7. července 2021 • 17:27

Plzeň podepsala posilu po vzoru Simy. Vedla k ní stejná trasa přes Táborsko

Autor: iSport.cz, ČTK, pta
Vstoupit do diskuse
9
TOP VIDEA
Zůstaň, jaký jsi... Řepku hráči žerou, bude výborný trenér, předpovídá Páník
Plekanec promluvil o Kladně: Když se pořád opakují stejné chyby, tak…
VŠECHNA VIDEA ZDE

Tomu přirovnání se nevyhne. Viktoria Plzeň angažovala senegalského záložníka Modoua Ndiayeho, který naposledy působil v druholigovém Táborsku, předtím přišel z francouzkého Évianu. Tedy stejná trasa, jakou absolvoval Abdallah Sima, slávistická kometa z uplynulé szeony. 



Čtyřiadvacetiletý fotbalista Ndiaye uspěl v západočeském klubu na testech a podepsal tříletou smlouvu. „V trénincích i v zápasech přesvědčil trenérský tým o své kvalitě nejen výkony, ale i správným přístupem. Věřím, že bude pro tým přínosem. Zvlášť v okamžiku, kdy máme zraněného Lukáše Kalvacha,“ uvedl generální ředitel Adolf Šádek na klubovém webu.

Ndiyae přišel do Táborska loni z francouzského Évianu. V druhé lize odehrál 13 zápasů a jednou skóroval. „Plzeň je velký klub. Je to pro mě obrovská výzva, jsem připravený pro klub odevzdat to nejlepší!,“ řekl defenzivní záložník, který podepsal smlouvu během plzeňského soustředění v Rakousku.

Simův příběh pro něj může být inspirací. V Táborsku toho loni odehrál za Táborsko ještě méně, na podzim rychle vylétl nahoru, góly dával ve FORTUNA:LIZE i Evropské lize. Nyní ho čeká pravděpodobně přesun na další adresu. „Je reálné, že odejde. Jednáme cestou jeho agenta nebo napřímo se šesti zájemci. Dva jsou z Premier League, dva z Francie, jeden z Německa, jeden z Itálie," prohlásil šéf Slavie Jaroslav Tvrdík. Ndiaye má na co navazovat.

Po stopách Abdallaha Simy, 1. díl: Sluníčkový úkaz v Táboře
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
9

FORTUNA:LIGA - první fotbalová liga 2023/2024

Nejvyšší česká fotbalová soutěž FORTUNA:LIGA se i v sezoně 2023/2024 odehraje ve formátu s nadstavbou. Vrací se skupina o Evropu, protože české týmy budou mít v nadcházející sezoně opět pět pohárových účastníků. Titul obhajuje Sparta Praha.

Základní část - tabulka a rozpis zápasů Dresy iSport Index Sestřihy zápasů VIDEO momenty Fantasy liga

Stránky klubů: Viktoria Plzeň * Slavia Praha * Sparta Praha * Bohemians 1905

Fotbal dnes * Liga mistrů * Evropská liga * Konferenční liga





Články odjinud


Články odjinud