14. února 2022 • 04:50

Sparta - Plzeň: naštvaný Hložek, Šulcovo trojité selhání i Chorý v ráži

Vstoupit do diskuse
9
  • Video se připravuje ...

    Dlouho ze hry Sparty bolely oči, naopak Plzeň si v klidu hlídala vývoj utkání a šla za sladkou výhru. Divoký závěr ale změnil ráz nedělní partie, Vrbův soubor nakonec vydoloval z téměř ztraceného utkání alespoň remízu 2:2. Dohnal dvougólové manko, domácím pomohlo i obrovské selhání střídajícího Pavla Šulce, který zazdil tři jasné tutovky. Co velký šlágr FORTUNA:LIGY přinesl?

  • Naštvaný zachránce Hložek

    Spartě teče do bot, nedaří se jí, vrchní ofenzivní esa se trápí. A pak se utrhne Adam Hložek a flákne gól vedoucí k bodovému zisku, v ideálním případě k výhře. Že už jste to někdy slyšeli? Na podzim 19letý reprezentant rozsekl bitvu s Mladou Boleslaví brankou v nastaveném čase. Proti Hradci rovněž rozhodl jediným gólem. V neděli to se Západočechy sice nestačilo, ale trefa z 91. minuty dostala Letnou do euforie. V aktuální sezoně vstřelil rodák z Ivančič už pět branek, které vedly v daném okamžiku k vyrovnání zápasu či k posunutí týmu do jednogólového vedení, bez ohledu na to, jak zápas nakonec dopadl. Hložek se tak s šesti zásahy a deseti asistencemi dál drží v čele bodování FORTUNA:LIGY. Radost z vydřené plichty však rozhodně neměl. „Hráli jsme hrozně,“ soukal ze sebe. „Bod nám dává pořád nějakou naději… Ale upřímně, po tom výkonu jsme si zasloužili spíš prohrát.“

    Sparta - Plzeň: Hložek zachraňuje Letenské a z rohu srovnává na 2:2!
    Video se připravuje ...

  • Nezvládnuté standardky

    Na co si dát před soubojem s Plzní pozor? Jako první při výšce forvardů Tomáše Chorého a Jeana-Davida Beauguela přijdou na jazyk standardní situace. O to víc, když Viktoria po jedné minulé kolo udeřila a získala tři body proti Hradci. „Samozřejmě, že jsme na to hráče upozorňovali, že má Plzně v tomto směru dva tři klíčové hráče. Někteří to ale neuhlídali,“ láteřil trenér Pavel Vrba. Za kratší konec v osobních soubojích tahal především Ondřej Čelůstka. Dvakrát strážil Tomáše Chorého a dvakrát skončil balon ve sparťanské brance. „Bránění nám nešlo. Chorý je silný, dokáže využít svou výšku i váhu.“ Štvala jej především situace, před druhou brankou, kdy Pešek nepřesnou malou domů vyrobil roh, po kterém padl gól. „Ta standardka vůbec neměla být. Soupeři jsme jí darovali sami, úplně nesmyslně,“ dodal kouč Letenských.

    Sparta - Plzeň: Další roh, další gól! Chorého hlavičku docpal do sítě Hejda, 0:2
    Video se připravuje ...

  • Šulcovo trojité selhání

    Kolik má v sobě talentu, ale kolik toho dokáže zahodit… Střídající plzeňský záložník mohl v závěru pojistit tři body. Během jedné minuty se třikrát dostal do naprosto vyložené šance – poprvé po přesné Buchově šajtli ho vychytal pozorný Holec. V další akci by ale od spoluhráčů zasloužil snad utrhnout hlavu. Kalvach parádně vybojoval balon, vyslal Šulce do sóla. Ten mohl udeřut, jenže raději v jasné pozici hledal zpátky Kalvacha, u nějž už byl sarťanský obránce. V následném závaru se k Šulcovi balon u malého vápna Sparty dostal znovu, ale mladý záložník z třetí jasné pozice ani netrefil branku. „Obrovská chyba, mohlo být rozhodnuto,“ litoval plzeňský kouč Bílek.

    Sparta - Plzeň: NEUVĚŘITELNÝ Holcův zákrok proti Šulcově tutovce
    Video se připravuje ...

    Sparta - Plzeň: Šulc s dalšími dvěma obřími šancemi během pár vteřin, ale obě spálil
    Video se připravuje ...

  • Chorý zastínil Beauguela

    Do šlágru na Letné vlétl plný chuti a elánu. Ve sprintu napadal, vyhrával souboje, vyvaroval se větších excesů, které by zaváněly karetními tresty. Ve 20. minutě precizní hlavičkou otevřel skóre, klíčovou roli sehrál i u druhé plzeňské branky, když se jeho vyhraná hlavička odrazila přes Mosqueru a Hejdu znovu do letenské sítě. Chorý navázal na trefu z úvodního kola jara s Hradcem. Dvakrát po sobě se trefil za Plzeň v lize naposledy před čtyřmi lety - v prosinci 2018 proti Sigmě, následně proti Zlínu a pak přidal ještě branku v Lize mistrů proti AS Řím, která tehdy  znamenala pro Plzeň postup do jarní fáze Evropské ligy.

    Sparta - Plzeň: Chorý zpražil Letnou, předskočil Čelůstku i Holce, 0:1!
    Video se připravuje ...

  • Bílkův vysoký rukopis

    Plzeňská hra pod trenérem Bílkem dostává jasné parametry. Oproti titulovým rokům se taktika změnila, ale aktuálně funguje. Proti Spartě šlo o jednoduchý plán – balony dostávat rychle nahoru směrem na Chorého, který vyhrával souboje a sklepával míče na své parťáky. Když ne Chorý, vládl vzdušnému prostoru Mosquera, výborně si počínali i plzeňští stopeři. K tomu mužstvo pozorně bránilo a drželo domácí soubor daleko na dostřel. „Panuje spokojenost s výkonem, kluci zaslouží pochvalu. Každému jsem po utkání podal ruku. Spartu jsme nenechali hlavně prvních sedmdesát hrát, prakticky nic neměla. Ale jak dala kontaktní branku, zatlačila nás,“ konstatoval Bílek s tím, že mužstvo musí takové výkony opakovat, aby se dál drželo ve hře o titul.   

    Sparta - Plzeň: Bílek vyjel na sudího Berku a dostal žlutou
    Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
9

FORTUNA:LIGA - první fotbalová liga 2023/2024

Nejvyšší česká fotbalová soutěž FORTUNA:LIGA se i v sezoně 2023/2024 odehraje ve formátu s nadstavbou. Vrací se skupina o Evropu, protože české týmy budou mít v nadcházející sezoně opět pět pohárových účastníků. Titul obhajuje Sparta Praha.

Základní část - tabulka a rozpis zápasů Dresy iSport Index Sestřihy zápasů VIDEO momenty Fantasy liga

Stránky klubů: Viktoria Plzeň * Slavia Praha * Sparta Praha * Bohemians 1905

Fotbal dnes * Liga mistrů * Evropská liga * Konferenční liga





Články odjinud


Články odjinud