Michal Kvasnica
17. července 2021 • 09:26

Sigma: povinné výhry, pokulhává kvalita. Jílek ocenil charakter hráčů

Vstoupit do diskuse
0
Video se připravuje ...
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Olomoučtí fotbalisté už jsou doma, po volném víkendu se budou chystat na Spartu, kterou za týden vyzvou na Letné. Soustředění v polské Opalenici uzavřeli remízovou generálkou s Arkou Gdyní (1:1), ve které se v obou poločasech prezentovali zcela odlišným výkonem. Ten z prvního by na Pražany určitě nestačil, zlepšení a vyrovnání přišlo až po přestávce. „Chtěl bych kluky pochválit, že po těžkém posledním týdnu ukázali charakter,“ cenil si přístupu trenér Václav Jílek.



Varování pro Hanáky před ostrým ligovým startem: v přípravě dokázali porazit jen kvalitativně slabší celky. V nedalekých Slatinicích, tradičním dějišti letních utkání, vyhráli nad českými druholigovými kluby (Brno, Vyškov) a slovenskými prvoligovými (Sereď, Liptovský Mikuláš).

Když na soustředění přišla na řadu konfrontace s vyšší kvalitou, ukázalo se, že Sigma po změně kouče ještě zdaleka není vyladěná. Nejlepší prověrkou byl duel s dánským Midtjyllandem (1:2), poté přišly dvě plichty 1:1 s Poláky. Nejdříve s Lubinem a v páteční generálce s Gdyní.

Ta měla být pro Olomouc výkonnostním vrcholem, ale nováček Ekstraklasy ji pořádně zaskočil. Bohorovný přístup, pomalá práce s míčem, nulový pohyb, hrubky v rozehrávce... Držel pouze brankář Matúš Macík, jenž vychytal několik šancí, nestačil jen na Zebrowského blafák, kterému laxní zpětnou přihrávkou daroval branku chybující Mojmír Chytil.

„Vstoupili jsme do zápasu špatně, pohybově jsme byli daleko za soupeřem. Neměli jsme kvalitu na míči, velmi jednoduše jsme ho ztráceli a z toho pak pramenil tlak soupeře. Naší neukázněností jsme mu nabídli jednoduché brankové příležitosti,“ zlobil se Václav Jílek.

Potěšilo ho nicméně druhé dějství, které oživili střídající hráči. Po dobře zakrouceném rohu jednoho z nich – agilního Ondřeje Zmrzlého – vyrovnával hlavičkou na přední tyči Roman Hubník. Výkonu pomohl i přechod na systém se třemi stopery, kam se ke zkušené dvojici přidal Florent Poulolo.

„Druhou půli jsme začali aktivně, byli jsme schopní soupeře přehrát a zatlačit. Minimálně remízu jsme si zasloužili, protože jsme měli výrazně více příležitostí,“ dodal trenér.

Poprvé se v dresu Sigmy na závěrečnou půlhodinu představil gólman Jan Stejskal, host ze Slavie. Druhým bonusem je návrat uzdraveného Pabla Gonzáleze. Pro technického Španěla to bylo premiérových třicet minut v přípravě a vedl si dobře. Přispěl ke kombinační kvalitě, která středu pole předtím chyběla.

Kreativita záložníků je zatím možná největší slabina Jílkova mužstva. Odchod konstruktivního Davida Housky je znát, defenzivní Jan Sedlák se v novém prostředí ještě spíš hledá. Posila z Brna by však v zahajovací jedenáctce na Spartě po boku Radima Breiteho chybět neměla, stejně jako útočník Antonín Růsek, další nová tvář ze Zbrojovky. David Vaněček si na základ musí počkat.

Olomouc–Arka Gdyně 1:1
Branky:
71. Hubník – 12. Žebrowski. Olomouc: Macík (63. Stejskal) – Látal (63. Poulolo), Hubník, Beneš, Vepřek (63. Zmrzlý) – Zahradníček (63. Zifčák), Breite (61. Matoušek), Sedlák (63. González), Chytil (46. Slaměna), Hála (63. Šíp) – Růsek (63. Nešpor). Trenér: Jílek.

Jak by mohla vypadat sestava Olomouce

Macík - Látal, Hubník, Beneš, Zmrzlý - Breite, Sedlák - Zahradníček, Daněk, Hála - Růsek. 

SK Sigma Olomouc Vše o klubu ZDE

Vstoupit do diskuse
0

FORTUNA:LIGA - první fotbalová liga 2023/2024

Nejvyšší česká fotbalová soutěž FORTUNA:LIGA se i v sezoně 2023/2024 odehraje ve formátu s nadstavbou. Vrací se skupina o Evropu, protože české týmy budou mít v nadcházející sezoně opět pět pohárových účastníků. Titul obhajuje Sparta Praha.

Základní část - tabulka a rozpis zápasů Dresy iSport Index Sestřihy zápasů VIDEO momenty Fantasy liga

Stránky klubů: Viktoria Plzeň * Slavia Praha * Sparta Praha * Bohemians 1905

Fotbal dnes * Liga mistrů * Evropská liga * Konferenční liga





Články odjinud


Články odjinud