Jan Podroužek
Premium
30. listopadu 2021 • 05:00

Nigerijský hit! Příběh budějovického střelce, kterého sleduje česká špička

Vstoupit do diskuse
8
Video se připravuje ...
TOP VIDEA
Hvězdy vyvedly partnerky: kdo dorazil na vyhlášení Fotbalisty roku?
PRVNÍ DOJEM ze čtvrtfinále: Motor se zlepšuje, ale dostává lekci, co Třinec umí
VŠECHNA VIDEA ZDE

Už měl rezervované místo ve vlaku do Opavy, kde ho dychtivě očekávali. Jenže změna, Fortune Bassey místo toho zahnul v srpnu 2020 do Českých Budějovic. Tady, na jihu Čech, válí. Postupem času se z něj stal hit první ligy, v sobotu sroloval ambiciózní Slovácko dvěma góly, mezi českou elitou je s osmi trefami druhý nejproduktivnější útočník soutěže. A začíná se mu otevírat cesta do české špičky, možná i do zahraničí… Sport přináší velký příběh 23letého Nigerijce.



V Česku se mihnul už na podzim 2017, natrvalo je tu od února 2018, přišel absolutně bez fanfár do béčka Bohemians s Mohammedem Hadim, dalším kamarádem z nigerijských Eagle Wings. Oba se pak spolu posunuli do třetiligové Olympie Radotín, jenže zatímco Hadiho příběh se tam v podstatě zastavil, Fortune Bassey jede dál.

A nejvyšší soutěž už je z něj skoro tumpachová. Osm gólů, to je po Jeanu-Davidu Beaguelovi druhá nejvyšší produktivita mezi elitou. Stejně má už jen slávista Jan Kuchta.

„Kdybyste ho viděli na tréninku, smete každého, kdo mu přijde do cesty,“ nestačí se divit Basseyho síle a dynamice jeho kouč v Českých Budějovicích David Horejš.

Nějak podobně si 23letý Nigerijec poradil s obranou Slovácka, dvěma góly pomohl otočit beznadějný stav 0:2 ve prospěch Dynama. Neuvěřitelný obrat se dokonce udál v oslabení domácích, Bassey byl za hrdinu.

A za borce, který má v zimě udělat další krok ve své kariéře. Do Slavie? Do

Tento článek je součástí balíčku PREMIUM+

Odemkněte si exkluzivní obsah a videa!

Koupit
Vstoupit do diskuse
8

FORTUNA:LIGA - první fotbalová liga 2023/2024

Nejvyšší česká fotbalová soutěž FORTUNA:LIGA se i v sezoně 2023/2024 odehraje ve formátu s nadstavbou. Vrací se skupina o Evropu, protože české týmy budou mít v nadcházející sezoně opět pět pohárových účastníků. Titul obhajuje Sparta Praha.

Základní část - tabulka a rozpis zápasů Dresy iSport Index Sestřihy zápasů VIDEO momenty Fantasy liga

Stránky klubů: Viktoria Plzeň * Slavia Praha * Sparta Praha * Bohemians 1905

Fotbal dnes * Liga mistrů * Evropská liga * Konferenční liga





Články odjinud


Články odjinud