Radek Špryňar
16. srpna 2021 • 05:00

Co ukázala Plzeň: První místo? Věřte Hybšovi! Machr Řezník a nabitý střed

Vstoupit do diskuse
5
  • Video se připravuje ...

    Sebevědomé proroctví Matěje Hybše se pomaličku začíná naplňovat - Plzeň po čtyřech kolech vede ligu. Proti Slovanu poprvé udržela čisté konto a ukázala, že se může spoléhat i na hráče, kteří byli nedávno na odpis. Co Viktoria při výhře 1:0 v Liberci předvedla?

  • Poprvé s nulou

    Vážně to trvalo. Celkem sedm zápasů. Tři v lize, čtyři v Evropě. V každém z nich Viktoria aspoň jednou inkasovala. V neděli ale zavřela kohouty. Aleš Hruška si mohl do statistik zapsat sedmaosmdesátou vychytanou nulu kariéry. Práci měl, o tom žádná. Veteránovi v brance jednou pomohla tyč po hlavičce Mikuly, jinak si musel problémy vyřešit sám. Vypadal sebevědomě, evidentně mu pomohl parádní postupový zápas proti TNS. Čisté konto je cenné o to víc, že obrana nastoupila v tomto složení poprvé: zprava Řezník, stopeři Pernica s Kašou a nalevo Hybš.

    Liberec - Plzeň: Nečasův centr našel Rondičovu hlavu, Hruška pokus chytil
    Video se připravuje ...

  • Machr Řezník

    Už měl zabalené věci, v hlavě nachystaný na definitivní sbohem. A to z klubu, který mu posílá výplatu od sezony 2011/12! V létě trénoval s béčkem, připravoval se transfer jinam. Jenže na Radima Řezníka se usmálo štěstí. Tedy štěstí… Spíš hromadu spoluhráčů potkala smůla v podobě zranění. Dvaatřicetiletý bek se mohl vrátit do hlavního týmu a zatím válí. V Liberci se trefil už podruhé v ročníku. Stejně jako proti Mladé Boleslavi znamenal jeho úder na zadní tyči tři body. Je to machr!“ Klukům jsem říkal, že bych takové góly chtěl dávat, aby se mi míč odrážel před prázdnou branku. Jhon Mosquera hlavičkoval, ale brankář míč dobře vyrazil. Stál jsem na správném místě a pak už jen slíznul smetanu. Hlavně, že jsme vyhráli,“ usmíval se.

    Liberec - Plzeň: Řezník na zadní tyči dorazil míč do sítě, 1:0 pro Viktorii!
    Video se připravuje ...

  • „Hrubián“ Chorý

    Milan Knobloch se v bolestech svíjel na zemi, spoluhráči výmluvnými gesty svolávali k ležícímu gólmanovi doktorský minitým. Nakonec vše dobře dopadlo, ale v první chvíli šla sranda stranou. Co se přihodilo? Dorážku střely Matěje Hybše si vzal na starost Tomáš Chorý. Ano, ten chlap, co měří bez centimetru dva metry a je tak trochu pohybově neelegantní. Prostě neohrabaný. Vystřelil, za půl vteřiny se mu pod nohy svalil Knobloch a habán ve snaze ho přeskočit, nebo snad překročit, šlápl levou nohou libereckému gólmanovi přímo na žaludek. Auuu!

    Liberec - Plzeň: Obrovská šance Viktorie! Ale Chorý "jen" šlápl na Knoblochovo břicho
    Video patří k placenému obsahu iSportu
    Odemknout video

  • První místo! Věřte Hybšovi

    Na tiskové konferenci před startem sezony se Matěj Hybš posadil do křesla a na otázku, co chce s týmem dokázat, zcela suše odvětil: „Postoupit do základní skupiny evropských pohárů a vyhrát ligu.“

    Sebevědomé prohlášení, hlavně jeho druhá část, vyvolala mírný úsměv na rtech, s notnou dávkou pichlavé ironie a sarkasmu byla fanoušky napříč republikou glosovaná na sociálních sítích. Jenže Plzeň rozjela ročník uhrančivým stylem. V neděli zvítězila v Liberci a ze čtyř ligových zápasů sebrala plný počet dvanácti bodů. Nikdo v Česku není lepší.

    Věřte Matěji Hybšovi!

    SESTŘIH: Liberec - Plzeň 0:1. Další vydřená výhra, Viktoria jde do čela. Rozhodl Řezník
    Video se připravuje ...

  • Natřískaný střed

    Postupně se uzdravují další a další plzeňští jedinci. Počítejte dobře, Michal Bílek má do středu pole – na tři pozice - momentálně na výběr z těchto zdravých borců: Pavel Šulc, Pavel Bucha, Aleš Čermák, Miroslav Káčer, Dominik Janošek, Michal Hlavatý, přičemž Modou Ndiaye by se měl brzo vrátit. To je celkem sedm konkurentů. Dobrou zprávou je, že všichni hrají na velmi slušné úrovni. Tou špatnou, že někdo vždycky musí zůstat mimo sestavu, někdo se ani nevejde do nominace na zápas. V poslední době má nejdál na hřiště Hlavatý, o víkendu hrál za béčko. Velmi zajímavou fazonu má Janošek. Solidně se představil v poháru proti TNS, mezi nejlepší patřil v Liberci.

    Liberec - Plzeň: Káčer chtěl obejít Knoblocha, Ba Loua nedorazil do sítě
    Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
5

FORTUNA:LIGA - první fotbalová liga 2023/2024

Nejvyšší česká fotbalová soutěž FORTUNA:LIGA se i v sezoně 2023/2024 odehraje ve formátu s nadstavbou. Vrací se skupina o Evropu, protože české týmy budou mít v nadcházející sezoně opět pět pohárových účastníků. Titul obhajuje Sparta Praha.

Základní část - tabulka a rozpis zápasů Dresy iSport Index Sestřihy zápasů VIDEO momenty Fantasy liga

Stránky klubů: Viktoria Plzeň * Slavia Praha * Sparta Praha * Bohemians 1905

Fotbal dnes * Liga mistrů * Evropská liga * Konferenční liga





Články odjinud


Články odjinud