťáků Davida Limberského, Marka Bakoše a Milana Petrželu
Plzeňský boss Adolf Šádek sleduje skupinku bývalých parťáků Davida Limberského, Marka Bakoše a Milana Petrželu

Potvrdilo to i pozdější prohlášení FC Viktoria. „S majitelem Zbrojovky Václavem Bartoňkem mám nadstandardní přátelský vztah, nicméně na vstup do brněnského fotbalu se rozhodně nechystám. Možná tam došlo z jeho strany k nějakému nepochopení, ale já jsem v současnosti stoprocentním majitelem Viktorie a výkonu této funkce věnuji maximální úsilí a veškerou pozornost. Práce máme před zahájením nové sezony více než dost, tyto spekulace bych tedy chtěl tímto prohlášením zastavit a smést ze stolu,“ uvedl samotný Šádek.

Jeho prioritou zůstává hledání zámožného investora pro Plzeň, kde se stal v březnu po Tomáši Paclíkovi stoprocentním vlastníkem akcií. Jakmile zajistí západočeskému klubu budoucnost, přesune svou pozornost na sto procent do domova své milé.

To neznamená, že už nyní Brnu nepomáhá a pomáhat nebude. Podle informací Sportu už si vyhlédl i trenéra pro rychlý návrat mezi elitu. Nástupcem Richarda Dostálka by se měl stát zkušený Bohumil Páník. Ten byl na konci jara odvolán ve Zlíně.

Jako první dostal nabídku exopavský Radoslav Kováč, a to přímo od Šádka. Jenže nakonec prý došlo k rozhodnutí, že pro boj o postup se lépe hodí mazák Páník, jenž navíc vlastní profi licenci. „Áda řekl už dříve, že Dostálka u týmu nechce. Ani kdyby ligu zachránil,“ tvrdil jeden ze zainteresovaných.

Šádkova ambice je jasná. Za rok má být Brno opět prvoligové. A on jeho šéfem. Možná i většinovým majitelem. Takhle se to povídá. Bez potvrzeného prodeje Viktorie a elegantního odchodu ze západu Čech se však nedá očekávat, že mocný fotbalový funkcionář svůj vstup do Zbrojovky oznámí veřejně. Možná ještě celou příští sezonu bude „šedou eminencí“.

FC Viktoria Plzeň Vše o klubu ZDE

FC Zbrojovka Brno Vše o klubu ZDE

Vstoupit do diskuse
7

FORTUNA:LIGA - první fotbalová liga 2023/2024

Nejvyšší česká fotbalová soutěž FORTUNA:LIGA se i v sezoně 2023/2024 odehraje ve formátu s nadstavbou. Vrací se skupina o Evropu, protože české týmy budou mít v nadcházející sezoně opět pět pohárových účastníků. Titul obhajuje Sparta Praha.

Základní část - tabulka a rozpis zápasů Dresy iSport Index Sestřihy zápasů VIDEO momenty Fantasy liga

Stránky klubů: Viktoria Plzeň * Slavia Praha * Sparta Praha * Bohemians 1905

Fotbal dnes * Liga mistrů * Evropská liga * Konferenční liga





Články odjinud


Články odjinud