5. září 2021 • 13:40

Krmenčík dal hattrick za béčko Slavie, řádil i Kuchta. A Houštecký se zlobil

Autor: adl, kub
Vstoupit do diskuse
38
Video se připravuje ...
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Už ví, jak chutná gól v dresu Slavie. A rovnou hattrick za poločas! Michael Krmenčík v neděli dopoledne nastoupil za béčko v 6. kole ČFL - skupiny A proti Sokolovu. První trefu slavil už v 8. minutě, další dvě branky přidal ještě do konce prvního poločasu, který pražský tým ovládl 6:1. Za rezervu „sešívaných“ naskočili v základní sestavě i Ladislav Takács a Jan Kuchta. Slavia nakonec i přes vyloučení Kryštofa Obadala vyhrála jednoznačně 8:2.



Michael Krmenčík přišel do Slavie v červenci na hostování z belgických Brugg. Klubu měl pomoct k postupu do základní skupiny Ligy mistrů. Vinou zranění ale poprvé naskočil až na konci srpna, v neúspěšné odvetě play off Evropské ligy na hřišti Legie Varšava stihl 10 minut. Dalších 19 zapsal v následném víkendovém utkání v Karviné (3:3).

První trefu slavil ale za B tým v ČFL. V nedělním dopoledním utkání proti Sokolovu se trefil už v 8. minutě po přihrávce Jana Kuchty. V 34. minutě zvyšoval Krmenčík už na 5:0 a ještě před koncem poločasu zkompletoval po další Kuchtově asistenci hattrick.

Michael Krmenčík nasázel za béčko Slavie hattrick za poločas proti Sokolovu
Michael Krmenčík nasázel za béčko Slavie hattrick za poločas proti Sokolovu

Slavia vedla po prvním poločase nad Sokolovem vysoko 6:1. Idylku narušil zkraje druhé půle ostrý faul Nutsu Stana, který ostrým skluzem přepálil Kuchtu po odehrání míče. Areál v Horních Počernicích okamžitě prořízl ostrý hlas Zdeňka Houšteckého, asistenta trenéra A týmu.

„Vyhoď ho, jasná červená!“ křičel Houštecký na rozhodčího Petra Víta, který ovšem tasil pouze žlutou kartu.

„Máš ze sebe dobrej pocit?!“ dodal Houštecký ještě směrem k sokolovskému stoperovi.

Zřejmě i z obav ze zranění byl Krmenčík společně Kuchtou, který zapsal čtyři asistence, v 51. minutě vystřídán.

„Proč jste nás ještě nenechali hrát?“ ptal se s úsměvem Krmenčík trenéra Marka Jarolíma při odchodu ze hřiště. Kromě Houšteckého jeho výkon na vlastní oči sledoval i hlavní kouč Jindřich Trpišovský, trenér gólmanů Štěpán Kolář či hráčův agent Daniel Smejkal.

O deset minut později viděl Kryštof Obadal červenou kartu za ruku v pokutovém území. Béčko Slavie si i tak dokráčelo k první výhře v sezoně, Sokolov přejelo vysoko 8:2. Celý zápas odehrál také Ladislav Takács, který si připsal jednu asistenci.

„Super, Michael i Laco tomu přinesli hodně. Jak hrají nahoře, tak k tomu ty body a čísla, co měli, patří. Nám to extrémně pomohlo a snad to pomohlo i jim, že mají trošku sebevědomí a nabrali herní klid. Teď zase pomůžou áčku, proto tady i jsou,“ uvedl kouč Jarolím pro klubový web.

Spokojený byl i s Kuchtou, který nastoupil netradičně v záloze. „Dařilo se mu na té pozici skvěle. Hrál podhrot a dělal tam rozdílové věci. Bral si těžší balony, se kterými dokázal vyjet a tím posouval naší hru. Podal výborný výkon.“

SK Slavia Praha Vše o klubu ZDE

Vstoupit do diskuse
38

FORTUNA:LIGA - první fotbalová liga 2023/2024

Nejvyšší česká fotbalová soutěž FORTUNA:LIGA se i v sezoně 2023/2024 odehraje ve formátu s nadstavbou. Vrací se skupina o Evropu, protože české týmy budou mít v nadcházející sezoně opět pět pohárových účastníků. Titul obhajuje Sparta Praha.

Základní část - tabulka a rozpis zápasů Dresy iSport Index Sestřihy zápasů VIDEO momenty Fantasy liga

Stránky klubů: Viktoria Plzeň * Slavia Praha * Sparta Praha * Bohemians 1905

Fotbal dnes * Liga mistrů * Evropská liga * Konferenční liga





Články odjinud


Články odjinud