Jan Vacek
18. ledna 2022 • 19:30

Němečtí giganti ve frontě na Hložka. Plus zájemce, o němž se moc nemluví

Autor: Jan Vacek
Vstoupit do diskuse
94
Video se připravuje ...
TOP VIDEA
Hvězdy vyvedly partnerky: kdo dorazil na vyhlášení Fotbalisty roku?
PRVNÍ DOJEM ze čtvrtfinále: Motor se zlepšuje, ale dostává lekci, co Třinec umí
VŠECHNA VIDEA ZDE

Může si připadat jako magnet. S příchodem každého přestupového období k sobě Adam Hložek přitahuje pozornost největších světových klubů. Už během podzimu deník Sport informoval o zájmu Dortmundu, Bayernu, Liverpoolu či AC Milán. Řadu nabídek už Sparta dokonce odmítla. Německý list Bild se čerstvě vytasil se zájmem bavorského i vestfálského giganta. Letenští ovšem zůstávají pevní. Kartami navíc může zamíchat zájemce, o kterém se dosud tolik nemluví.



Borussia Dortmund, domovina slovutného Erlinga Haalanda, v létě nabízela 25 milionů eur (asi 650 milionů korun). Liverpool položil na stůl nabídku v hodnotě 22 milionů eur (572 milionů korun), Ajax zkraje zimy přispěchal s cifrou 20 milionů eur (520 milionů korun).

Ne, o zájemce Adam Hložek a Sparta nouzi rozhodně nemají. Zatím ale všechny znovu a znovu odrážejí, o odchodu svého klíčového hráče Letenští během zimní přestávky nechtějí ani slyšet. I proto už v předstihu vykřičeli do fotbalového světa jasnou zprávu: Hložek je momentálně neprodejný.

„Adam u nás dokončí sezonu. Soustředíme se na to, aby měl dobrou přípravu,“ prohlásil zkraje ledna sportovní ředitel Pražanů Tomáš Rosický.

Ani tohle stanovisko ovšem nebrání tomu, aby kolem Hložka kroužili ti nejslovutnější supi. List Bild čerstvě přispěchal se zprávou, že by supertalentovaného mladíka rádi získali němečtí giganti Bayern a Dortmund. Borussia už s jednou nabídkou neuspěla, z bitvy ovšem neutíká.

Logo přestupů Fotbalové přestupy online >

„Sparta by za něj ráda inkasovala okolo pětadvaceti milionů eur, což je o pět milionů víc, než Dortmund před dvěma lety zaplatil Salcburku za Haalanda,“ připomněl německý server zajímavou okolnost.

V souvislosti s Bayernem Bild zase referuje v souvislosti s náhradou za Roberta Lewandowského. Podle informací Sportu ovšem Bavoři vidí v Hložkovi spíš podhrotového hráče, tedy výhledově alternativu za Thomase Müllera.

Minimálně pro zimní přestupové období si ovšem oba německé kluby (a i všichni ostatní) musejí nechat zajít chuť. Prodej v rozjeté sezoně nepřipadá v úvahu. A to ani v případě, že by někdo nabídl částku ve výši 25-30 milionů eur, které by Sparta za svůj nejzářivější klenot jednou ráda vyinkasovala.

„Adam je pro nás hodně důležitý. Ukazuje svou kvalitu, přednosti a dovednosti, které jsou stále výraznější. Všichni víme, že jeho cesta vede pravděpodobně do zahraničí, což nás trenéry asi úplně netěší. Na druhou stranu máme radost z toho, že nám Adam na jaře ještě pomůže,“ prohlásil trenér Pavel Vrba.

Podle informací Sportu je téměř jisté, že Hložek rozrazí bránu směrem zahraničí právě v létě. Kam to ale bude? Bundesliga by v mnoha směrech dávala největší smysl, ale pozor! V zákulisí se mluví rovněž o možném zájmu Arsenalu, na který má silnou vazbu jak Rosický, tak i Hložkův agent Pavel Paska ze společnosti International Sport Management.

Samotný hráč se navíc netají tím, že by ho nejvíc lákala právě Premier League. Dveře má ovšem otevřené do všech světových lig. Jen těžko bychom totiž hledali klub, který by o Hložka nestál.

Za kterou z klik v létě vezme?

AC Sparta Praha Vše o klubu ZDE

Vstoupit do diskuse
94

FORTUNA:LIGA - první fotbalová liga 2023/2024

Nejvyšší česká fotbalová soutěž FORTUNA:LIGA se i v sezoně 2023/2024 odehraje ve formátu s nadstavbou. Vrací se skupina o Evropu, protože české týmy budou mít v nadcházející sezoně opět pět pohárových účastníků. Titul obhajuje Sparta Praha.

Základní část - tabulka a rozpis zápasů Dresy iSport Index Sestřihy zápasů VIDEO momenty Fantasy liga

Stránky klubů: Viktoria Plzeň * Slavia Praha * Sparta Praha * Bohemians 1905

Fotbal dnes * Liga mistrů * Evropská liga * Konferenční liga





Články odjinud


Články odjinud