Jan Malý
9. července 2021 • 10:58

Klenot (17) z Boleslavi: stojí o něj „S“ i zahraničí, Dufek ho chce udržet

Autor: Jan Malý
Vstoupit do diskuse
1
TOP VIDEA
PRVNÍ DOJEM: Jágr v kondici, Kladno jede. Smoleňák vzýval pána z Vysočiny
Samek o Slavii a italském trápení: Těžký půlrok. Řešil se návrat do Česka
VŠECHNA VIDEA ZDE

Ve FORTUNA:LIZE se zatím jen mihl, o jeho nadání se ale dobře ví. A podle houfu zájemců je to i poznat. Slavia, Sparta, jeden klub z Itálie, vyhlášené akademie z Anglie nebo Nizozemska. Všichni cílí na sedmnáctiletého záložníka Lukáše Maška z Mladé Boleslavi, která by se svým klenotem ráda podepsala nový kontakt. Mládežnický reprezentant má dost možností, kam v kariéře směřovat.



Slavia se Spartou nesoutěží jen na hřišti, jejich zájmy se občas protnou i na přestupovém trhu. Po reprezentačním útočníkovi Michaelu Krmenčíkovi nyní obě slavné značky baží po talentovaném záložníkovi Mladé Boleslavi Lukáši Maškovi. Rády by ho získaly. Uloví sedmnáctiletého mladíka jedno z pražských „S“, někdo úplně jiný, nebo zůstane ve městě automobilů a bude se fotbalově vzdělávat vedle Marka Matějovského?

„Lukáš už stihl prokázat, že je velmi talentovaným hráčem, zdobí ho navíc obrovská vůle a pracovitost. Je v hledáčku top českých klubů, zájem o něj registrujeme také ze zahraničí. Naší prioritou je nicméně podpis nové dlouhodobé smlouvy u nás v Boleslavi,“ říká prezident středočeského klubu Josef Dufek.

Slavia kolem šikovného záložníka našlapuje už delší dobu, Sparta se přidala později. A zahraniční nápadníci? Podle informací iSport.cz jde o jeden klub z Itálie, dále pak velké kluby z Anglie či Nizozemska, které by Maška chtěly umístit do svých akademií.

Lukáš Mašek má v Mladé Boleslavi smlouvu ještě na jeden rok
Lukáš Mašek má v Mladé Boleslavi smlouvu ještě na jeden rok

Nadějný teenager má momentálně v Boleslavi smlouvu ještě na rok. Vedení ambiciózního klubu s ním proto moc touží uzavřít dlouhodobý kontrakt, aby o něj nemohlo snadno přijít. Pokud by totiž současný stav platil i v zimě, mohli by ostatní zájemci v tu dobu už s Maškem jednat a jeho cena by výrazně klesla.

Mládežnický reprezentant se momentálně připravuje na novou sezonu v boleslavském áčku, v razantně obměněném kádru nemá jednoduchou pozici, nicméně například ve středečním přípravném zápase s Trenčínem se blýskl gólem po úniku a precizně provedené kličce brankáři.

Počítá zatím čtyři ligové starty. V nich jsou obsaženy i šestiminutový štěk proti Slavii a dvanáctiminutová pasáž proti Spartě. Platí za rychlého hráče, který je na svůj mladý věk dobře fyzicky připravený. Má předpoklady pro moderní fotbal.

LUKÁŠ MAŠEK (17)

zápasy v lize (vše sezona 2020/2021)
Slavia - Boleslav 1:0 6 minut
Boleslav - Pardubice 4:1 12 minut
Boleslav - Teplice 0:2 45 minut
Sparta - Boleslav 1:0 12 minut

FK Mladá Boleslav Vše o klubu ZDE

Vstoupit do diskuse
1

FORTUNA:LIGA - první fotbalová liga 2023/2024

Nejvyšší česká fotbalová soutěž FORTUNA:LIGA se i v sezoně 2023/2024 odehraje ve formátu s nadstavbou. Vrací se skupina o Evropu, protože české týmy budou mít v nadcházející sezoně opět pět pohárových účastníků. Titul obhajuje Sparta Praha.

Základní část - tabulka a rozpis zápasů Dresy iSport Index Sestřihy zápasů VIDEO momenty Fantasy liga

Stránky klubů: Viktoria Plzeň * Slavia Praha * Sparta Praha * Bohemians 1905

Fotbal dnes * Liga mistrů * Evropská liga * Konferenční liga





Články odjinud


Články odjinud