Jan Vacek
10. ledna 2022 • 16:00

Severská kolonie ve Spartě se tenčí. Vindheim posílil Schalke

Autor: Jan Vacek
Vstoupit do diskuse
107
TOP VIDEA
Chci koupit Hradec. Dluhy jsou nesmysl, říká Ulich
Vecheta proti Spartě dvakrát na hraně, ČK pro Tanka správně. Liberec měl mít penaltu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Po nástupu Tomáše Rosického do funkce sportovního ředitele Sparty se zdálo, že na Letné začnou hrát prim fotbalisté ze severu Evropy. Teď se tenhle trend ovšem otáčí. Po Davidu Mobergu Karlssonovi totiž odchází i obránce Andreas Vindheim, jehož aktuálně třetí tým FORTUNA:LIGY uvolňuje na hostování s opcí. Cílová destinace? Slavné Schalke, toho času účastník druhé bundesligy.



Mělo to být konečné řešení na pozici pravého obránce, která Spartu dlouhodobě trápila. Rudí v létě roku 2019 za Andrease Vindheima zaplatili 1,3 milionu eur, tedy zhruba 33 milionů korun. Norský fotbalista se ale v kádru Pražanů nikdy neprosadil tak, jak se očekávalo.

Hned v úvodu angažmá se totiž zranil, což jeho adaptaci v novém prostředí výrazně ovlivnilo. Šestadvacetiletý rodák z Bergenu sice za dva a půl roku odehrál ve Spartě šedesát zápasů, během kterých vstřelil tři góly a přidal sedm asistencí, stabilním členem základní sestavy se ovšem nestal.

Nepovedlo se mu to pod Václavem Jílkem, Václavem Kotalem a naposledy ani pod Pavlem Vrbou . Současný trenér Letenských v probíhající sezoně využil Vindheima v pouhých třinácti zápasech, mnohem častěji spoléhal na Tomáše Wiesnera. A vzhledem k tomu, že na tom nehodlá nic měnit a Sparta má v přípravě mladého Adama Gabriela, je Norův odchod logickým vyústěním situace.

TOP 10 gólů Sparty za podzim: střelec Hancko i čtyřnásobný bomber Hložek
Video se připravuje ...

Paradoxem je, že Vindheim navzdory nízkému vytížení v létě prodloužil smlouvu o tři roky a je na Letné vázán až do 30. června 2024. Nadcházející jaro ovšem stráví na nové adrese a to na hodně prestižní. Dotažen byl jeho přesun do slavného Schalke, které ale po loňském pádu působí až ve druhé bundeslize. Tam je momentálně na čtvrtém místě.

„Jsem velmi šťastný, že moje cesta nyní vede do Schalke. Chci odehrát co nejvíce zápasů a samozřejmě vyhrávat, to je jasné. Od této chvíle dám do každého tréninku maximum, abych trenéra přesvědčil o svých schopnostech,“ prohlásil Vindheim pro klubový web celku z Gelsenkirchenu.

Do druhé poloviny ročníku tak Sparta podle všeho půjde pouze s jedním severským hráčem na soupisce. Tím bude levý obránce Casper Höjer, jenž pro zranění vynechal téměř celý podzim, ale teď už je fit a s mužstvem v minulém týdnu zahájil zimní přípravu.

AC Sparta Praha Vše o klubu ZDE

Vstoupit do diskuse
107

FORTUNA:LIGA - první fotbalová liga 2023/2024

Nejvyšší česká fotbalová soutěž FORTUNA:LIGA se i v sezoně 2023/2024 odehraje ve formátu s nadstavbou. Vrací se skupina o Evropu, protože české týmy budou mít v nadcházející sezoně opět pět pohárových účastníků. Titul obhajuje Sparta Praha.

Program nadstavby Dresy iSport Index Sestřihy zápasů VIDEO momenty Fantasy liga

Stránky klubů: Viktoria Plzeň * Slavia Praha * Sparta Praha * Bohemians 1905

Fotbal dnes * Liga mistrů * Evropská liga * Konferenční liga







Články odjinud


Články odjinud