10. ledna 2022 • 18:30

Co se (ne)povedlo Vrbovi ve Spartě: výhra v derby, ale i nečekané kiksy

Autor: dvo
Vstoupit do diskuse
7
  • Co se dosud (ne)povedlo Pavlu Vrbovi ve SpartěCo se dosud (ne)povedlo Pavlu Vrbovi ve SpartěFOTO: Koláž iSport.cz

    Na začátku února 2021 nahradil na lavičce Sparty odvolaného Václava Kotala. Trenér Pavel Vrba nyní pomalu finišuje první rok u letenského celku, kde jej čekají další měsíce. Čerstvě totiž s rudými prodloužil smlouvu až do léta 2023. Během dosavadního působení v čele sparťanského realizačního týmu si mohl 58letý kouč odškrtnout několik podařených věcí, ale i poznamenat pár těch, které nevyšly. Co se mu povedlo? A co naopak ne?

  • Povedlo: Vyhrát derby

    Březen 2016. Tehdy naposledy Sparta vyhrála derby. Od té doby se odehrálo 14 vzájemných zápasů pražských S, ve kterých měla navrch Slavia, či se oba týmy rozešly plichtou. V říjnu však negativní sérii utnul Pavel Vrba. Sparta ovládla jubilejní 300. derby 1:0 díky trefě slovenského reprezentanta Lukáše Haraslína. Vrba a spol. navíc sebrali rivalovi šňůru 54 zápasů bez ligové porážky.

    SESTŘIH: Sparta - Slavia 1:0. Jubilejní derby pro Letenské, rozhodl Haraslín
    Video se připravuje ...

  • Povedlo: Držet tým v boji o titul

    10, 19 a 17… Zhruba tak vypadala bodová mezera mezi prvním týmem FORTUNA:LIGY a Spartou v tabulce po 19. kole v posledních třech letech. Hluboké propasti. Letenští byli pokaždé prakticky mimo jarní zápolení o ligový trůn. V aktuální sezoně se však rudí drží na dostřel. Na druhou Plzeň ztrácejí dva body a na první Slavii o bod více. Jaro slibuje bitvu tří armád.

    Hráč podzimu: Hložek, Beauguel, Mandous či někdo úplně jiný?
    Video se připravuje ...

  • Povedlo: Zlepšit ofenzivu

    Co jiného také čekat od vyhlášeného specialisty na ofenzivu. Nejproduktivnější je v lize sice Slavia (51 branek), ale Sparta pod Pavlem Vrbou nezahálí. Má druhý nejlepší útok. Na gólech se podílí útočníci, křídla i obránci. Sparťanských 46 branek po 19. kole je nejlepší počin od mistrovského ročníku 2013/14, kdy měli svěřenci Vítězslava Lavičky ještě o dva góly víc a dodnes se na tuto sezonu vzpomíná jako na mimořádně úspěšnou.

    TOP 10 gólů Sparty za podzim: střelec Hancko i čtyřnásobný bomber Hložek
    Video se připravuje ...

  • Nepovedlo: Vyhnout se kiksům

    To by nebyl podzim, aby Sparta nepředvedla nějaké faux pas. Nejdříve její sebevědomí zmuchlala porážka v Plzni, kterou však podle informací Sportu vzal trenér na sebe. Rudí tak na západě Čech protáhli sérii bez výhry na neuvěřitelných 10 let. Druhý ostudný okamžik přišel v listopadu – Sparta nečekaně inkasovala na Slovácku čtyři branky a Vrba po ostudném debaklu nešetřil kádr ostrou kritikou.

    SESTŘIH: Slovácko - Sparta 4:0. Demolice! Jurečkova show obnažila mizerné Letenské
    Video se připravuje ...

  • Nepovedlo: Větší přesah v Evropě

    Už v létě se v 3. předkole Ligy mistrů proti Monaku ukázalo, že na postup do elitní soutěže mají Pražané limity. Nicméně po loňské zkušenosti s mimořádně silnou skupinou v Evropské lize si sportovní ředitel Tomáš Rosický přál postoupit do jarní fáze téže soutěže. Sparta ale v konkurenci Lyonu, Rangers a Bröndby Kodaň dosáhla pouze na třetí místo, zajišťující play off nově vzniklé Konferenční ligy. Není to málo?

    Sparta porazila Bröndby. Jde o postup, nebo sestup do jarní fáze? Hodnotí Horst Siegl
    Video se připravuje ...

  • Nepovedlo: Víc ždímat Strahov

    Jestliže při nástupu na Letnou dostávali mladíci od Pavla Vrby dostatečnou porci minut, v létě se leccos změnilo. Druholigové béčko sice válí, ale příliv odchovanců se zatím nekoná. Martin Vitík hrál na podzim za první tým sporadicky, Adamu Karabcovi se snížila minutáž a Adam Gabriel jako by teprve nasával atmosféru. To se však může brzy změnit. Do přípravy se navíc posunuli Matěj Ryneš, Václav Sejk, Martin Suchomel a Vojtěch Patrák.

    Letenský expres Karabec. V čem vyniká a jak si vede v porovnání s Dočkalem?
    Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
7

FORTUNA:LIGA - první fotbalová liga 2023/2024

Nejvyšší česká fotbalová soutěž FORTUNA:LIGA se i v sezoně 2023/2024 odehraje ve formátu s nadstavbou. Vrací se skupina o Evropu, protože české týmy budou mít v nadcházející sezoně opět pět pohárových účastníků. Titul obhajuje Sparta Praha.

Základní část - tabulka a rozpis zápasů Dresy iSport Index Sestřihy zápasů VIDEO momenty Fantasy liga

Stránky klubů: Viktoria Plzeň * Slavia Praha * Sparta Praha * Bohemians 1905

Fotbal dnes * Liga mistrů * Evropská liga * Konferenční liga





Články odjinud


Články odjinud