Jan Malý
19. srpna 2021 • 15:00

Talent Mašek prodloužil v Boleslavi, Sparta se Slavií ho dál sledují

Autor: Jan Malý
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Krejčího čas je tady. Zafeiris coby zklamání sezony, potřebuje Zima ochranu?
Kapitán Vrána o pátých mistrovských oslavách v Třinci v řadě: To se nikdy neomrzí
VŠECHNA VIDEA ZDE

Zájemci z nejslavnějších pražských adres i ze zahraničí si momentálně musejí nechat zajít chuť, sedmnáctiletý klenot Lukáš Mašek podepsal novou smlouvu v Mladé Boleslavi, kde je čerstvě vázán do června 2023. Boleslav mu může nabídnout to, co jiní slíbit nemohou: pravidelné naskakování ve FORTUNA:LIZE. Mašek nastoupil do tří ze čtyř utkání Středočechů v nové sezoně, naposledy proti Slavii figuroval v základní sestavě.



V posledních týdnech panoval kolem mládežnického reprezentanta Lukáše Maška ruch. V Mladé Boleslavi měl nadaný záložník kontrakt už jen na rok, nápadníci se kolem něj srocovali. Za takového stavu s ním mohly jiné kluby od zimy svévolně jednat, v červnu by byl k mání zdarma. Teď se situace změnila. 

Boleslav nechtěla o talentovaného teenagera lacino přijít a tlačila na to, aby s ní sedmnáctiletý Mašek uzavřel novou smlouvu, což se nakonec i stalo. Neupsal se jí však dlouhodobě, podškrábl dvouletý kontrakt, de facto tak svůj závazek prodloužil o rok do června 2023. 

Kolem Maška se motaly kluby ze zahraničí, stály o něj Slavia i Sparta. S oběma nejslavnějšími českými značkami byl mladý hráč v kontaktu, nakonec však pokračuje v Boleslavi. Důvod? Začal víc naskakovat do ligy, trenér Karel Jarolím ho poslal na necelou půlhodinu coby střídajícího do zápasů s Jabloncem a Pardubicemi, naposledy zvládl Mašek proti Slavii sedmdesát minut jako člen základní sestavy. Proti Pardubicím si připsal i gólovou asistenci. 

Šikovnému záložníkovi se teď otevírá v Boleslavi zajímavá perspektiva, na kterou slyšel. Měl by dostávat víc příležitostí v nejvyšší soutěži, což mu Slavia ani Sparta s nabitými kádry a mohutnými ambicemi nemohly nabídnout. 

Mladá Boleslav - Jablonec: Maškův únik zneškodnil Hanuš
Video patří k placenému obsahu iSportu
Odemknout video

Pražská „S“ hodlají Maška dál sledovat, v budoucnu mohou zájem o něj vystupňovat, ale momentálně se do větší akce nepoženou, jeho cena nyní neleží nízko. Ostatně za rok nastane stejná situace, která panovala před Maškovým podpisem nové smlouvy. Zase mu bude chybět rok do konce kontraktu, měl by už být v lize otrkanější. Situace se podle vytížení a rozvoje mladého záložníka po konci sezony vyhodnotí. 

Boleslav si pojistila i dalšího talentovaného odchovance, o rok starší útočník Vojtěch Stránský se jí zavázal do června 2025. „Podpis nových smluv obou hráčů je potvrzením jejich dosavadní práce a také důvěry, kterou v jejich fotbalovou budoucnost vedení Boleslavi má. Vojta Stránský i Lukáš Mašek patří bezesporu mezi nejzajímavější ofenzivní talenty Česka. Oba mají předpoklady pro moderní fotbal, nechybí jim pracovitost i zdravé sebevědomí. Zájem o ně byl v klubech v Česku i v zahraničí, v Boleslavi však udělali maximum pro jejich udržení,“ podotkl hráčský manažer Viktor Kolář z agentury Sport Invest, která oba hráče zastupuje. 

„Jsem rád, že se naši odchovanci prosazují v prvoligovém kádru a vzbuzují zájem fotbalových expertů v tuzemsku i zahraničí,“ pochvaloval si prezident boleslavského klubu Josef Dufek.

Slavia, Sparta i velké značky ze zahraničí. Kam bude směřovat kariéra Lukáše Maška?
Slavia, Sparta i velké značky ze zahraničí. Kam bude směřovat kariéra Lukáše Maška?

Bilance v této sezoně

Lukáš Mašek (17) Vojtěch Stránský (18)
Zápasy: 3 Zápasy: 3
Minuty: 123 Minuty: 52
Góly: 0 Góly: 0
Asistence: 1  Asistence: 0 

Vstoupit do diskuse
0

FORTUNA:LIGA - první fotbalová liga 2023/2024

Nejvyšší česká fotbalová soutěž FORTUNA:LIGA se i v sezoně 2023/2024 odehraje ve formátu s nadstavbou. Vrací se skupina o Evropu, protože české týmy budou mít v nadcházející sezoně opět pět pohárových účastníků. Titul obhajuje Sparta Praha.

Program nadstavby Dresy iSport Index Sestřihy zápasů VIDEO momenty Fantasy liga

Stránky klubů: Viktoria Plzeň * Slavia Praha * Sparta Praha * Bohemians 1905

Fotbal dnes * Liga mistrů * Evropská liga * Konferenční liga







Články odjinud


Články odjinud