12. srpna 2021 • 14:04

Fanoušci Slavie bojkotují zápas v Boleslavi: Nechutné praktiky! O co jde?

Autor: pav, jp
Vstoupit do diskuse
31
Video se připravuje ...
TOP VIDEA
SESTŘIH: West Ham - Liverpool 2:2. Další ztráta „Reds“, hráli oba Češi
SESTŘIH: Toronto - Boston 1:3. Pastrňák gólem uklidnil Bruins, Maple Leafs na pokraji vyřazení
VŠECHNA VIDEA ZDE

Sobotní šlágr 4. kola FORTUNA:LIGY mezi Mladou Boleslaví a úřadujícím mistrem Slavií se bude muset obejít bez hlasité podpory. Příznivci hostí v čele s fanoušky z Tribuny Sever vyhlásili bojkot. Nelíbí se jim, že domácí klub vytáhl cenu vstupenky na 500 kč, ačkoli podle jejich názoru nedošlo k žádnému zlepšení zázemí.



Souboj s ambiciózním klubem, v jehož sestavě nastoupí dva bývalí slávističtí kapitáni Marek Suchý a Milan Škoda, si fanoušci sešívaných nejspíš užijí jen u televize. Boleslavskou Lokotrans arénu zaplní jen domácí příznivci, Tribuna Sever vyhlásila bojkot kvůli ceně vstupenek.

„Snahy klubu z Boleslavi, týmu bez tradice i fanoušků, vydělat na množství SKS, kteří do MB jezdí podporovat svůj klub, akceptovat nehodláme,“ stojí v prohlášení na sociálních sítích.

„Je pro nás nepřípustné, aby lístek stál 500 Kč, násobně více než na ostatních stadionech či v předešlých letech v Boleslavi, aniž by došlo ke zkvalitnění zázemí a servisu pro hostující fanoušky,“ argumentují příznivci mistra. Vstupenky do Boleslavi by je přišly na vyšší částku než předkolo Ligy mistrů s Ferencvárosem.

Podle jejich prohlášení se k bojkotu přihlásily i další početné fanouškovské skupiny, Odbor přátel a Fanklub. „Tento krok se nesmí Mladé Boleslavi vyplatit! V opačném případě se můžeme těšit na podobnou kulišárnu na ostatních stadionech, nebo dokonce na další umělé navýšení v Boleslavi,“ píšou fanoušci z Tribuny Sever, kteří se sešívané chystají hlasitě podpořit ve čtvrtečním předkole Evropské ligy s Legií Varšava.

„Tohle plně chápu. Jsou kluby, kde se k hostujícím fandům chovají s respektem a vycházejí jim vstříc, ale pak je tady také druhá strana mince,“ okomentoval to na Twitteru bývalý obránce Jakub Podaný. Jako pozitivní příklad uvedl své bývalé působiště v Jablonci. „Pokud tedy fotbal pro fanoušky, tak pro všechny, protože i ten domácí je za týden jinde jako host,“ dodal.

„Cenové hladiny lístků nastavuje naše klubové vedení podle několika kritérií,“ vysvětluje pro Sport tiskový mluvčí klubu Jiří Koros. „Tím prvním je atraktivita zápasu a soupeře. Tady není o čem dlouze mluvit, Slavia je zdaleka nejlepším českým klubem posledních let, úspěšným účastníkem pohárů, je velký zájem ji vidět.“ Dál zvažuje i kolik lístků půjde do oběhu. Po odečtení 2500 domácích permanentkářů a vstupenek, které si vyžádali domácí i hostující hráči pro přátele zbyde pro volný prodej necelá tisícovka míst.

„Udělali jsme ještě jedno opatření, abychom vyšli vstříc hostujícím fanouškům. Jejich sektor je původně pro 300 lidí, my ho rozšířili na 600 navzdory tomu, že policie toto utkání označila za rizikové. Zároveň jsme rozjeli online prodej, aby si pro lístky mohli sáhnout i lidé, kteří fandí Slavii a jsou mimopražští. Ještě před covidem, když tu hrála Slavia, jsme měli ceny nastavené ke čtyřem stovkám za jednu vstupenku, nemyslíme si, že se o přehnanou sumu. Je to otázka nabídky a poptávky a lístky na odbyt jdou,“ dodal Koros.

Góly

Domácí:

Hosté: 36. Kuchta, 83. Schranz

Sestavy

Domácí: Šeda – D. Douděra, Karafiát, Suchý (C), Preisler (61. Plechatý) – Skalák (71. Stránský), Dancák, Smrž, Ewerton (61. Ladra) – Milan Škoda (61. Fila), L. Mašek (71. Matějovský).

Hosté: O. Kolář – Masopust (77. Holeš), Kúdela (C), Zima, Oscar – Traoré (84. Hromada), Stanciu – Ekpai, Lingr (58. Schranz), Sima (77. Madsen) – Kuchta (58. Tecl).

Náhradníci

Domácí: Halouska, Plechatý, Mašek, Matějovský, Ladra, Stránský, Fila

Hosté: Mandous, Holeš, Tecl, Madsen, Hromada, Schranz, Kačaraba

Karty

Domácí: Smrž (č), Plechatý

Hosté: Kúdela, Hromada

Rozhodčí

Miroslav Zelinka – Tomáš Mokrusch, Jakub Hrabovský

Stadion

Adidas Aréna, Mladá Boleslav

Návštěva

3 712 diváků

Vstoupit do diskuse
31

FORTUNA:LIGA - první fotbalová liga 2023/2024

Nejvyšší česká fotbalová soutěž FORTUNA:LIGA se i v sezoně 2023/2024 odehraje ve formátu s nadstavbou. Vrací se skupina o Evropu, protože české týmy budou mít v nadcházející sezoně opět pět pohárových účastníků. Titul obhajuje Sparta Praha.

Základní část - tabulka a rozpis zápasů Dresy iSport Index Sestřihy zápasů VIDEO momenty Fantasy liga

Stránky klubů: Viktoria Plzeň * Slavia Praha * Sparta Praha * Bohemians 1905

Fotbal dnes * Liga mistrů * Evropská liga * Konferenční liga





Články odjinud


Články odjinud