Jan Podroužek
Premium
12. ledna 2022 • 05:00

Slavia za Trpišovského: prodala za dvě miliardy! Blíží se „zlaté“ Spartě

Vstoupit do diskuse
31
TOP VIDEA
Lokvenc: Chemie Kuchty a Birmančeviče je úžasná! Chorý není zákeřňák
CESTA ZE DNA: Jsme silnější, než si myslíme, říká zápasník Peňáz
VŠECHNA VIDEA ZDE

Ještě kousek a budou to dvě miliardy. Bezmála tolik korun už Slavia za éry trenéra Jindřicha Trpišovského získala na odchodech svých hráčů, tím posledním má být více než stomilionový přestup Jana Kuchty do Lokomotivu Moskva. S takovými příjmy se v české fotbalové historii může srovnávat maximálně jen Sparta na počátku tisíciletí, kdy z ní k velkým kariérám mířili Tomáš Rosický, Petr Čech, Zdeněk Grygera a další.



Ještě pořád se čeká na oficiální potvrzení přestupu, čemuž prý brání už jen drobné administrativní úkony. Jan Kuchta by se již brzy měl stát posilou Lokomotivu Moskva. A Slavia se tím přiblíží na české poměry závratné cifře, příjmy z přestupů pouze za éry trenéra Jindřicha Trpišovského, tedy za zhruba čtyři uplynulé roky, budou činit bezmála dvě miliardy korun.

Konkrétně to je částka oscilující kolem 1,92 miliardy. Vycházíme přitom z dostupných informací z tuzemska i zahraničí. Doplnit se pro formu musí taky fakt, že v Edenu na takovém balíku v žádném případě nesedí, peníze se obvykle přesouvají mezi kluby ve splátkách, zároveň se pouštějí rovnou do oběhu, tedy rozpouští se v jiných závazcích nebo nákladech.

Tento článek je součástí balíčku PREMIUM+

Odemkněte si exkluzivní obsah a videa!

Koupit
Vstoupit do diskuse
31

FORTUNA:LIGA - první fotbalová liga 2023/2024

Nejvyšší česká fotbalová soutěž FORTUNA:LIGA se i v sezoně 2023/2024 odehraje ve formátu s nadstavbou. Vrací se skupina o Evropu, protože české týmy budou mít v nadcházející sezoně opět pět pohárových účastníků. Titul obhajuje Sparta Praha.

Základní část - tabulka a rozpis zápasů Dresy iSport Index Sestřihy zápasů VIDEO momenty Fantasy liga

Stránky klubů: Viktoria Plzeň * Slavia Praha * Sparta Praha * Bohemians 1905

Fotbal dnes * Liga mistrů * Evropská liga * Konferenční liga





Články odjinud


Články odjinud