Jan Podroužek
25. srpna 2021 • 09:27

Zájem o Zimu. Přímý kontakt z Itálie, v Edenu čekají na nabídku

Vstoupit do diskuse
20
TOP VIDEA
Zábranský? Zbrojovku řídit nebude, fotbal jde mimo něj, Kometa je srdcovka
Zimák: Vrána přiletěl nečekaně. Proč by MS mělo klapnout?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Jeden Zima, taky slávista, brankář Lukáš, už Itálii prošel křížem krážem. Janov, Benátky, Perugia, Mantova, Livorno, než letos v létě odešel do nizozemské druhé ligy do Venlo. Druhý by se tam mohl objevit co nevidět. O obránce „sešívaných“ Davida Zimu stojí FC Turín ze Serie A, červenobílí ale zatím čekají na konkrétní nabídku.



Slavia zatím řeší odchod útočníka Petara Musy, který je jednou nohou na hostování v portugalské Boavistě, stále probíhají jednání i kolem Micka van Burena, o něhož stojí Slovan Bratislava. A přibývá zájemce o třetího hráče českého mistra.

O dvacetiletého obránce Davida Zimu. Hlásí se kluby ze Serie A, spekuluje se třeba o Udine, ale hlavně o FC Turín, který měl Slavii přímo oslovit, zatím prý ale do Edenu nedorazila konkrétní nabídka.

I kdyby měla být závratná, pro Slavii není jednoduché si tento přestup rozmyslet. Vrací se sice velká opora Ondřej Kúdela, čeká se na „rozcvičení“ letní posily Aihama Ousoua, pak už by ale z klasických stoperů zbyl jen Taras Kačaraba, případně občas zaskakující střední záložník Tomáš Holeš.

David Zima ve Slavii (2020–dosud)

Soutěžní zápasy 52
liga 36
pohár 3
Evropa 13
Góly 1
liga 1
pohár 0
Evropa 0

Navíc Zima při svém věku nabízí celkem velkou perspektivu. Ostatně o mnohém svědčí, jak se „sešívaní“ zachovali už v průběhu letní přípravy, kdy na mladého obránce měla přijít nabídka z ruské ligy. Tehdy prý podle zákulisních zpráv klub odmítl sumu přesahující v přepočtu dvě stě milionů korun.

FC Turín uvolnil během července a srpna ze svého kádru celkem pět hráčů, z toho i jednoho obránce, Ekvádorce Ericka Ferigru. Ten ale v posledních dvou sezonách chodil po hostováních v Ascoli a naposledy ve španělském Las Palmas. Klub nicméně defenzivu dosud nijak nevylepšil, přišli jen hráči do zálohy a do útoku. V neděli v prvním kole Serie A podlehl doma Atalantě Bergamo 1:2, byť herně působil mnohem lépe než favorizovaní hosté.

Tým Ivana Juriče táhne hlavně silné trio Marko Pjaca, o něhož stojí Juventus, Karol Linetty, bývalý spoluhráč Patrika Schicka ze Sampdorie Janov, a italský mistr Evropy Andrea Belotti, který ale proti Atalantě nastoupil až na poslední zhruba půl hodinu. Přesto právě on vyrovnával v 79. minutě na 1:1, domácí ale zpražila v nastavení rozhodující trefa Roberta Piccoliho.

FC Turín hraje pravidelně v tříobráncovém systému, stoperské složení tvoří Švýcar Ricardo Rodriguez, Brazilec Bremer a navrátilec z neúspěšného hostování Koffi Djidji, který v minulém ročníku sestoupil s Crotone do Serie B. Právě jeho místo by Zima pravděpodobně mohl zabrat.

Pokud se jednání pohnou.

Baník - Slavia: Ševčíkův centr nejspíš Zima dostal do sítě, 1:0 pro sešívané!
Video se připravuje ...

Obránce David Zima s šéfem Slavie Jaroslavem Tvrdíkem
Obránce David Zima s šéfem Slavie Jaroslavem Tvrdíkem

SK Slavia Praha Vše o klubu ZDE

 

 

Vstoupit do diskuse
20

FORTUNA:LIGA - první fotbalová liga 2023/2024

Nejvyšší česká fotbalová soutěž FORTUNA:LIGA se i v sezoně 2023/2024 odehraje ve formátu s nadstavbou. Vrací se skupina o Evropu, protože české týmy budou mít v nadcházející sezoně opět pět pohárových účastníků. Titul obhajuje Sparta Praha.

Základní část - tabulka a rozpis zápasů Dresy iSport Index Sestřihy zápasů VIDEO momenty Fantasy liga

Stránky klubů: Viktoria Plzeň * Slavia Praha * Sparta Praha * Bohemians 1905

Fotbal dnes * Liga mistrů * Evropská liga * Konferenční liga





Články odjinud


Články odjinud