Jan Vacek
Premium
5. října 2021 • 10:52

Nová tvář Sparty: Vrbův účinný plán B. Úspěch vede přes jinou strategii

Autor: Jan Vacek
Vstoupit do diskuse
8
TOP VIDEA
Zábranský? Zbrojovku řídit nebude, fotbal jde mimo něj, Kometa je srdcovka
Zimák: Vrána přiletěl nečekaně. Proč by MS mělo klapnout?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Dáte nám dva góly, my vám tři. Soupeře přestřílet a zvalchovat drtivou ofenzivou. Svou letitou filozofii si trenér Pavel Vrba přenesl i do Sparty, ne vždy s ní ale slavil úspěch. Začínalo se mluvit o tom, zda zkušený kouč dokáže ze zažitého vnímání fotbalu přehodit na jinou, poněkud účelnější výhybku. Minulý týden naznačil, že ano. Letenští totiž v klíčových zápasech s Rangers a Slavií ukázali novou tvář. Takovou, která jim vynesla ohromně cenných šest bodů.



První polovina září, ligový hit v Plzni. Z pohledu Sparty určitě nejméně povedené utkání v dosavadním průběhu sezony. Ovšem zároveň obrovsky důležité, se zásadním přesahem. Porážka 2:3 jako by pro Pavla Vrbu byla mementem, že jen útokem všechno urvat nejde. Že se hlavou zeď zkrátka a jednoduše prorazit nedá.
Reakce přišla prakticky okamžitě. Hned o pár dní později v Kodani. Proti Bröndby to ze strany rudých nebyl žádný ofenzivní ohňostroj, základní úkol se ale povedlo splnit. Nula vzadu. Na to Sparta navázala i v dalších těžkých bitvách. Rovněž Rangers a Slavia recept na její zadní val nenašly.

„Moc si cením toho, že jsme to v obou případech zvládli s nulou vzadu,“ radoval se Vrba po skolení odvěkého rivala.

Sázka na mnohem větší pragmatismus zatím vychází na jedničku. Sparta rázem není ´vyblázněným´ týmem, který by chtěl všechno urvat za pomocí útočných manévrů. Dokáže být trpělivá. Konsolidovaná při plnění obranných povinností. Zároveň si zachovává přímočarost v přechodové fázi a nadále sílí na křídlech.
„Zápasy s Rangers a Slavií měly hodně společného. Dobře jsme bránili a počkali si na příležitost,“ vysvětlil Vrba.

Tento článek je součástí balíčku PREMIUM+

Odemkněte si exkluzivní obsah a videa!

Koupit
Vstoupit do diskuse
8

FORTUNA:LIGA - první fotbalová liga 2023/2024

Nejvyšší česká fotbalová soutěž FORTUNA:LIGA se i v sezoně 2023/2024 odehraje ve formátu s nadstavbou. Vrací se skupina o Evropu, protože české týmy budou mít v nadcházející sezoně opět pět pohárových účastníků. Titul obhajuje Sparta Praha.

Základní část - tabulka a rozpis zápasů Dresy iSport Index Sestřihy zápasů VIDEO momenty Fantasy liga

Stránky klubů: Viktoria Plzeň * Slavia Praha * Sparta Praha * Bohemians 1905

Fotbal dnes * Liga mistrů * Evropská liga * Konferenční liga





Články odjinud


Články odjinud