Jakub Konečný
6. července 2021 • 05:00

Rána pro Plzeň. Kalvach má sádru, mimo nejmíň měsíc. Nahradí ho objev?

Vstoupit do diskuse
0
Video se připravuje ...
TOP VIDEA
Bořil v ofsajdu? Asi ano, ale žádný záběr není stoprocentní. Nejasná ČK pro Petráka
SESTŘIH: Boston - Toronto 2:3. Pastrňák dal první gól v play off, rozhodl ale Matthews
VŠECHNA VIDEA ZDE

Pátý tým FORTUNA:LIGY se bude muset v úvodu nové sezony obejít bez svého klíčového záložníka. Vyšetření na magnetické rezonanci podle informací redakce iSport.cz odhalilo u Lukáše Kalvacha poranění vazů v kotníku na pravé noze, na kterou dostal sádru. Pětadvacetiletý fotbalista tak dnes neodcestuje s týmem na herní kemp do rakouského Westendorfu.



V sobotu po dlouhé době nastoupil David Limberský proti Plzni, v dresu třetiligových Domažlic dokonce skóroval. Viktoria přesto poslední přípravný zápas v Česku vyhrála 4:2. Obě události však překrylo nezaviněné zranění Lukáše Kalvacha, kvůli kterému přijde o start FORTUNA:LIGY a především o oba zápasy druhého předkola Konferenční ligy s běloruským Dynamem Brest.

„Šel sám do výskoku, bylo to nezaviněné a špatně dopadl. Modlím se, ať je Kalvy v pořádku a není to nic vážného,“ řekl stoper Domažlic David Limberský, který měl celou situaci jako na dlani.

„Samozřejmě je to nepříjemnost, protože Kalvy je pro nás velmi důležitý hráč, věřím, že to nebude nic vážného. Podrobí se vyšetření a uvidíme, věřím, že bude chybět jen pár dní a rychle se zapojí,“ uvedl trenér Michal Bílek.

To se však nestane. Kalvach dostal nohu do sádry, kterou posléze nahradí „chodící“ ortéza. Mimo provoz bude minimálně měsíc. Na postu defenzivního záložníka ho může nahradit Modou NˈDiyae.

Čtyřiadvacetiletý Senegalec, který přišel na zkoušku z druholigového Táborska, se zatím jeví nad očekávání slibně. V úvahu přichází i Dominik Janošek, který v uplynulé sezoně bez valných úspěchů hostoval v Mladé Boleslavi a Zlíně.

FC Viktoria Plzeň Vše o klubu ZDE

Vstoupit do diskuse
0

FORTUNA:LIGA - první fotbalová liga 2023/2024

Nejvyšší česká fotbalová soutěž FORTUNA:LIGA se i v sezoně 2023/2024 odehraje ve formátu s nadstavbou. Vrací se skupina o Evropu, protože české týmy budou mít v nadcházející sezoně opět pět pohárových účastníků. Titul obhajuje Sparta Praha.

Základní část - tabulka a rozpis zápasů Dresy iSport Index Sestřihy zápasů VIDEO momenty Fantasy liga

Stránky klubů: Viktoria Plzeň * Slavia Praha * Sparta Praha * Bohemians 1905

Fotbal dnes * Liga mistrů * Evropská liga * Konferenční liga





Články odjinud


Články odjinud